3 mooie natuurgebieden in Nederland en België - GlowofbeautyGlowofbeauty

29 november 2017

Vroeger, als kind, vond ik het vreselijk als ik mee moest wandelen met mijn ouders. Het enige wat me zo ver kreeg om mee op pad te gaan, was een stempelkaart waarmee ik ijsjes kon ‘verdienen’. Inmiddels ben ik een steeds grotere fan aan het worden van wandeltochtjes op mooie plekken in de natuur en heb ik al heel wat gezien. Vandaag deel ik mijn 3 favoriete natuurgebieden in Nederland en België!

3 mooie natuurgebieden in Nederland en België

Heidestein (NL)

Ik begin met een natuurgebied wat ik goed ken: Heidestein. Ik kom hier al van kinds af aan en vind het nog steeds een heel fijn gebied om doorheen te lopen. Heidestein is een landgoed in de provincie Utrecht en bestaat uit een grote vlakte vol – duh – heide, omringd door bos. In het midden van de vlakte ligt een klein meertje.

Heidestein is perfect om korte wandelingen te maken van ongeveer een uurtje. Je kan zelf je route bepalen, maar als je graag een vooraf bedachte route wilt volgen, kan je er hier eentje vinden.

Meer foto´s zien van Heidestein? Twee jaar geleden hield ik er een shoot bij zonsopgang, wat betoverend mooie plaatjes opleverde.

Hoge Venen (BE)

Dan reizen we nu een stukje verder, naar de Hoge Venen. De Hoge Venen liggen in Oost-België. Ik was hier zelf afgelopen oktober voor het eerst en het was er adembenemend mooi. Door de dicht beboste stukken stroomden beekjes en straaltjes zonlicht piepten door de bomen. Toen ineens kwamen we uit bij een grote vlakte waar hier en daar wat berkjes en naaldbomen stonden, en nog weer later kwamen we aan bij een mooi meer.

Hoewel dit gebied wat verder weg is vanuit Nederland gezien, is het écht de moeite waard om er een keer naar toe te gaan. Wij begonnen onze wandeling bij Bôsfagne. Een vooraf uitgestippelde wandeling (wat ik je zeker zou aanraden in dit grote gebied) kan je hier vinden.

De bovenstaande foto´s komen uit dit artikel, waar ik nog veel meer moois van de Hoge Venen laat zien.

Soesterduinen (NL)

Met haar grote, droge zandvlakte lijken de Soesterduinen haast een beetje on-Nederlands. Ik vind dit zelf een prachtig plekje om foto´s te maken, maar ook zijn er een hoop wandelroutes in dit gebied. Het is niet zo dat je per se een wandelroute nodig hebt, de vlakte zelf is groot maar redelijk overzichtelijk.

Als ik naar de Soesterduinen ga, start ik meestal bij brasserie de Lange Duinen aan de Foekenlaan in Soest. Hier is een parkeerplaats en vanuit daar kan je meteen de Soesterduinen op. En achteraf lekker warme chocolademelk drinken bij de brasserie.


Dit waren mijn 3 favoriete natuurgebieden in Nederland en België! Ik hoop in de komende tijd nog veel meer mooie gebieden te ontdekken. Ik ben benieuwd wat er nog gaat komen…

Houd jij van de natuur? Wat is jouw favoriete plekje om te wandelen?

Liefs Anniek

9 comments on “3 mooie natuurgebieden in Nederland en België”

  29 november, 2017

  Wat een mooie foto’s, ik vind de foto met de bandana ook echt heel leuk!


  29 november, 2017

  Erg mooi! De Veluwe blijft ook een favoriet, hoewel dat natuurlijk een gigantisch gebied is.

  Anniek
  7 december, 2017

  Oeh ja, de Veluwe is inderdaad ook tof! Ik kom daar niet zo vaak, jammer eigenlijk. Komt op mijn lijstje om snel weer eens naartoe te gaan :)


  29 november, 2017

  vroeger had ik ook zo’n hekel aan wandelen met mijn ouders en nu vind ik het ook fijn (zo af en toe)! mooie gebieden zijn dat!

  Anniek
  7 december, 2017

  Haha, grappig hè, hoe dat gaat als je ouder wordt!


  29 november, 2017

  Ik ben al deze plekken nog nooit geweest, het ziet er prachtig uit


  30 november, 2017

  Wat een mooie foto’s! Ik ben zo dol op de natuur, de hoge venen lijkt me super tof om te bezoeken. Misschien eens een weekendje weg gaan plannen.

  Anniek
  7 december, 2017

  Ja, een weekendje is fijn inderdaad! Dan heb je alle tijd om de omgeving daar een beetje te verkennen. Leuk!


  3 december, 2017

  Heidestein is echt mijn lievelings. Het is daar zo mooi.