Mijn plannen voor deze zomer

Ik sla de linnen gordijnen open, klap het raam open en kijk naar buiten. Een hond rent door de tuin, een stel vrienden zijn aan het volleyballen. Verderop zie ik bergen en graanvelden. Ik ben op vakantie in de Vogezen en neem even de tijd om te bezinnen, en om mijn zomerplannen voor jullie (en stiekem ook voor mijn eigen overzicht) op te schrijven. Lees je gezellig mee?

Zomer 2018

De zomer is aangebroken! Na een jaar waarin veel gebeurd is en ik hard gewerkt heb, is het nu tijd om uit te rusten, te genieten van de mensen om me heen en om op avontuur te gaan. Hmm, wat fijn. Hier ben ik aan toe.

Hieronder heb ik een paar plannetjes op een rijtje gezet voor deze zomer. Hoewel er natuurlijk ook zeker ruimte is voor onverwachte gebeurtenissen :)

Vogezen

Nu ik dit schrijf, ben ik voor een tijdje met een groep vrienden in de Vogezen. We hebben een groot huis gehuurd, met een prachtige tuin er omheen. Vanuit onze plek loop je zo de bergen in, ik ben er vandaag op verkenningstocht gegaan. Het is hier erg mooi!

Het is fijn om hier met een stel vrienden te zijn. Ik hoop dat de onrust die ik voel, de komende dagen plaats mag maken voor meer kalmte. Ik ben ook benieuwd wat we allemaal mee gaan maken. De volgende dingen staan sowieso op mijn lijstje!

Zonsondergang vanaf de berg

Hier in de buurt zijn een aantal hoge bergtoppen. Vanaf sommige toppen kan je prachtig de zon op zien komen en onder zien gaan. Het lijkt me zo heerlijk om op een avond de berg te beklimmen en vanaf daar de zonsondergang te bekijken!

Ontbijten met croissants

Ontbijten met croissants met boter en jam. Zo hoort het toch als je in Frankrijk bent.

Wijn, sterren en water

Geloof het of niet, maar we hebben een jacuzzi in de tuin staan. Een beetje over the top, maar eigenlijk best leuk. Ik kijk uit naar het moment dat we vanuit de jacuzzi de sterren bekijken, met een wijntje in de hand.

Een beetje bezinning

Ik merk dat ik me de laatste tijd best onrustig kan voelen. Onder andere vanwege het vooruitzicht dat ik over een paar weken voor een half jaar naar Kopenhagen vertrek, en er spelen ook andere dingen mee. Het lijkt me fijn om deze vakantie de tijd te nemen voor een stukje bezinning. Ik heb een paar daagjes in mijn agenda geblokt voor een mini retreat, om even helemaal tot rust te komen en na te denken over bepaalde dingen.

Schilderen

Yes, ik heb veel zin om weer lekker te gaan tekenen en schilderen! Ik heb veel ideeën in mijn hoofd zitten en ik kan niet wachten om ze op papier te zetten, en lekker wat te experimenteren.

Afscheid nemen

In augustus is het zo ver: ik vertrek voor 5 maanden naar Kopenhagen. Daar ga ik wonen en studeren. De komende paar weken zullen dan ook gedeeltelijk in het teken staan van het afscheid nemen van vrienden en familie. Ik heb met veel mensen een datum geprikt om samen nog tijd door te brengen voor ik weg ga.

(Over Kopenhagen zal ik later nog meer schrijven, ook voordat ik vertrek!)

Moestuin

Mijn moeder heeft nu een aantal jaar een moestuin, en ik merk dat ik het heerlijk vind om er tijd in door te brengen. Het is mooi om te zien hoe het tijd en aandacht kost om dingen te laten groeien. Ik ben van plan deze vakantie af en toe naar de moestuin te gaan en er wat aan te rommelen!


Dit zijn een aantal van mijn plannen voor de komende weken! Heb jij al vakantie, en heb je bepaalde dingen op je lijstje staan die je graag wilt doen?

