Ik probeerde het HELE nieuwe menu van Bagels & Beans uit!

Van bagels met sprinkhanen, krekels en meelwormen tot pecantaartjes en havermoutontbijtjes… Afgelopen zaterdag mocht ik het HELE nieuwe menu van Bagels & Beans uitproberen! Ik laat alle nieuwe (bijzondere!) gerechtjes aan je zien!

Bagels & Beans

Hoewel ik het ontzettend leuk vind om zoveel mogelijk nieuwe eet- en koffietentjes uit te proberen, is Bagels & Beans een tentje waar ik regelmatig terug blijf komen. Ik weet dat de koffie er goed is, dat ze lekkere en gezonde gerechten op de kaart hebben staan en daarnaast vind ik de sfeer erg fijn. Vooral ‘s ochtends, als ze klassieke muziek op hebben staan.

Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen Bagels & Beans me bij hen uitnodigde om hun nieuwe kaart te komen proeven. Ja, de héle nieuwe kaart. Oftewel: een tafel vol met eten.

Samen met mijn zus ging ik afgelopen zaterdag naar de Bagels & Beans in Leiden. We hadden de hele dag vrij gehouden om daar door te kunnen brengen. We hadden spelletjes mee, een leesboek, we genoten van alle heerlijke en bijzondere gerechten en kletsten wat af.

Hieronder laat ik je alle nieuwe gerechten van Bagels & Beans zien! (De nieuwe gerechten zijn nu verkrijgbaar en zijn een aanvulling op de oude kaart)

De nieuwe kaart van Bagels & Beans

Porridge

Toen mijn zus en ik ‘s ochtends aankwamen bij Bagels & Beans, hadden we nog niet ontbeten. Toen ik zag dat er havermout op de nieuwe kaart stond, wist ik het meteen: laten we de dag hiermee beginnen.

Zoals jullie weten ben ik een groot havermoutfan en ik heb dan ook onwijs genoten van deze ‘porridge’. Hij werd geserveerd met een mix van gedroogde mango, appel, cranberries, amandelen, zonnebloempitten en chiazaadjes, en ook zat er banaan, walnoot, kaneel en ahornsiroop in. De havermout is bereid met haverdrink, niet met koemelk dus.

Ja, voor deze havermout kom ik zéker een keer terug naar Bagels & Beans. Hij is heel zacht, smeuïg en zoet. Genieten joh!

Mushroom coffee

Die ochtend waren we allebei vroeg opgestaan en dus ook hard toe aan een lekkere kop koffie. We besloten de nieuwe Mushroom Coffee uit te proberen. Deze koffie bevat vier ingrediënten: koffie, chaga paddenstoel (ook wel de berkenweerschijnzwam), lion’s mane (ook wel de leeuwenmanenzwam) en rozenwortel.

Koffie met paddenstoelen, het klinkt gek. En dat was het ook wel een beetje. De koffie smaakt echt anders dan gewone koffie. Deze koffie smaakt wat zachter en heeft een nootachtig smaakje. Ik vond het echt ontzettend lekker! De paddenstoelen hebben overigens ook goede werkingen op je lichaam, een fijn extraatje!

Golden Almond Latte

Nog een fijn ochtenddrankje: deze golden almond latte! Deze amandeldrink smaakt heel kruidig en warm en is daarom denk ik perfect voor op een koude herfstochtend. Er zit kurkuma, gember, kaneel, kardemom, vanille, peper en ahornsiroop in.

Volgens verschillende studies hebben kurkuma en gember sterke antioxidanten en een aantoonbare medicinale werking, zoals ontstekingsremmend en goed voor hart en vaatstelsel. Hartstikke gezond dus!

Ik moest zelf wel een beetje wennen aan dit drankje, het is heel ‘melkig’ en de smaak van de kruiden is erg sterk. Maar voor op koude dagen lijkt ‘ie me wel fijn!

Golden Almond Drink

Hetzelfde drankje is er ook in een koude versie!

Sesam Desem Bagel – Gegrilde courgette & mozzarella di bufala

Dan een nieuwe bagel! De sesam bagel had Bagels & Beans al een tijd in haar assortiment, maar nu is er in plaats van gist gebruik gemaakt van desem.

Ook de belegcombinatie is nieuw: gegrilde courgette, buffelmozzarella, tomatenchutney, pijnboompitjes en rucola. Een redelijk klassieke en voorspelbare combinatie, maar dat maakt ‘m niet minder lekker! Die chutney erbij is ook erg fijn!

Pecan Pie

Tijd voor een taartje! Ik ben zelf ontzettend dol op pecannoten en ik verwachtte dan ook veel van deze Pecan Pie.

De bodem van het taartje is gemaakt van boekweit en kokosolie, en de vulling van cashewnoten, amandelen, pecannoten, dadelstroop en ahornsiroop. De Pecan Pie is dus glutenvrij, lactosevrij en vegan.

De bodem is lekker stevig en knapperig, terwijl de vulling juist best wel zacht is. De vulling lijkt qua structuur een beetje op amandelspijs. Ik vind het taartje echt érg lekker, ik houd van dat notige! Wel had er wat mij betreft iets meer crunch in de vulling mogen zitten. Maar dit is wel een favorietje hoor!

