LOVE: MY MINIMALISTIC JEWELRY

minimalistic jewelry

Een jaar geleden was ik nog helemaal in de ban van grote gouden en zilveren kettingen. Diamantjes, spikes, allerlei poespas en bling, niets was te gek. Maar, in een jaar kan er veel veranderen, dat is maar weer gebleken. Inmiddels hangen er vooral simpele, minimalistische sieraden aan mijn rekje. Sieraden die niet al te groot en opvallend zijn, sieraden waarin de schoonheid in het detail zit. Vandaag laat ik je mijn favoriete minimalistische accessoires zien!

Voordat je denkt dat ik mijn statementkettingen nooit meer draag en ze allemaal de deur uit heb gedaan, don’t worry, zo ver ben ik nog niet ;) Maar, ik merk wel dat ik de überopvallende items uit mijn stash de laatste tijd wat vaker laat hangen, en eerder kies voor een simpel, maar classy sieraad. Ik denk dat ik binnenkort maar eens een grote schoonmaak moet houden. Komt op mijn to-do-list. Onder alle andere ‘ik-moet dit-hoognodig uitruimen’-punten, OOPS

golden tube necklace

GOLDEN TUBE NECKLACE

Ik heb in totaal 5 items uitgekozen om aan jullie te laten zien, en ik ga beginnen met mijn grootste favoriet! Deze tube necklace heb ik nu al even hangen, en ik ben er zó happy mee. Hij past werkelijkwaar bij bijna elke outfit, hij is heel makkelijk te combineren. Ik vind het echt een beauty, mooi in zijn eenvoud!

Ik weet niet meer zo goed waar ik hem heb gekocht, het is alweer even geleden, maar ik zag dezelfde soort kettingen laatst wel hangen bij de H&M. Dus mocht ik je hebben overgehaald, dan kan je daar altijd even kijken :)

simple necklace

SOORT VAN WIGGELROEDE KETTINKJE

Ik heb er een paar minuten over nagedacht, maar ik kan me écht niet meer herinneren hoe zo’n kettinkje nou ook alweer heet! Ach, ik noem het maar even een wiggelroede-kettinkje. Ik weet nog dat dit kettinkje samen met een stel oorbellen in een setje zat, maar ja, oorbellen: niet aan mij besteed. Met mijn uitgescheurde oorlelletjes. Het kettinkje vind ik echter wel hartstikke leuk en is goed te gebruiken. Ook deze is weer heel simpel en klein, maar kan net dat leuke detail geven aan je outfit.

minimalistic ring

BRAIDED RING

Elke keer als ik deze ring om mijn vinger schuif, komen er weer een heleboel herinneringen bij me op. Ik kocht dit ringetje namelijk een paar maanden geleden bij de Brandy Melville in het hartje van Rome, toen ik daar met een groepje klasgenootjes op excursie was. Naast dat ik hem onwijs mooi vind, zitten er dus ook een hele berg memories aan vast.

De ring is heel dun en smalletjes, en het lijkt wel of het een soort vlechtje is. De ring bestaat uit twee strengen die om elkaar heen gewikkeld zijn. Klein maar fijn.

love

LOVELY BRACELET

Ik heb behoorlijk smalle polsen, waardoor het soms lastig is om goed passende armbandjes te vinden. Je ziet ze mij dan ook niet zo snel dragen, maar toch ga ik jullie nu twee armbandjes laten zien die ik wél regelmatig draag.

De eerste is degene die je op de foto hierboven ziet. Het is een zwart armbandje, gemaakt van een heel simpel touwtje waaraan 4 hartjeskraaltjes geregen zijn. Heel simpel en zonder veel poespas. Het fijne is ook dat dit armbandje heel makkelijk verstelbaar is, waardoor hij voor grote én kleine polsen geschikt is.

Helaas heb ik geen foto van het armbandje in het geheel, maar door aan twee touwtjes te trekken die in een soort knoopje aan elkaar vast zitten, kan je het armbandje groter of kleiner maken. Weet je al wat voor soort model ik bedoel? ;)

simple bracelet

WHITE PEARL

Dit armbandje werkt volgens precies hetzelfde systeem: ook deze is verstelbaar en is dus ideaal voor mij. Toch fijn dat dit soort armbandjes bestaan. Deze zat geloof ik ook samen met het vorige armbandje in een setje, die ik bij de Primark kocht. Aan het witte touwtje zit een klein gouden plaatje, met allemaal pareltjes erop. En ja, ik weet het, er mist er één. Maar ach, ze zijn zo klein, dat valt niet echt op. Behalve op zo’n macrofoto als deze ;)

En nu jij! Wat is jouw favoriete sieraad op dit moment? En ben jij meer van groot en opvallend, of van klein en simplistisch?

