Mijn nieuwe schilderspulletjes + kunstwerkjes

schilderspullen

Toen ik een poosje geleden in Aken rondliep, stuitte ik onverwachts op de meest geweldige knutsel-/schilder-/creatievelingenwinkel. Nadat ik over de drempel was gestapt, was ik ruim een half uur zoet met het uitzoeken van fijne schilderspulletjes. Vandaag deel ik mijn aankoopjes + wat nieuwe kunstwerkjes die ik de afgelopen tijd heb gemaakt!

Laat ‘kunst-‘ maar weg

Of nou ja… Ik noem mijn nieuw gemaakte tekeningetjes hierboven nu wel ‘kunstwerkjes’, maar echte kunstwerkjes zijn het eigenlijk niet. Het zijn meer gewoon wat vlugge schetsjes. Slordig en niet altijd met de juiste verhoudingen. Laat ik het dus maar ‘werkjes’ noemen. Laten we ‘kunst-‘ weg.

Zo, dat is gezegd. Laten we overgaan naar mijn nieuwe spulletjes!

verf winsor & newton

winsor & newton

aquarelpalet

goed aquarelpalet

Winsor & Newton watercolours

Al een poosje had ik het op mijn wishlist staan: een klein waterverfpaletje met verf van goede kwaliteit. Ik merk namelijk dat ik het steeds leuker begin te vinden om wat aan te klooien met waterverf, en om nou elke keer de verf van mijn moeder te gebruiken… Ik wilde mijn eigen palet!

Toen ik dit paletje met 12 kleuren tegenkwam bij de Listmann (die knutselwinkel in Aken) was ik eigenlijk meteen al enthousiast. Er zitten fijne kleuren in, in de deksel zit een mengbakje, en hij is ook nog eens lekker klein en handzaam! Na hem even gekeurd te laten hebben door mama rekende ik hem af voor 15 euro.

dun kwastje

Heel fijn: er zit ook een klein kwastje in het paletje! Ik heb hem al even uitgeprobeerd, en hij werkt hartstikke fijn.

notitieboekjes

gekleurde notitieboekjes

Kleine ‘schilderboekjes’

Zoals ik eerder al zei, vind ik het heel leuk om regelmatig gewoon lekker even wat te krabbelen. En dan het liefst met inkt en een vleugje waterverf. Wat ik echter nog miste was een handig boekje om dat in te doen.

Bij de Listmann vond ik deze twee boekjes die lekker klein en makkelijk mee te nemen zijn, en ook gemaakt zijn van redelijk dik papier. Zo kan ik helemaal los gaan met mijn waterverf zonder dat de pagina’s gaan bobbelen!

Deze boekjes kostten samen geloof ik 3 euro

inktpen

kaligrafeerpen

Kaligrafeerpen

Eerder vertelde ik al dat ik graag met oost-Indische inkt teken. Nog steeds vind ik dat heel fijn, maar voor onderweg is het niet heel praktisch. Ik zie mezelf bijvoorbeeld nog niet helemaal in de trein zitten met een open potje gevaarlijk zwarte inkt die elk moment om kan vallen :)

Toen mijn oog op deze kaligrafeerpen viel, probeerde ik hem meteen even uit, en hé: dat werkte fijn!

kaligrafeer pen

De pen heeft een bijzonder puntje, waardoor je én dikke én dunne lijnen kan zetten. Ik nam hem mee voor 3 euro!

Mijn werkjes

Nadat ik de spulletjes gekocht heb ben ik meteen aan de slag gegaan met wat proefjes!

watercolor art

Eerst alle kleuren van het palet maar eens ontdekken.

waterverf idee

watercolor ideas

Vervagen en mengen…

kerstkaartjes

kerstkaarten schilderen

illustratie uil

En daarna last-minute nog wat kerst- en nieuwjaarskaartjes in elkaar flansen! Zoals je ziet is mijn stijl niet zo pietje precies, maar gewoon lekker slordig :) Nu dit online komt heb ik trouwens alweer een paar nieuwe tekeningetjes gemaakt, ik begin bijna elke dag wel aan een nieuwe!


Zo, dat waren alle spulletjes alweer! Ik ben er echt onwijs blij mee, en ik heb er nu al heel veel plezier van. Echt leuk dat ik ontdekt heb dat ik dit zo tof vind om te doen! Ik hoop dat ik, als ik het zo weer onwijs druk heb met school, het tekenen vol kan houden…

Houd jij ervan om creatief bezig te zijn? Zo ja: op welke manier?

Liefs Anniek

 

42 reacties

 • Reply
  Marlotte
  3 januari, 2016 at 07:04

  Oh wat onwijs leuk al die ‘schetsjes’, ik houd wel van dat slordigere stijltje. Ik zie het de laatste tijd zoveel voorbijkomen dat mensen het schilderen weer oppakken en het gaat nu toch ook bij mij wel kriebelen, ik wil ook! Oké, ik heb mij voorgenomen dat ik heel binnenkort opzoek ga naar een goede set én kaligrafeerpen, je hebt me enthousiast gemaakt!

