IK HEB NIEUW HAAR!! (na 10 jaar niet naar kapper geweest te zijn...) - GlowofbeautyGlowofbeauty

26 februari 2016

nieuw haar

´f*** it, ik doe het gewoon´. Ik weet niet hoe het kwam, maar dinsdagochtend had ik een soort ingeving. Ik besloot Salon B te bellen en een afspraak te maken voor een totaal nieuw kapsel. Na 10 jaar geen kapper gezien te hebben was ik daar wel aan toe. Vandaag laat ik je mijn nieuwe haar zien, AAAH ZO SPANNEND!

salon b amersfoort

Salon B

Alright, ik ga je nog even in spanning houden. Voordat ik mijn nieuwe haar aan je ga laten zien, ga ik je namelijk eerst wat vertellen over het hele verhaal erachter!

Zoals ik net al schreef is het minstens 10 jaar geleden (ja echt) dat ik mijn haar heb laten knippen bij een kapper. Mijn moeder knipte al die tijd eens in de zoveel maanden mijn puntjes bij. Dat ging prima, aangezien ik toch niet echt een bepaald model in mijn haar had en af en toe een paar centimeter eraf het enige was wat nodig was.

Tot een klein poosje geleden vond ik de stand van haarzaken dus helemaal goed zo. Maar dinsdag besloot ik dat ik het anders wilde. Dat ik een kapsel wilde dat écht bij mijn gezicht en persoonlijkheid past, in plaats van lang haar zonder enig model erin. Let´s make some change!

salon b

Ik maakte een afspraak bij Salon B in Amersfoort, en toen zat ik woensdagmiddag plotseling in de stoel bij José, een haarstylist bij Salon B. Stiekem was ik best wel zenuwachtig!

Gelukkig bleken die zenuwen nergens voor nodig te zijn. Na een uitgebreid persoonlijk adviesgesprek met José, waarin we samen keken wat het beste bij mij past (mét een lekkere kop cappuccino), waren we samen tot een conclusie gekomen: d´r gaat een stuk vanaf.

advice room salon b

Salon B heeft meerdere verdiepingen. Op de 1e zit de zogeheten ´Advice room´, waar de adviesgesprekken worden gehouden.

salon b review

Na het adviesgesprek werd mijn haar lekker gewassen, inclusief een fijne hoofdmassage. Daarna mocht ik de stoel in, en ging José aan de slag met een fijne olie van Maroccanoil, de föhn, en natuurlijk haar schaar. Spannend!

lang blond haar steil

Mijn haar / before

En dan nu eindelijk het resultaat, ik zal je niet langer laten wachten! Dit was mijn haar before: lang, glad, en steil. (De lichte slag die je hier in mijn haar ziet komt doordat ik het net gewassen had. Normaal is mijn haar ultrasteil.)

steil medium lang haar

straight medium hair

kapsels steil lang haar

medium blond haar

Photocredits voor de 5 bovenstaande foto´s gaan naar Fleur!

Mijn haar / after

En dit is ´t geworden! IK BEN ER ZO BLIJ MEE! Zoals je ziet is er een behoorlijk stuk vanaf, wat ervoor zorgt dat mijn haar iets minder zwaar is dan voorheen. Ook zit er nu een stuk meer ´beweging´ en speelsheid in mijn haar, door de verschillende lengtes waarin mijn haar aan de onderkant is geknipt. En oh, je ziet hierboven ook goed dat de onderkant van mijn haar nu wat ronder is dan eerst!


Je hoort het: ik heb onwijs blij met mijn nieuwe haar! Het is een stuk frisser en levendiger dan voorheen! En ook al zien sommigen misschien niet zo´n groot verschil, voor mij was het een behoorlijk grote stap :)

Wil jij ook graag een nieuw kapsel, maar weet je niet zo goed wat bij jou past en wat je het beste staat? Dan kan ik je Salon B écht aanraden, ze kijken echt samen met jou naar de beste opties! (en nee, dit is niet gesponsord :) ) Ik heb mijn haar in Amersfoort laten knippen, bij José dus, echt een fijne kapster. Als je in Amersfoort geknipt wil worden zou ik zeker naar haar vragen.

Oh ja, nog één laatste dingetje: volgende week vrijdag komt er een vlog online, waarin ik ook mijn kapperbezoekje meeneem :D

Wat vind jij van mijn nieuwe haar?

