10 x What to do with your too many notebooks

notitieboekjes tekst

Vroeger snapte ik die hele notitieboekjeshype niet zo. Hoe leuk die boekjes ook waren, het zou mij toch niet lukken ze allemaal vol te schrijven. Dus kocht ik ze maar niet. Maar nu… Ik zal het maar eerlijk bekennen: ook ik heb het virus te pakken. En de verzameling begint zich aardig op te stapelen. Want yes, ik word zo onwijs VROLIJK van nieuwe notitieboekjes! Vandaag 10 toffe ideetjes om ook jouw overload aan notitieboekjes nog nuttig te kunnen gebruiken!

travel journal

1. Traveldagboek

Twee jaar geleden maakte ik samen met mijn ouders en een vriendin een bijzondere reis naar Schotland. Toen ik daar was heb ik bijna elke dag in een traveldagboekje geschreven, en dat is zo tof om nu terug te lezen!

Je kunt een traveldagboek in de winkel kopen, maar het is bijna nog leuker om zelf een notitieboekje te versieren! Pak een oude landkaart erbij, een zwarte stift, misschien nog wat extra knutselspulletjes, en ga aan de slag!

2. Meditation book

Als ik een lange, drukke dag achter de rug heb vind ik het lastig om tot rust te komen. Om mijn gedachten stop te zetten. De oplossing? Een ‘meditation book’! Pak een nieuwe pagina in je notebook, schrijf de datum en de tijd bovenaan, en begin op te schrijven wat je deze dag gedaan hebt. Wat je bezighoudt. Wat je lastig, of juist leuk vind. Als je dit hebt gedaan is het vaak een stuk makkelijker om je hoofd tot rust te laten komen.

3. Herbarium

Lekker ouderwets, maar stiekem ook hartstikke leuk: een herbarium maken! Eerst op pad om mooie bloemetjes te plukken, ze daarna drogen tussen eens stel dikke boeken, en na een paar weken kan je ze inplakken in je boekje en er wat leuks bij krabbelen.

4. Waardevol cadeau

Op een moeder/dochterdag, lang geleden, heeft mijn moeder een mooi notitieboekje aan mij gegeven. De eerste pagina heeft ze voor mij volgeschreven met hele lieve woorden, en toen ik de eerste keer die pagina las kreeg ik echt tranen in mijn ogen. Het boekje ga ik voor altijd bewaren, en af en toe lees ik de tekst nog eens een keer. Zoiets kan jij ook aan iemand geven die veel voor jou betekent!

5. Favo recepten

‘Lick the bowl, you only live once’, staat er op de voorkant van mijn receptenboekje. Hierin schrijf ik mijn meest geweldige recepten op die nooit vergeten mogen worden.

notitieboekje

6. Fotoboek

Tegenwoordig zet iedereen zijn of haar foto’s maar gewoon online. Leuk, maar is het niet veel gaver om ook een fysiek fotoboekje in handen te kunnen hebben? Maak eens een selectie van foto’s die iets voor jou betekenen, laat ze afdrukken, en plak ze in!

7. Krabbelboekje

As ik de creatieve krabbels van Britt zie word ik blij! Ze maakt ontzettend leuke tekeningetjes, waterverfkunstwerkjes en noem maar op. Zou ik misschien ook vaker moeten doen, gewoon lekker mijn creativiteit de vrije loop laten!

8. Lijstjesmeisje

Misschien standaard, maar dit blijft toch wel een van mijn favo functies voor een notebook: to-do-lists. Ik houd gewoon van lijstjes maken, en het is ook gewoon mega handig.

9. Om inspiratie uit te halen

Ook leuk om te doen in de vakantie: zoveel mogelijk inspirerende plaatjes en teksten zoeken, en ze allemaal verzamelen in je notitieboekje. Quotes, foto’s van vroeger, random ideetjes… Het mag van alles zijn. Het kan niet anders of het wordt één bom inspiratie, heerlijk!

10. Gewoon als schrift

Om school een beetje leuker te maken, gebruik je dat toffe notitieboekje gewoon als schrift. Stuk beter dan zo’n voorgekauwd printje van een of ander standaard merk!

notebooks

Nu jij! Wat doe jij met je notitieboekjes? Heb je er veel?

Liefs Anniek

 

29 reacties

 • Reply
  Bianca
  5 augustus, 2015 at 07:02

  Leuk artikel! Ik ben al jaren verzot op notitieboekjes, als ik even niets meer weet kan ik dit gebruiken; ook een smoes om nóg wat notitieboekjes te kopen!