Aardbeisap & mangosap

Deze sapjes stonden al een tijdje op de kaart bij Bagels & Beans, maar zijn vanaf nu 100% biologisch. Ik heb ze allebei geproefd, en hmm… Allebei helemaal goedgekeurd!

Groente- en champignonballetjes

Naar dit gerecht keek ik enorm uit: de vegetarische balletjes, die voor 75 tot 80% bestaan uit groentes en champignons. En oh, ja. Dit was zó lekker!

De balletjes worden geserveerd in de smaken wortel, biet en champignon en zijn totaal niet droog. Ze worden geserveerd met een heerlijke gekruide mayonaise, wat komkommer en shiitake chips (die chipjes waren ook top!). Echt een aanrader om uit te proberen, deze balletjes!

Gemberthee

Tussen al die gerechtjes door even bijkomen met een kop verse gemberthee en een potje kaarten. Even alles laten zakken ;)

Awesome Prana

De Prana bagel is nieuw. De Prana bagel wordt gemaakt van kokos- en suikerbietvezels, ei, lijn- en chiazaad en nog wat specerijen. De bagel is koolhydraatarm, graanvrij, lactosevrij, gistvrij en bevat geen toegevoegde suikers. Oftewel: deze bagel is übergezond. Maar daarnaast ook gewoon hartstikke lekker! De bagel is heel zacht en licht qua structuur.

Ook de belegcombinatie die je op de foto ziet is nieuw! De Prana bagel vormt hier samen met hummus, avocado, kiemgroenten, dukkah (Egyptische kruiden) en sla de ‘Awesome Prana’. Heerlijk!

Bagel met pindakaas

Een bagel naar keuze met huisgemaakte pindakaas, boter en wat schijfjes sinaasappel. Heel simpel, heel lekker.

Jungle Juice

Toen ik naar de ingrediënten van dit biologische sapje keek, was ik even bang dat ‘ie niet zo lekker zou zijn. Maar gelukkig was daar niets van waar: dit sapje is juist één van mijn favorieten van de nieuwe kaart. Hij bevat spinazie, broccoli, avocado, tarwegras, gerstegras, spirulina, mango en appelsap. Een echte power juice dus!

Pastel de Nata

Dit authentieke Portugese taartje zal denk ik bij heel veel mensen in de smaak vallen. Bladerdeeg, room, vanille, suiker, citroen en kaneel. Knapperig van buiten, romig van binnen. Top.

Bagel met bugs

We moesten ons er mentaal even op voorbereiden. Deze bagel met bugs – oftewel: insecten – sprak ons nou niet meteen aan. Hoewel het idee, insecten eten, wel spannend was, zag deze bagel er toch een beetje angstaanjagend uit…

We besloten ons er gewoon overheen te zetten. We sneden de bagel doormidden, smeerden er wat vegan paprika roomkaas op en namen een eerste hap. En nog een hap. En nog een. We probeerden die insectjes die op ons bord waren gevallen ook eens los uit, en hé: dit was eigenlijk best wel prima!

Eerlijk is eerlijk: het is niet de bagel die ik als eerste zou bestellen, maar qua smaak is ‘ie toch eigenlijk wel erg lekker! Zou jij het aandurven? ;)

Geisha Coffee

De prijzen van Geisha koffie liggen in de wereldwijde handel ontzettend hoog. Het is een exclusieve en kostbare koffie die geliefd is vanwege de subtiele smaak van jasmijn, citrusvruchten en papaja. Bijzonder dat Bagels & Beans hem in haar assortiment heeft weten te krijgen!

Heel eerlijk: die specifieke smaken kon ik er niet uit opmaken. Maar lekker was de koffie wel! Hij smaakt heel zacht, er zitten weinig bittere smaken in. En het leuke is dat je hem zelf aan tafel nog mag zetten, als filterkoffie. Een echte slow coffee dus!

Appeltaart van Lanskroon

Heerlijke verse appeltaart met noten en cranberries van de patissiers van van Lanskroon. Eén van de betere appeltaarten die in mijn leven is voorgekomen.

Bospaddestoelen kroketjes

Ja ja, ik weet het, het lijkt niet op te houden, al die gerechten! Maar dit was toch echt het laatste gerecht dat we proefden: bospaddestoelen kroketjes met truffelmayonaise. Hier los geserveerd, maar eigenlijk horen ze op een bagel te zitten, met nog wat verse groente erbij.

De kroketjes waren knapperig, de vulling was smeuïg en smaakte echt naar paddenstoel. Wel hadden er van mij iets meer grove stukken paddenstoel in de vulling mogen zitten.

Kaneel-, zoethout- & steranijsthee

We sloten af met een lekker theetje. Een echte herfstthee, fijn voor op druilerige dagen.

Favorieten

Man, man, man. Wat zaten we vol aan het eind van de dag en wat waren we gelukkig. We hebben zoveel lekkere dingen mogen proeven! Het voelde behoorlijk bizar om zoveel lekkere gerechten voorgeschoteld te mogen krijgen en de hele dag door te brengen bij Bagels & Beans. Bedankt!

