IK HEB NIEUW HAAR!! (na 10 jaar niet naar kapper geweest te zijn…)

nieuw haar

´f*** it, ik doe het gewoon´. Ik weet niet hoe het kwam, maar dinsdagochtend had ik een soort ingeving. Ik besloot Salon B te bellen en een afspraak te maken voor een totaal nieuw kapsel. Na 10 jaar geen kapper gezien te hebben was ik daar wel aan toe. Vandaag laat ik je mijn nieuwe haar zien, AAAH ZO SPANNEND!

salon b amersfoort

Salon B

Alright, ik ga je nog even in spanning houden. Voordat ik mijn nieuwe haar aan je ga laten zien, ga ik je namelijk eerst wat vertellen over het hele verhaal erachter!

Zoals ik net al schreef is het minstens 10 jaar geleden (ja echt) dat ik mijn haar heb laten knippen bij een kapper. Mijn moeder knipte al die tijd eens in de zoveel maanden mijn puntjes bij. Dat ging prima, aangezien ik toch niet echt een bepaald model in mijn haar had en af en toe een paar centimeter eraf het enige was wat nodig was.

Tot een klein poosje geleden vond ik de stand van haarzaken dus helemaal goed zo. Maar dinsdag besloot ik dat ik het anders wilde. Dat ik een kapsel wilde dat écht bij mijn gezicht en persoonlijkheid past, in plaats van lang haar zonder enig model erin. Let´s make some change!

salon b

Ik maakte een afspraak bij Salon B in Amersfoort, en toen zat ik woensdagmiddag plotseling in de stoel bij José, een haarstylist bij Salon B. Stiekem was ik best wel zenuwachtig!

Gelukkig bleken die zenuwen nergens voor nodig te zijn. Na een uitgebreid persoonlijk adviesgesprek met José, waarin we samen keken wat het beste bij mij past (mét een lekkere kop cappuccino), waren we samen tot een conclusie gekomen: d´r gaat een stuk vanaf.

advice room salon b

Salon B heeft meerdere verdiepingen. Op de 1e zit de zogeheten ´Advice room´, waar de adviesgesprekken worden gehouden.

salon b review

Na het adviesgesprek werd mijn haar lekker gewassen, inclusief een fijne hoofdmassage. Daarna mocht ik de stoel in, en ging José aan de slag met een fijne olie van Maroccanoil, de föhn, en natuurlijk haar schaar. Spannend!

lang blond haar steil

Mijn haar / before

En dan nu eindelijk het resultaat, ik zal je niet langer laten wachten! Dit was mijn haar before: lang, glad, en steil. (De lichte slag die je hier in mijn haar ziet komt doordat ik het net gewassen had. Normaal is mijn haar ultrasteil.)

steil medium lang haar

straight medium hair

kapsels steil lang haar

medium blond haar

Photocredits voor de 5 bovenstaande foto´s gaan naar Fleur!

Mijn haar / after

En dit is ´t geworden! IK BEN ER ZO BLIJ MEE! Zoals je ziet is er een behoorlijk stuk vanaf, wat ervoor zorgt dat mijn haar iets minder zwaar is dan voorheen. Ook zit er nu een stuk meer ´beweging´ en speelsheid in mijn haar, door de verschillende lengtes waarin mijn haar aan de onderkant is geknipt. En oh, je ziet hierboven ook goed dat de onderkant van mijn haar nu wat ronder is dan eerst!


Je hoort het: ik heb onwijs blij met mijn nieuwe haar! Het is een stuk frisser en levendiger dan voorheen! En ook al zien sommigen misschien niet zo´n groot verschil, voor mij was het een behoorlijk grote stap :)

Wil jij ook graag een nieuw kapsel, maar weet je niet zo goed wat bij jou past en wat je het beste staat? Dan kan ik je Salon B écht aanraden, ze kijken echt samen met jou naar de beste opties! (en nee, dit is niet gesponsord :) ) Ik heb mijn haar in Amersfoort laten knippen, bij José dus, echt een fijne kapster. Als je in Amersfoort geknipt wil worden zou ik zeker naar haar vragen.