Liefs Anniek

Check hier de site van Salon B, daar kan je nog veel meer info vinden. Bijvoorbeeld dat je 20% korting krijgt als je jonger dan 20 bent :)

 

54 comments on “IK HEB NIEUW HAAR!! (na 10 jaar niet naar kapper geweest te zijn…)”

  26 februari, 2016

  Ziet er echt fantastisch uit. Heel fris en weer lekker gezond. Staat je goed meis


  26 februari, 2016

  Ah Anniek het staat je echt waanzinnig goed! Echt heel mooi!


  26 februari, 2016

  Ahhh wat tof! Het staat je écht heel erg goed. Lekker hè, zo’n fris nieuw kapsel? Soms moet je gewoon eens wat anders doen. Goede keuze om het korter te knippen!! :D

  Anniek
  28 februari, 2016

  Ah, dankjewel Sandra! En inderdaad heerlijk fris, zo even heel wat anders!


  26 februari, 2016

  Het staat je waanzinnig mooi! Goede keuze!


  26 februari, 2016

  Ah het ziet er echt mooi en fris uit! Staat je goed X


  26 februari, 2016

  Wow wat een gaaf kapsel! Het staat je supergoed!


  26 februari, 2016

  Staat je erg goed!!


  26 februari, 2016

  Het staat je echt heel erg mooi! Wat leuk dat je opeens iets anders wilde, wel gaaf dat je het ook echt gedaan hebt.


  26 februari, 2016

  Ah, het is echt prachtig geworden! Heel mooi die rondere onderkant, gaaf!


  26 februari, 2016

  Staat je heel mooi! Het is niet een enorm verschil maar wel net wat frisser!


  26 februari, 2016

  Het staat je prachtig! Inderdaad wat Marlot zegt, het is geen super groot verschil, maar doordat je nu een model hebt ziet het er net wat verzorgder en frisser uit, mooi!


  26 februari, 2016

  Ik ga zo’n 4x per jaar denk ik, je nieuwe kapsel staat je erg goed, lekker fris en gezond!


  26 februari, 2016

  Aah, staat je goed! :) netjes geknipt ook! Toevallig heb ik er vorige week ook zo’n stuk vanaf laten knippen (mijn haar is ook vrij recht, haha) en het voelt nu gelijk veel voller en gezonder! Heb jij ook dat je teveel shampoo pakt of door je haar gaat en denkt: ‘oh, het stopt al?’ Altijd ff wennen!

  Anniek
  28 februari, 2016

  Haha, ja, vooral dat laatste: dat je door je haar gaat en dat het opeens stopt! En tof dat jij je haar ook een stuk korter hebt laten knippen! :)


  26 februari, 2016

  Best bijzonder voor jou, de schaar er in. Wat is het mooi geworden en weer hele mooie foto’s


  26 februari, 2016

  Waaauw 10 jaar! Hoe dan? Haha! Ik vind de kapper echt een uitje! Ik vind je nieuwe look heel mooi! Lekker fris! Je haar zal wel heel lekker voelen nu:-)!!


  26 februari, 2016

  Wow super! Staat je heel goed en ik neem aan dat dit je eigen haarkleur is?! Echt heel mooi!


  26 februari, 2016

  Wat staat dit je onwijs leuk en goed! Super leuk! (En ik moest heel hard lachen om de allerbovenste foto, haha!)


  Linda
  26 februari, 2016

  Staat erg leuk!


  26 februari, 2016

  Staat je echt heel erg goed!


  26 februari, 2016

  MOOI! Toen ik je stukje las dat je nooit je haar knipte dacht ik al.. oh iets korter zou je zo mooi/levendig staan.. en nu heb je t nog gedaan ook :)!! Heel mooi..!

  Anniek
  28 februari, 2016

  Haha, wat grappig! Maar dankjewel! :)


  26 februari, 2016

  Staat je mooi ! Zoals je zegt vinden sommigen het geen groot verschil, maar dat heb je ook niet nodig. Aardig stuk er af inderdaad,


  26 februari, 2016

  Wauw, mooi! Staat je leuk, je haar wat korter :)


  26 februari, 2016

  Het is erg mooi geworden!


  26 februari, 2016

  Het staat je echt goed: lekker fris en luchtig! Ik wist trouwens helemaal niet dat er een Salon B in Amersfoort zit, dus dat ga ik zeker even onthouden. :)


  26 februari, 2016

  Wauw staat je zo gaaf!


  26 februari, 2016

  Wat een tof resultaat zeg! Staat je super<3


  26 februari, 2016

  Wow, er is echt een stuk vanaf! Maar wat staat het prachtig <3. Best spannend hè, naar de kapper gaan! Brrr!