Mijn favoriete gerechtjes, de echte aanraders? Dat zijn voor mij de Jungle Juice, de Groente- en Champignonballetjes en de Porridge!

Wat lijkt jou het lekkerste gerecht van de nieuwe kaart?

Liefs Anniek

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Bagels & Beans

17 reacties

 • Reply
  Eline
  12 september, 2017 at 06:05

  Wauw wat zitten er veel lekkere dingen tussen, vooral de taartjes en de kroket lijken me heel lekker. Sinds ik vegetarisch eet heb ik geen kroket meer op dus dit is een hele goede optie. Oh zoo lekker al die dingen.,

  • Reply
   Annemarie Ransijn
   23 april, 2022 at 16:47

   Vet gaaf,! Ik ben er 2x keer geweest in mijn leven, Amsterdam en Alkmaar. Maar nu ik die nieuwe dingetjes zie, krijg ik meteen zin! Vooral de Porridge, de Pecan Pie en de Junglejuice spreken mij heel erg aan. Ik ben een zoetekauw en lust niet alles, zeker geen paddestoelen, maar ik wil misschien die koffie wel uitproberen!

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  12 september, 2017 at 06:55

  Het ziet er allemaal echt heerlijk uit! X

 • Reply
  Suzanne
  12 september, 2017 at 07:05

  Ziet er lekker uit en wat een leuke foto’s!

 • Reply
  evelien
  12 september, 2017 at 08:25

  Jammie! Wat zien alle nieuwe gerechtjes er super lekker uit.
  Mooie foto’s heb je gemaakt. <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  mieke | mieksmind
  12 september, 2017 at 09:33

  OMG heel erg om dit te doen hihi dat zou ik ook wel willen haha. Ik ken de Groente- en Champignonballetjes niet, die wil ik wel eens proberen. Yummy heb weer zin in bagels & beans

 • Reply
  Denise
  12 september, 2017 at 09:33

  Het is zo tof dat je dit gedaan hebt, wat gaaf zeg! Ziet er heerlijk uit en love je foto’s <3

 • Reply
  Marielle
  12 september, 2017 at 11:34

  Het ziet er allemaal heerlijk uit, ik zou alles wel willen proberen, maar de bagel met bugs…

 • Reply
  Iris
  12 september, 2017 at 16:11

  Ik zag al eerde het een en ander voorbijkomen en het lijkt me allemaal enorm lekker! Die porridge klinkt ook goed om zelf na te maken.

 • Reply
  Irma
  12 september, 2017 at 16:40

  Seeerieus, het hele menu? Dreams coming truuuue!

 • Reply
  Fleur Sophia
  12 september, 2017 at 18:02

  Wat súper leuk dat je hierbij aanwezig mocht zijn! En ohmy, wat ziet alles er heerlijk uit! Ik ben heel benieuwd naar de Jungle Juice, de courgette en mozzarella bagel en de groente- en champignonballetjes! Snel maar weer eens naar de B&B gaan, dus! :D

 • Reply
  Arjanne
  12 september, 2017 at 19:30

  Ahhh superleuk dat je het HELE nieuwe menu uit mocht proberen zeg! En hoe lekker ziet dit er allemaal uit!? De bagel met gegrilde courgette en mozzarella wordt sowieso één van mijn nieuwe favorieten, ik kan niet wachten om die eens te proberen! De Pecan Pie ziet er ook goed uit zeg!

 • Reply
  Lieke van Veen
  12 september, 2017 at 20:37

  De pecan pie lijkt me het lekkerst. De rest lijkt me best wel apart.

 • Reply
  Silke
  13 september, 2017 at 15:46

  Wooooow al die nieuwe (lekkere!!) dingetjes. Ik moet toch echt eens naar Nederland gaan & heel dat menu gaan proeven, hihi. Of anders moeten ze gewoon eens naar België komen ;) Súper mooie foto’s heb je gemaakt, hopelijk heb je nog lang kunnen nagenieten van al dat eten!

 • Reply
  Anne
  14 september, 2017 at 07:45

  Ohhh die bagel met bugs… de bugs zien er ook echt nog uit als bugs haha. Zou ik écht geen hap van durven nemen. Maar de porridge ga ik eerstvolgende keer wel bestellen. Of de bagel met gegrilde courgette.

 • Reply
  Laura
  14 september, 2017 at 18:17

  ohhh, pastel de nata’s waren zooo lekker in lissabon! echt tof dat je het hele menu mocht proberen, althans, de nieuwe gerechten dan, haha.

 • Reply
  Anna
  20 oktober, 2017 at 08:50

  Ohhh, zo tof dat je dit mocht doen! Jaloers, hehe! Ik ben ook echt dol op de Bagels & Beans – inderdaad een tentje om vaak terug te komen. Ben er nog nooit in de ochtend geweest, klinkt als een goede tip! Die Pecan Pie lijkt me heerlijk, vind de cheesecake die ze daar hebben ook altijd zó goed. Super taartmakers daar! En de Jungle Juice lijkt me ook super lekker. Snel weer eens langs bij B&B!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.