  • Reply
   Anniek
   3 januari, 2016 at 20:50

   Ah, wat leuk, moet je zeker doen! Ik heb zelf ook een poos helemaal niks met schilderen of tekenen gedaan, maar des te leuker om er dan mee te beginnen!

 • Reply
  BySilke
  3 januari, 2016 at 07:57

  ooh Anniek, ik vind je schilderstijl echt heel erg leuk! Niet keurig tussen de lijntjes, maar dit vind ik eigenlijk veel mooier dan lekker netjes :) Liefs!

 • Reply
  Femke
  3 januari, 2016 at 08:30

  Je hebt best een goed palette gekocht. Ik volg beeldende kunsten op school en dit palette raden ze ook elk jaar weer aan. Het zijn leuke werkjes en ik ben blij dat je schilderen zo leuk vind want het is echt rustgevend. Liefs

 • Reply
  Sophie
  3 januari, 2016 at 09:08

  Wat leuk zeg! Ik ben altijd verliefd op kleurverloop haha!

 • Reply
  Renske
  3 januari, 2016 at 09:08

  Wauwie, supertof gedaan zeg! Dit zijn dus wel kunstwerkjes! ;) Dat oefenen met het palet ziet er al zo mooi uit. Haha, ik weet dat dat erbij ‘hoort’, maar toch vind ik dat je dat al mooi hebt gedaan. Zo’n creatieveling ben ik niet.

 • Reply
  Frauke
  3 januari, 2016 at 09:11

  Wat leuk en creatief! Hele mooie en kwalitatieve spulletjes heb je gekocht. Ik zou ook graag eens beziggaan met aquarellen, heb dat vroeger wel gedaan. Maar momenteel ontbreekt me helaas alle tijd! Ik vind dat slordige stijltje trouwens heel erg leuk juist! X

 • Reply
  Janne
  3 januari, 2016 at 09:31

  Ziet er uit als fijne spulletjes! Ik wil ook wat vaker bezig zijn met creative dingen. Op school had ik het vak tekenen en wanneer we iets moesten doen met waterverf vond ik dat zo leuk. Misschien thuis ook maar weer eens verder mee gaan :)

 • Reply
  Lois Lorinde
  3 januari, 2016 at 09:44

  Oh zo leuk! Het stijltje spreekt mij erg aan, hihi. Heerlijk om zo bezig te zijn!

 • Reply
  Esmée
  3 januari, 2016 at 09:59

  Leuk zeg! Ik vind je tekeningen erg mooi! Ik houd wel een beetje van dat ‘slordige’

 • Reply
  Tineke
  3 januari, 2016 at 10:05

  Ik zou willen dat ik zo creatief was, ziet er mooi uit!
  Liefs

 • Reply
  Daphne
  3 januari, 2016 at 10:08

  Wat ziet dat er leuk uit! Ik ben de laatste tijd ook wat meer bezig met dat creatieve gedoe. Ik vind het echt heel erg fijn om te doen! Het geeft rust, of zo?! Liefs.

 • Reply
  Eline
  3 januari, 2016 at 10:09

  Echt zo leuk om te zien! Af en toe vind ik het zo leuk om met waterverf aan de slag te gaan, lekker kliederen en kijken wat eruit komt.

 • Reply
  Sofie
  3 januari, 2016 at 10:59

  Ik vind het echt heel erg leuk om creatief bezig te zijn. Alleen… ik ben er echt zooo slecht in. Tekenen lukt af en toe nog maar als ik met verf wil beginnen moet ik eerst in het halve huis krantenpapier leggen omdat ik er zo onhandig mee ben.

 • Reply
  lindy
  3 januari, 2016 at 11:04

  Leuke spullentjes! Ik wil ook graag een goed waterverf palette. Ik gebruik er nu 1 van de action;-). Ik werk momenteel met markers ook heel leuk!! Wel mis ik nog een goede zwarte fineliner, die niet vloeit. Is de kaligrafeerpen tevens waterproef? Liefs Lindy

 • Reply
  Roossmart
  3 januari, 2016 at 11:19

  Wat een mooie kunstwerkjes,en dank dat we er 1 mochten krijgen.

 • Reply
  Wleendertse
  3 januari, 2016 at 11:28

  Ik zou dat slordige stijltje gewoon houden ?

 • Reply
  femke
  3 januari, 2016 at 11:51

  Dat verf palette is inderdaad echt een goed item. Ik volg beeldende kunst op school en dit word elk jaar opnieuw weer aangeraden. Hele leuke werkjes heb je trouwens! Blijven verder doen. Liefs

 • Reply
  Rosanne
  3 januari, 2016 at 12:05

  Wat een prachtige spulletjes!
  Ik vind vooral het kaartje met de uil erg leuk geworden.

 • Reply
  Steffi
  3 januari, 2016 at 12:07

  Super leuk en creatief! Je kan het ook echt heel goed!

 • Reply
  Linda
  3 januari, 2016 at 12:16

  Wat een leuke tekeningetjes! Leuk om zo bezig te zijn:)

 • Reply
  Sanne
  3 januari, 2016 at 14:08

  Wauw ziet er echt supertof uit <3 liefde voor waterverf!!