Oh ja, nog één laatste dingetje: volgende week vrijdag komt er een vlog online, waarin ik ook mijn kapperbezoekje meeneem :D

Wat vind jij van mijn nieuwe haar?

Liefs Anniek

Check hier de site van Salon B, daar kan je nog veel meer info vinden. Bijvoorbeeld dat je 20% korting krijgt als je jonger dan 20 bent :)

 

54 reacties

 • Reply
  Suzanne
  26 februari, 2016 at 06:29

  Ziet er echt fantastisch uit. Heel fris en weer lekker gezond. Staat je goed meis

 • Reply
  Sophie
  26 februari, 2016 at 06:44

  Ah Anniek het staat je echt waanzinnig goed! Echt heel mooi!

 • Reply
  Sandra
  26 februari, 2016 at 06:47

  Ahhh wat tof! Het staat je écht heel erg goed. Lekker hè, zo’n fris nieuw kapsel? Soms moet je gewoon eens wat anders doen. Goede keuze om het korter te knippen!! :D

  • Reply
   Anniek
   28 februari, 2016 at 07:28

   Ah, dankjewel Sandra! En inderdaad heerlijk fris, zo even heel wat anders!

 • Reply
  Darina
  26 februari, 2016 at 06:49

  Het staat je waanzinnig mooi! Goede keuze!

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  26 februari, 2016 at 06:51

  Ah het ziet er echt mooi en fris uit! Staat je goed X

 • Reply
  Esmée
  26 februari, 2016 at 06:58

  Wow wat een gaaf kapsel! Het staat je supergoed!

 • Reply
  Babette | StudioBabsie
  26 februari, 2016 at 07:26

  Staat je erg goed!!

 • Reply
  Eline
  26 februari, 2016 at 07:32

  Het staat je echt heel erg mooi! Wat leuk dat je opeens iets anders wilde, wel gaaf dat je het ook echt gedaan hebt.

 • Reply
  Marlotte
  26 februari, 2016 at 07:38

  Ah, het is echt prachtig geworden! Heel mooi die rondere onderkant, gaaf!

 • Reply
  Marlot
  26 februari, 2016 at 07:54

  Staat je heel mooi! Het is niet een enorm verschil maar wel net wat frisser!

 • Reply
  Lauriëtte
  26 februari, 2016 at 08:30

  Het staat je prachtig! Inderdaad wat Marlot zegt, het is geen super groot verschil, maar doordat je nu een model hebt ziet het er net wat verzorgder en frisser uit, mooi!

 • Reply
  mariëlle
  26 februari, 2016 at 08:53

  Ik ga zo’n 4x per jaar denk ik, je nieuwe kapsel staat je erg goed, lekker fris en gezond!

 • Reply
  Kim
  26 februari, 2016 at 08:58

  Aah, staat je goed! :) netjes geknipt ook! Toevallig heb ik er vorige week ook zo’n stuk vanaf laten knippen (mijn haar is ook vrij recht, haha) en het voelt nu gelijk veel voller en gezonder! Heb jij ook dat je teveel shampoo pakt of door je haar gaat en denkt: ‘oh, het stopt al?’ Altijd ff wennen!

  • Reply
   Anniek
   28 februari, 2016 at 07:30

   Haha, ja, vooral dat laatste: dat je door je haar gaat en dat het opeens stopt! En tof dat jij je haar ook een stuk korter hebt laten knippen! :)

 • Reply
  Roossmart
  26 februari, 2016 at 09:03

  Best bijzonder voor jou, de schaar er in. Wat is het mooi geworden en weer hele mooie foto’s

 • Reply
  lindy
  26 februari, 2016 at 09:12

  Waaauw 10 jaar! Hoe dan? Haha! Ik vind de kapper echt een uitje! Ik vind je nieuwe look heel mooi! Lekker fris! Je haar zal wel heel lekker voelen nu:-)!!