Liefs Anniek

 

21 reacties

 • Reply
  Sophie
  3 februari, 2015 at 06:44

  Ik draag iedere dag dezelfde ring omdat die gewoon bij mij hoort. Voor de rest draag ik graag mijn josh armbanden. (Die kunnen namelijk ook op maat worden gemaakt). Qua kleur heb ik alleen maar zilver omdat mijn horloge ook zilver is.

 • Reply
  Katrien
  3 februari, 2015 at 07:03

  Ah mooooi, ben ook meer van minimalistishe sieraden :)) ik heb die eerste ook en van mij komt van Hema!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  3 februari, 2015 at 08:01

  Ik vind de tube necklace erg mooi! Ik hou de laatste tijd ook meer van minimalistische sieraden.

 • Reply
  Marieke
  3 februari, 2015 at 09:15

  wat een leuke sieraden :D Vooral je eerste ketting vind ik heel tof, heb zelf ook zoiets en vind ze zo leuk :)
  Ojah dat kettingkje met die wigelrode, dat heet toch een wishbone? Weet ook niet helemaal zeker hoor, maar volgens mij wel :P

 • Reply
  4.Balou
  3 februari, 2015 at 10:26

  Less is more! :)

 • Reply
  alexa
  3 februari, 2015 at 10:51

  leuk om te zien, lekker subtiel!

 • Reply
  Esther
  3 februari, 2015 at 10:52

  Bij een simpele outfit vind ik zo’n statement ketting nog steeds onwijs leuk! Maar ik moet zeggen dat zo’n fijne sieraden een outfit ook wel weer helemaal afmaken :D

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  3 februari, 2015 at 14:41

  Vooral die ring vind ik erg mooi!

 • Reply
  Nicole
  3 februari, 2015 at 14:50

  Echt prachtig. Van dit soort sieraden vind ik zo super mooi! Dat ringetje is echt perfect.

 • Reply
  Teddy
  3 februari, 2015 at 16:23

  Wat een mooie sieraden! Ik kan dit erg waarderen, hoewel ik een statement necklace ook af en toe erg gaaf vind.

 • Reply
  Lia
  3 februari, 2015 at 16:39

  De eerte ketting heb ik ook maar ik vind het juist moeilijk om hem te combineren haha wel hele mooie juwelen!

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  3 februari, 2015 at 16:47

  Ik vind het heel gaaf maar ik kan ghetto gold ook waarderen ;-)

 • Reply
  Judith
  3 februari, 2015 at 17:20

  supermooie sieraden, nu heb ik de neiging om de stad in te gaan en allemaal ringetjes en armbandjes te kopen ;)

  • Reply
   Anniek
   3 februari, 2015 at 21:38

   Haha, sorry! ;) X

 • Reply
  Lies
  3 februari, 2015 at 17:37

  Hele mooie sieraden! Zelf ga ik zeker voor klein en simplistisch, want grote sieraden hou ik niet echt van. Al hou ik wel weer van aparte en grappige sieraden. Zo heb ik bijvoorbeeld een lange ketting met een hondje eraan en dat blijft een favoriet van mij.

 • Reply
  Iris
  3 februari, 2015 at 17:52

  Dat armbandenprobleem ken ik, ik heb ook van die kleine polsen. Ik draag ook niet heel graag armbanden, omdat een heel stel van mijn stash afdrukken in mijn polsen geven (als je je handen op tafel legt bijv.).

 • Reply
  Lisa
  3 februari, 2015 at 19:22

  Ik vind die braided ring zo gaaf! Met de meeting viel die ring me gelijk op, zo mooi ♥ Het love armbandje vind ik ook heel leuk.

  • Reply
   Anniek
   3 februari, 2015 at 21:37

   Ah, lief van je Lisa, dankjewel! X

 • Reply
  Riemke
  3 februari, 2015 at 19:34

  Heel leuk, vooral dat ringetje. Ik hoop hier in Malta (ben ik voor stage) ook nog een mooi sieraad te vinden waar dan veel herrineringen aan zitten! :) X

  • Reply
   Anniek
   3 februari, 2015 at 21:37

   Wauw, Malta, niet verkeerd! Heel veel plezier daar, en geniet van het weer dat daar nu vast geweldig is :)

 • Reply
  Manon
  3 februari, 2015 at 19:43

  Wat een mooie sieraden!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.