 • Reply
  Iris
  3 januari, 2016 at 14:21

  Het ziet er echt leuk uit, juist omdat het niet zo precies is.

 • Reply
  Babette | StudioBabsie
  3 januari, 2016 at 14:48

  Wat ziet het er super leuk uit! Je hebt er ook zulke mooie foto’s van gemaakt, krijg helemaal zin om ook creatief aan de slag te gaan!

 • Reply
  Alexandra • ILUMUOTI
  3 januari, 2016 at 15:45

  Oeh wauw, wat een mooie spulletjes zeg, ziet er super profi uit! :D Enne, ik vind je werkjes er ook heel tof uitzien, lekker speels, maar toch ook weer strak :)

  xx

 • Reply
  Hillene
  3 januari, 2016 at 16:03

  Wauw Anniek, ziet er echt tof uit! Ik ben niet zo goed in tekenen, maar schrijf juist liever gewoon wat zinnen en gedachten op om tot rust te komen, hoop dat ik dat ook kan volhouden als school straks weer begint (:

  • Reply
   Anniek
   3 januari, 2016 at 20:52

   Ja, dat is inderdaad ook heel fijn, doe ik ook weleens! Eigenlijk zou je voor zoiets gewoon een vast momentje in de dag vrij moeten maken… Het is inderdaad zoiets rustgevends :)

 • Reply
  Withlovefroms
  3 januari, 2016 at 16:06

  Wat een mooie kunstwerkjes!!

 • Reply
  Riemke
  3 januari, 2016 at 17:14

  Wat super leuk! Ik vind je tekeningen echt geweldig. Ik heb zelf al lang zo’n boekje liggen om eens in te beginnen, maar het blijft maar liggen. Maar nu krijg ik wel heel erg zin om te beginnen! Thanks! :) X

 • Reply
  Chahrazad
  3 januari, 2016 at 17:32

  Wat een leuke spulletjes. Zo’n kalligrafiepen lijkt mij zo handig!

 • Reply
  Manon
  3 januari, 2016 at 17:58

  Wat een fijne spulletjes zeg, kan je lekker aan de slag!

 • Reply
  Darina
  3 januari, 2016 at 19:44

  Mooie spulletjes! Ik hou van creatief bezig zijn en zeker van dit soort winkels, geweldig om daar een tijd rond te lopen en je te laten inspireren. Zo’n kaligrafeerpen lijkt me ook heel handig om mooie teksten te schrijven.

 • Reply
  anna
  3 januari, 2016 at 20:41

  Wat een leuke tekeningetjes allemaal! Ik houd ook erg van creatief zijn, tekenen en verf. Ik heb ook een stift van dat merk. Een tijdje geleden heb ik een set acrylverf gekocht, waar ik echt meer mee zou moeten doen. Heel erg leuk om te zien wat jij hebt gekocht en wat je hebt gemaakt! Ga zo door :)

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  3 januari, 2016 at 21:04

  Zulke mengbakjes, dat mis ik precies, haha. Als ik ooit echt héél veel schilder dan ga ik misschien ook de investering eens doen, maar voor nu ben ik tevreden met mijn goedkope waterverf paletten. (: Wat mooi trouwens, wauw! (:

 • Reply
  Klaske
  3 januari, 2016 at 21:19

  aah zo leuk! ik krijg hier helemaal de creatieve kliederkriebels van, hihi. ik wil ook graag meer doen met waterverf, maar nu teken ik voornamelijk een beetje cartoonachtig met fineliner. Echt heerlijk om te doen is het hè! Ben benieuwd wat je nog meer gaat maken. Liefs Klaske

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  3 januari, 2016 at 21:46

  Oh, je hebt een erg leuk stijltje!

 • Reply
  Maartje
  3 januari, 2016 at 21:51

  Ah wat leuk! Ik vind het ook heel erg leuk om creatief bezig te zijn, en heb deze vakantie ook al een aantal tekeningen met waterverf gemaakt, echt superleuk om te doen! Ik heb alleen nog geen mooie waterverf, dus dat staat nog op mijn lijstje, haha!

 • Reply
  robin
  3 januari, 2016 at 22:07

  wauw mooie spulletjes en wat een prachtige foto’s!

 • Reply
  Charelle
  4 januari, 2016 at 09:07

  Ah wat een leuke spulletjes allemaal, ik krijg hier echt spontaan inspiratie van! :D En ik vind het kunstwerkjes hoor, wat je hebt gemaakt. ^^

 • Reply
  Laura
  4 januari, 2016 at 21:17

  Die verf wil ik oooooooooook. Fijne foto’s en fijne tekeningetjes trouwens allemaal. Me luvs it <3 XXX

 • Reply
  Laura
  6 januari, 2016 at 16:15

  Dit zijn echt hele fijne tekeningetjes! Als je er eentje kwijt wil he, ik geef je mijn adres van harte. Hehe :’)

 • Reply
  Suzanne
  13 januari, 2016 at 16:34

  Heel erg leuk om te zien! Ik ben op dit moment te weinig bezig met creatieve dingen en dat vind ik zo jammer.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.