 • Reply
  Joëlla
  26 februari, 2016 at 09:20

  Wow super! Staat je heel goed en ik neem aan dat dit je eigen haarkleur is?! Echt heel mooi!

 • Reply
  Irma
  26 februari, 2016 at 09:22

  Wat staat dit je onwijs leuk en goed! Super leuk! (En ik moest heel hard lachen om de allerbovenste foto, haha!)

 • Reply
  Linda
  26 februari, 2016 at 09:35

  Staat erg leuk!

 • Reply
  Marieke
  26 februari, 2016 at 09:40

  Staat je echt heel erg goed!

 • Reply
  Danielle
  26 februari, 2016 at 09:46

  MOOI! Toen ik je stukje las dat je nooit je haar knipte dacht ik al.. oh iets korter zou je zo mooi/levendig staan.. en nu heb je t nog gedaan ook :)!! Heel mooi..!

  • Reply
   Anniek
   28 februari, 2016 at 07:31

   Haha, wat grappig! Maar dankjewel! :)

 • Reply
  Engelina
  26 februari, 2016 at 10:11

  Staat je mooi ! Zoals je zegt vinden sommigen het geen groot verschil, maar dat heb je ook niet nodig. Aardig stuk er af inderdaad,

 • Reply
  Luna
  26 februari, 2016 at 10:26

  Wauw, mooi! Staat je leuk, je haar wat korter :)

 • Reply
  Farah
  26 februari, 2016 at 10:34

  Het is erg mooi geworden!

 • Reply
  Judith
  26 februari, 2016 at 10:42

  Het staat je echt goed: lekker fris en luchtig! Ik wist trouwens helemaal niet dat er een Salon B in Amersfoort zit, dus dat ga ik zeker even onthouden. :)

 • Reply
  Laura
  26 februari, 2016 at 11:31

  Wauw staat je zo gaaf!

 • Reply
  Emma
  26 februari, 2016 at 11:38

  Wat een tof resultaat zeg! Staat je super<3

 • Reply
  Anna
  26 februari, 2016 at 11:46

  Wow, er is echt een stuk vanaf! Maar wat staat het prachtig <3. Best spannend hè, naar de kapper gaan! Brrr!

 • Reply
  Eva
  26 februari, 2016 at 13:10

  Je haar ziet er prachtig uit, heel mooi en fris! Grappig om te zien dat jij ook naar de Salon B in Amersfoort gaat. Ik ga er namelijk ook altijd heen. Ongeveer een jaartje geleden heb ik daar ook een heel stuk van m’n haar laten afknippen en ik ben ook heel erg blij met het resultaat.

 • Reply
  Charlotte
  26 februari, 2016 at 13:16

  Wauw dapper dat je gegaan bent! Het staat je prachtig :)

 • Reply
  Demi
  26 februari, 2016 at 15:24

  Het is echt heel erg mooi geworden anniek! Het ziet er lekker vlot uit zo! x

 • Reply
  Renate
  26 februari, 2016 at 17:40

  Heel mooi. Het lijkt van voren alsof je wat laagjes hebt gekregen.

 • Reply
  Iris
  26 februari, 2016 at 17:41

  Het staat je echt goed! Ik kan me voorstellen dat je na tien jaar wat anders wilde.

 • Reply
  Lisa
  26 februari, 2016 at 18:37

  Wat spannend zeg! Salon B ziet er echt heel fijn uit, mooi kapsalon. Ik zie wel degelijk verschil in je haar. Het lijkt nu net alsof je een soort highlights heb en je haar licht een soort van natuurlijk op. Ik ga het morgen bewonderen :)

 • Reply
  Iep
  26 februari, 2016 at 18:55

  Dat is een flink stuk inderdaad. Maar nog steeds heb je in mijn ogen onwijs lang haar hihihi. Zelf heb ik een hekel aan lang haar bij mijzelf. Zit altijd in de weg. Daarom draag ik het altijd tot op mijn schouders ongeveer. Het staat je wel prachtig, Lekker fris en fruitig inderdaad.
  Liefs Iep xo

 • Reply
  Manon
  26 februari, 2016 at 19:15

  Dat kortere staat je heel er goed !

