NEW IN & FAVORIETEN

Ik ben op een punt aangekomen dat er wasverzachter in mijn favorietenartikel staat. Man, ik voel me met de dag ouder worden. Maar no worries, gelukkig gaat mijn nieuwe artikel niet alleen over huishoudelijke tipjes! Matcha havermout, een nieuwe cactus, sokken met print en meer… Ik laat wat nieuwe spulletjes en een aantal favorieten aan je zien!

New in (en wat favorietjes)

Lidcactus uit het plantenasiel

Een paar weken geleden kwam mijn moeder vol enthousiasme naar me toe. ‘Anniek, dit is wat voor jou!’, zei ze, en ze pakte haar telefoon erbij. Wat bleek? Ze had op Instagram ontdekt dat er in de buurt een plantenasiel zat, die even later een open dag zou hebben!

Een plantenasiel. Het klonk me als muziek in de oren. Op de ochtend van de open dag vertrokken mijn moeder en ik erheen, en we kwamen allebei terug met een nieuw plantje. Ik adopteerde deze mooie lidcactus, in ruil voor een vrijwillige donatie aan het asiel.

Ik heb eens rondgekeken op internet, en er blijken nog veel meer plantenasielen te zijn in Nederland! Google dus vooral even om te kijken of er ook een bij jou in de buurt zit.

Vulpen & Pilot Mika

Ik schrijf veel in notitieboekjes. Praktische to do lijstjes, maar ook persoonlijke stukjes over wat ik meemaak. Het leek me leuk om speciaal daarvoor een mooie vulpen te gaan gebruiken. Ik was dan ook heel blij toen ik de zwarte vulpen (van de HEMA) hierboven (links) kreeg met sinterklaasavond!

Daarnaast gebruik ik op dit moment ook regelmatig de Pilot by Mika Hi-Tecpoint V5 pen. Dit is een pen met zwarte inkt, waarmee je hele fijne lijntjes kan zetten. Fijn voor schrijven, maar ook voor het maken van lijntekeningen!

Happy socks cadeaubox

Een cadeautje kopen voor een man: wat een struggle is dat toch altijd. Vaak vinden ze zelf dat ze niet echt iets nodig hebben en sla je de plank met je cadeautje net mis. Dat heb ik in ieder geval al regelmatig meegemaakt ?

Wat ik wel heel leuk vind om te geven aan een man én wat vaak goed in de smaak valt, zijn mooie sokken! Steeds meer mannen beginnen de lol in te zien van het dragen van gekke sokken, zoals Happy Socks. Zo’n bovenstaande box met een set van vrolijke sokken vind ik dan ook een leuk cadeautje. Tipje!

De bovenstaande cadeaubox komt van Hemd voor hem, een webshop met mannenkleding en cadeautjes voor mannen. Hun leuke setjes met Happy Socks vind je hier.

(Ik kon het niet laten om dit zwart/witte paar zelf te houden, deze zijn zo leuk!)

Robijn wasverzachter Jasmijn & Sandelhout

Is het echt zo? Ja, het is echt zo, er staat een wasverzachter in mijn favorieten lijstje. Huiselijker kan het niet worden, haha!

Toen ik op kamers ging wonen, begon ik ook met het zelf wassen van mijn kleding. Hiervoor gebruik ik gewoon een basis wasmiddel van de Albert Heijn, die wel prima ruikt, maar niet een hele sterke geur achterlaat in mijn kleding. Wasverzachter gebruikte ik niet.

Totdat ik ontdekte dat die heerlijke geur van de lakens bij mijn ouders thuis en bij mijn opa en oma op de logeerkamer vroeger, allemaal kwam door… Wasverzachter! Inmiddels heb ik een voorraadje van de Robijn Jasmijn & Sandelhout wasverzachter staan, en oh: al mijn kleding en lakens ruiken opeens zó ontzettend lekker! Waar een mens toch blij van kan worden ☺

Amazing Grace – Philosophy

Dit parfum van Philosophy, genaamd Amazing Grace, heb ik nu alweer jaren. Al die tijd is het een grote favoriet geweest, en dat is het nog steeds. Dit parfum ruikt ontzettend lekker fris. Het doet me een beetje denken aan een mix van frisse lakens en bloemen. Een heel fijn parfum voor de lente!

Matcha & spirulina havermout

Elke ochtend eet ik havermout, bijna altijd op dezelfde manier klaargemaakt. Deze week gooide ik het roer echter eens om, en maakte ik… Matcha & spirulina havermout!

Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder, en spirulina is een alg. Matcha en spirulina zitten vol met antioxidanten en andere stofjes die goed voor je zijn. Het merk Lima heeft nu net havermoutpap met matcha en spirulina op de markt gebracht, en ik probeerde die uit.

In de zak havermout zitten alleen havermoutvlokken, spirulina en matcha. Er zijn dus geen suikers toegevoegd. De pap is heel snel klaar te maken, je hoeft alleen wat havermout in een schaaltje te doen en er hete melk bij te doen. Even laten weken, en klaar!

Zoals je op de foto ziet heeft de pap een beetje een groenige kleur. De matcha en spirulina geven een klein beetje smaak af, maar minimaal. Of de matcha en spirulina echt daadwerkelijk effect hebben op mijn gezondheid weet ik niet, maar het is wel leuk om deze havermoutpap eens uit te proberen!

De havermout is te koop bij natuurvoedingswinkels.


Welk product/item uit mijn lijstje lijkt jou wel wat? En heb jij zelf nog favorieten die je mij/ons aan wil raden? Ik ben benieuwd!

Liefs Anniek

€ in samenwerking met Hemd voor Hem. Daarnaast heb ik de pilot pen en de matcha havermout opgestuurd gekregen om te testen.

4 reacties

 • Reply
  Eline
  10 maart, 2018 at 08:26

  Happy socks zijn zo leuk, echt een feestje aan je voeten!

  • Reply
   Anniek
   13 maart, 2018 at 11:34

   Ik word er ook zo blij van als ik midden op de dag eens een keer naar beneden kijk (naar mijn telefoonscherm o.i.d.) en ik in mijn ooghoek opeens weer die vrolijke kleurtjes en printjes van de sokken zie ☺ Wat jij zegt: echt een feestje!

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  10 maart, 2018 at 09:08

  De sokken zijn zo cute! Love it. X

 • Reply
  Laurine
  10 maart, 2018 at 10:18

  Die sokken zijn echt een goede cadeautip!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.