Veel liefs,

Anniek

8 reacties

 • Reply
  Shana
  8 juli, 2018 at 10:35

  Wat een leuke plannen! Kopenhagen lijkt me zo mooi, benieuwd naar jouw update eens je daar gesetteld bent. Geniet van de Vogezen en jacuzzi ? zelf heb ik deze zomer weinig gepland omdat mijn zoontje 3 weken geleden geboren werd! We genieten volop van hem en kijken van dag tot dag of en wat we met hem kunnen doen. Terrasje, wandelingetje in de draagdoek, dat hebben we alvast gehad ?

  • Reply
   Anniek
   30 juli, 2018 at 08:18

   wauw, wat heerlijk om deze zomer voor het eerst samen door te brengen! Ik wens je een hele fijne tijd toe samen, waarin je echt van elkaar mag genieten. En yes, de updates vanuit Denemarken gaan zeker komen! Nog een paar weekjes te gaan… :)

 • Reply
  Wanda
  9 juli, 2018 at 11:11

  Leuk dat je nu in de Vogezen bent! Wij waren daar in juni voor 10 dagen en hebben er zeer genoten en onder meer de Route des Crêtes gereden. Hopelijk kom je er heerlijk tot rust voor je straks naar Kopenhagen vertrekt!

  • Reply
   Anniek
   30 juli, 2018 at 08:16

   Dankjewel voor je lieve comment! Het waren echt 10 hele fijne dagen in de Vogezen, waarbij ik echt lekker tot rust ben gekomen. Tof dat jij er in juni ook geweest bent, fijn! X

 • Reply
  Janne
  9 juli, 2018 at 13:45

  Fijne plannen Anniek :)
  Ik ga het grootste deel van de zomer door met stage. Ik heb liever aan het eind van mijn master een beetje tijd over, dan dat ik tegen die tijd moet haasten om alles gedaan te krijgen. Ik zal dan de tijd ook wel kunnen gebruiken om te kijken naar wat ik na mijn studie wil.
  Aankomende zaterdag ga ik een ruime week kamperen met twee heel goede vrienden. We gaan niet ver weg, en we hebben niet veel plannen. Ik hoop dat het nog mooi weer blijft, zodat we een hoop kunnen zwemmen en luieren bij het meertje op de camping. Waarschijnlijk gaan we lekker eten maken voor onszelf. We gaan wandelen. En een hoop bijpraten, en knuffelen, en lachen.
  Begin augustus ga ik een week bij mijn ouders logeren en dagtochtjes maken samen met mijn broer. Ik kijk ernaar uit om meer tijd met hem door te brengen en om te ontspannen op een plek die ik door en door ken. We willen lekker ver gaan fietsen, naar een klimbos, ijsjes eten, sleutelen aan onze longboards, Kolonisten van Catan kaartspel spelen.
  Zit jouw zus eigenlijk nog in Zweden? Ga je vanuit Kopenhagen dan ook een keer daarheen?

  • Reply
   Anniek
   30 juli, 2018 at 08:15

   Ah, je plan van het kamperen klinkt zó fijn! Ik hoop dat je een hele goede tijd hebt gehad met je vrienden, dat je genoten hebt van elkaars aanwezigheid en de omgeving. Fijn ook om in augustus weer even terug te zijn op een plek die je zo goed kent. Geniet ervan!

   Mijn zus is een jaar geleden alweer teruggekomen uit Zweden, dus die kan ik vanuit Kopenhagen niet zo makkelijk meer bezoeken. Anders zou het inderdaad wel heel leuk zijn om langs te gaan!

   Bedankt voor je lieve en leuke comment! X

 • Reply
  Eline
  10 juli, 2018 at 06:50

  Ik ben zo benieuwd hoe je het gaat vinden in Kopenhagen! Ik vond het echt een geweldige stad toen ik daar vorig jaar was. De mensen zijn zo lief maar vooral de vibes zijn zo chill. Geniet van je vakantie!

  • Reply
   Anniek
   30 juli, 2018 at 08:12

   Ah, dat is leuk om te horen! Ik ben ook zo onwijs benieuwd naar het leven daar… Ik kan niet wachten :) Bedankt voor je lieve reactie!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.