 • Reply
  Hannah Basiliades
  26 februari, 2016 at 19:45

  Oh, hoe leuk! Amai, een ‘advice room’, ik wist niet dat het bestond :). Lijkt me wel leuk. Ik schrok wel even dat je tien jaar niet naar de kapper was geweest ;). Maar ziezo je hebt een hele grote stap gezet en je bent tevreden! Ik ben in het verleden al ontevreden geweest na de kapper, hihihi :). Je haar ziet er mooi uit!

 • Reply
  Mariska
  26 februari, 2016 at 19:52

  Heel stuk af, maar dat maakt het wel weer beweeglijker inderdaad! ideale lengte, vind het je echt mooi staan :D!

 • Reply
  Linda
  26 februari, 2016 at 19:53

  Aan de achterkant valt het heel erg mooi!
  De voorkant ook hoor haha.

 • Reply
  BySilke
  26 februari, 2016 at 21:15

  Ooohh Anniek, zo mooi! Echt leuk dat je de stap hebt gewaagd en dat er zo’n mooie coupe is uitgekomen. Het ziet er echt super gezond uit! Zo’n kortere coupe lijkt me stiekem ook wel leuk, maar met m’n krullen weet ik niet zo goed hoe dat gaat uitdraaien, haha. Liefs!

 • Reply
  Bography
  26 februari, 2016 at 22:21

  Wauw, het is echt mooi geworden! Je haar ziet er nu stukken gezonder uit :) Hele mooie lengte ook! Tof :)

 • Reply
  Bography
  26 februari, 2016 at 22:21

  Wauw, het is echt mooi geworden! Je haar ziet er nu stukken gezonder uit :) Hele mooie lengte ook! Tof (:

 • Reply
  Melissa
  27 februari, 2016 at 00:44

  Wauw het staat je echt heel goed!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  27 februari, 2016 at 08:22

  Ah wat is het mooi geworden Anniek! Het is nog steeds lang, maar dan wat speelser en luchtiger. Volgens mij zijn ze daar bij Salon B echt enorm goed en kijken ze goed naar je haar en gezichtsvorm om te bepalen wat mooi bij je staat :).

 • Reply
  Anne-Sterre
  27 februari, 2016 at 11:52

  Mooi, soms is je haar gewoon aan een nieuw model toe. Goede keuze dit.

 • Reply
  Arjanne
  27 februari, 2016 at 12:19

  Echt mooi! ‘t ziet er echt mooi gezond &zo uit!

 • Reply
  Kirsten
  27 februari, 2016 at 14:08

  Ik ben inderdaad ook wel eens naar Salon B geweest, gaaf concept is dat he! Staat je prachtig!

 • Reply
  Sanne
  27 februari, 2016 at 14:32

  Wat super mooie je nieuwe haar, staat je heel goed! :)

 • Reply
  Karlijn
  27 februari, 2016 at 14:57

  Staat je heel erg goed! Mooie lengte :)

 • Reply
  Marie
  27 februari, 2016 at 18:23

  Dit kapsel is veel levendiger en daarbij past het beter jouw persoonlijkheid, vind ik.

 • Reply
  Larissa
  3 maart, 2016 at 03:18

  Je haar is echt mooi, staat je super ^_^

 • Reply
  anna
  6 maart, 2016 at 12:24

  Wauwie, wat een mooi model heb je erin laten knippen! Het viel me eerst helemaal niet op dat het korter was, toen ik wat foto’s zag op je Instagram. Maar ik snap wel dat het voor jou een hele grote verandering is, haha. Het staat je prachtig, heel volwassen ook!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.