 • Reply
  Willemieke
  5 augustus, 2015 at 07:36

  Ah zo leuk! Ik heb enorm veel notitieboekjes en gebruik ze inderdaad ook vaak gewoon als schrift voor school en werk. Ik kan nooit de HEMA uitlopen zonder een nieuw boekje, haha, heel erg. Maar ze zijn zo leuk! En het gevoel als je weer in een nieuw, leeg boekje begint.. Heerlijk! Tof artikel! :)

 • Reply
  Eline
  5 augustus, 2015 at 07:40

  Ik schrijf ze meestal helemaal vol met lijstjes en inspiratie. Ook to do lists vind ik erg handig voor de dag

 • Reply
  Desiree
  5 augustus, 2015 at 08:13

  Erg leuk artikel zeg! Vooral dat cadeau vind ik erg bijzonder. Iets om te onthouden!

 • Reply
  Naomi
  5 augustus, 2015 at 08:34

  Herkenbaar. De stapel word alsmaar groter en groter. Ik maak voornamelijk lijstjes. Lijstjes voor boodschappen, to-do lijstjes, blogpost ideeen.

 • Reply
  Anne-Sterre
  5 augustus, 2015 at 08:52

  Jep, ik heb er ook een heleboel. Ik heb ook die met de kurkomslag. Daarin houdt ik bijvoorbeeld dingetjes voor mijn blog bij. In andere boekjes schrijf ik tips voor in de vakanties op, en in weer een andere heb ik collages, enzovoort. Veel te leuk om notitieboekjes in de winkel te laten liggen haha.

 • Reply
  Stefanie
  5 augustus, 2015 at 08:58

  Hihi dit klinkt zo herkenbaar! Ik heb een stapeltje naast mijn bed, een stapeltje op mijn bureau,… Een herbarium vind ik een superleuk idee! Ga ik zeker onthouden xx

 • Reply
  laura
  5 augustus, 2015 at 09:02

  Dat eerste boekje lijkt me erg leuk om te doen. Alleen zou ik er al weer snel mee stoppen. Haha.

 • Reply
  Anna
  5 augustus, 2015 at 09:32

  Wat een leuk artikel! En wat heeft je receptenboekje een geweldige titel, haha. Zo’n travel diary is echt heel erg tof! Misschien ga ik dat ook doen.

 • Reply
  Julia
  5 augustus, 2015 at 09:35

  Leuk! Ik heb ontzettend veel notitieboekjes en doe er eigenlijk vrij weinig mee, Maar je hebt me op ideeën gebracht :)

 • Reply
  Edith Sofia
  5 augustus, 2015 at 09:37

  Wat een leuke ideeën! Ik schrijf ze meestal vol met to-do lijstjes. Een boekje met favo recepten is ook een goed idee!

 • Reply
  BySilke
  5 augustus, 2015 at 10:37

  Ooh, zo’n fotoboekje wil ik wel eens maken! Een traveldagboek houd ik eigenlijk altijd wel bij, evenals zo’n notitieboekje om elke dag iets in te schrijven dat positief was aan die dag. Zo kan ik altijd met een glimlach gaan slapen :) En dat hielp vooral tijdens de examens!

 • Reply
  Hillene
  5 augustus, 2015 at 11:16

  Leuke tips! Ik gebruik ze inderdaad vaak voor to-dolists, als reisdagboek of om gewoon random gedachten op te schrijven (: Ook heb ik een ‘2015’ boekje, waar ik elke maand mijn goals in schrijf!

 • Reply
  Sandra
  5 augustus, 2015 at 12:29

  Wat een toffe ideeën! Dat van die bloemen drogen en dan inplakken met een leuke tekst er bij, dat vind ik echt een leuk idee! Ook een travelboekje zelf maken met een landkaart vind ik echt tof! Dit ga ik onthouden. :) (ik zie weer een reden om nieuwe notitieboekjes te kopen)

 • Reply
  Manon
  5 augustus, 2015 at 18:09

  Wat een leuke ideeën, ik heb ook echt veel notitieboekjes !

 • Reply
  Juliet
  5 augustus, 2015 at 18:30

  Super handig! Ik heb ook echt een onwijze notebook verslaving, heel irritant! Maar stiekem ook wel heel leuk hihi.

  • Reply
   Anniek
   5 augustus, 2015 at 19:49

   Haha, inderdaad: zo’n verslaving kan mega onhandig zijn (hoi lege portemonnee), maar blijft toch stiekem ook veel te leuk! :)

 • Reply
  Nicole
  5 augustus, 2015 at 19:10

  Wat een goede tips. Ik heb echt nog een hele stapel boekjes liggen haha.