  Eva
  26 februari, 2016

  Je haar ziet er prachtig uit, heel mooi en fris! Grappig om te zien dat jij ook naar de Salon B in Amersfoort gaat. Ik ga er namelijk ook altijd heen. Ongeveer een jaartje geleden heb ik daar ook een heel stuk van m’n haar laten afknippen en ik ben ook heel erg blij met het resultaat.


  26 februari, 2016

  Wauw dapper dat je gegaan bent! Het staat je prachtig :)


  26 februari, 2016

  Het is echt heel erg mooi geworden anniek! Het ziet er lekker vlot uit zo! x


  26 februari, 2016

  Heel mooi. Het lijkt van voren alsof je wat laagjes hebt gekregen.


  26 februari, 2016

  Het staat je echt goed! Ik kan me voorstellen dat je na tien jaar wat anders wilde.


  26 februari, 2016

  Wat spannend zeg! Salon B ziet er echt heel fijn uit, mooi kapsalon. Ik zie wel degelijk verschil in je haar. Het lijkt nu net alsof je een soort highlights heb en je haar licht een soort van natuurlijk op. Ik ga het morgen bewonderen :)


  26 februari, 2016

  Dat is een flink stuk inderdaad. Maar nog steeds heb je in mijn ogen onwijs lang haar hihihi. Zelf heb ik een hekel aan lang haar bij mijzelf. Zit altijd in de weg. Daarom draag ik het altijd tot op mijn schouders ongeveer. Het staat je wel prachtig, Lekker fris en fruitig inderdaad.
  Liefs Iep xo


  26 februari, 2016

  Dat kortere staat je heel er goed !


  26 februari, 2016

  Oh, hoe leuk! Amai, een ‘advice room’, ik wist niet dat het bestond :). Lijkt me wel leuk. Ik schrok wel even dat je tien jaar niet naar de kapper was geweest ;). Maar ziezo je hebt een hele grote stap gezet en je bent tevreden! Ik ben in het verleden al ontevreden geweest na de kapper, hihihi :). Je haar ziet er mooi uit!


  26 februari, 2016

  Heel stuk af, maar dat maakt het wel weer beweeglijker inderdaad! ideale lengte, vind het je echt mooi staan :D!


  26 februari, 2016

  Aan de achterkant valt het heel erg mooi!
  De voorkant ook hoor haha.


  26 februari, 2016

  Ooohh Anniek, zo mooi! Echt leuk dat je de stap hebt gewaagd en dat er zo’n mooie coupe is uitgekomen. Het ziet er echt super gezond uit! Zo’n kortere coupe lijkt me stiekem ook wel leuk, maar met m’n krullen weet ik niet zo goed hoe dat gaat uitdraaien, haha. Liefs!


  26 februari, 2016

  Wauw, het is echt mooi geworden! Je haar ziet er nu stukken gezonder uit :) Hele mooie lengte ook! Tof :)


  Bography
  26 februari, 2016

  Wauw, het is echt mooi geworden! Je haar ziet er nu stukken gezonder uit :) Hele mooie lengte ook! Tof (:


  27 februari, 2016

  Wauw het staat je echt heel goed!


  27 februari, 2016

  Ah wat is het mooi geworden Anniek! Het is nog steeds lang, maar dan wat speelser en luchtiger. Volgens mij zijn ze daar bij Salon B echt enorm goed en kijken ze goed naar je haar en gezichtsvorm om te bepalen wat mooi bij je staat :).


  27 februari, 2016

  Mooi, soms is je haar gewoon aan een nieuw model toe. Goede keuze dit.


  27 februari, 2016

  Echt mooi! ‘t ziet er echt mooi gezond &zo uit!


  27 februari, 2016

  Ik ben inderdaad ook wel eens naar Salon B geweest, gaaf concept is dat he! Staat je prachtig!


  27 februari, 2016

  Wat super mooie je nieuwe haar, staat je heel goed! :)


  27 februari, 2016

  Staat je heel erg goed! Mooie lengte :)


  27 februari, 2016

  Dit kapsel is veel levendiger en daarbij past het beter jouw persoonlijkheid, vind ik.


  3 maart, 2016

  Je haar is echt mooi, staat je super ^_^


  6 maart, 2016

  Wauwie, wat een mooi model heb je erin laten knippen! Het viel me eerst helemaal niet op dat het korter was, toen ik wat foto’s zag op je Instagram. Maar ik snap wel dat het voor jou een hele grote verandering is, haha. Het staat je prachtig, heel volwassen ook!