 • Reply
  Maaike
  5 augustus, 2015 at 19:47

  Jaaa, zoveel liefde voor notitieboekjes! Alleen al van het lezen van deze blogpost word ik helemaal blij, haha. Jouw traveljournal ziet er trouwens echt mooi uit! Zelf gebruik ik mijn notitieboekjes inderdaad als dagboek/meditation book, voor recepten, voor lijstjes en voor aantekeningen (en zo’n inspiratieboekje wil ik ook, maar daar ben ik stiekem te lui voor, haha). Maar ook voor blogplanningen, lijstjes met fijne dingen, mindmaps tijdens brainstormsessies, etc. Het enige probleem is een beetje dat ik altijd alles door elkaar zet, oeps.

  • Reply
   Anniek
   5 augustus, 2015 at 19:50

   Ah joh, maakt ook niet uit toch? Ik vind het ook altijd wel wat hebben als er van alles wat in een boekje staat, lekker veelzijdig en inspiratievol :)

 • Reply
  Sarah
  5 augustus, 2015 at 20:08

  Zo leuk om te lezen. Ik ben namelijk ook zo’n type dat altijd maar mooie notitieboekjes koop en dan niet weet wat er mee te doen. Haha.

 • Reply
  Klaske
  5 augustus, 2015 at 20:24

  Aah wat een leuk artikel! Ik ben al van jongs af aan gek op notitieboekjes. En elke keer als ik weer eens iets mocht kopen van mijn zakgeld, kwam ik terug met pennen en notitieboekjes. Tot grote irritatie van mijn moeder. Nu ben ik nog steeds gek op die dingen. En ik vrees dat het nooit meer overgaat ook, haha. Liefs, Klaske

 • Reply
  Saskia | SASHIONBLOG.com
  6 augustus, 2015 at 08:47

  Dat cadeau van je moeder klinkt prachtig! Die ga ik onthouden. Een travel diary vind ik ook erg leuk, zoiets had ik voor mijn zus gemaakt toen zij een half jaar op stage ging naar Abu Dhabi! Ook een erg leuk cadeautje dus ;). Ik heb zelf ook heel veel notitieboekjes, maar ik raak ze ook vaak kwijt, hehe. Ik heb er laatst weer een gevonden en die gebruik ik nu als blogplanner / kladboek met ideetjes en woordspinnen e.d.! Een creatieve uitlaatklep op 100.000 manieren dus, haha!

  ♥♥♥ Saskia

 • Reply
  Anne
  6 augustus, 2015 at 09:22

  Leuk artikel, en heel herkenbaar!

  Ik sleep elke dag wel drie boeken in mijn tas mee; eentje die ik voor zakelijk gebruik, een blogboek, waar ik alle ideeën in schrijf en brainstormsessies in op kan schrijven en dan nog een blogplanner… Om nog maar niet te spreken over de stapel die thuis nog ligt!

  Het is zo’n heerlijk gevoel om een splinternieuw notitieboekje in je handen te hebben en dan de eerste pagina’s te mogen beschrijven…erg hoog feelgood-gehalte! :-)

 • Reply
  Caitlyn
  6 augustus, 2015 at 14:51

  Ik schrijf de mijne altijd vol met to do lijstjes en ik kan dan ook niet zonder. Aan de ene kant schrijf ik elke dag mijn takenlijstje en aan de achterkant begin ik dan om willekeurige dingen die ik wil onthouden of planningen of ideeën voor mijn blog op te schrijven en zo gaan mijn boekjes verrassend snel vol :)
  xx

 • Reply
  Anieke
  6 augustus, 2015 at 19:29

  Ik gebruik mijn notitieboek als een bullet journal! Ken je dat?

 • Reply
  Karlijn
  8 augustus, 2015 at 15:37

  Hier kan ik nog wat ideeën uithalen voor die stapel lege boekjes in mijn kast haha. Ik gebruik ook een notitieboekje voor mooie quotes die ik tegenkom tijdens lezen of leuke uitspraken van mensen om me heen :)

 • Reply
  Anne
  9 augustus, 2015 at 07:27

  Leuke blog! Ik gebruik mijn notitieboekjes vooral om ideeën en citaten op te schrijven.

 • Reply
  Claudia
  16 augustus, 2015 at 16:29

  Zo’n travelboek is te gek. Al vergeet ik al snel om er iets in te schrijven (A) Dat recepten boekje ga ik misschien ook maken. Ik heb al eeuwen een map liggen om te customizen, maar nog steeds niks mee gedaan.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.