Mijn ochtendroutine in Denemarken - GlowofbeautyGlowofbeauty

23 september 2018

De ochtend is mijn favoriete gedeelte van de dag. Een nog leeg hoofd, nieuwe energie en de frisse ochtendlucht… Ik houd er zo ontzettend van! In de ochtend neem ik dan ook rustig de tijd om hiervan te genieten. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn ochtenden hier in Denemarken inricht!

Mijn ochtendroutine

Frisse lucht

Half 8, de wekker gaat. Ik doe mijn ogen open, blijf nog een minuutje liggen, en rol dan mijn bed uit. Ik doe de ramen open en laat alle frisse lucht mijn kamer binnenstromen. En als ik geluk heb, heb ik uitzicht op een prachtige zonnige straat!

Kimono aan

Vervolgens sla ik mijn kimono om en loop ik naar de keuken om een lekker ontbijtje te maken. De kimono die je hier ziet komt van LASCANA, een webshop met nachtkleding en lingerie. Ik gebruik de kimono veel, het is een fijn ding. Ik vind de kleur en de kanten details ook erg mooi.

Havermout ontbijtje

Yes, ik eet nog steeds elke ochtend een lekker havermoutontbijtje! De avond van tevoren prak ik een halve banaan, en dat mix ik met havermout, kaneel, rozijnen, melk en water. De volgende ochtend kook ik dit, en voeg ik vers fruit en soms wat noten en muesli toe. Genieten! Ik eet mijn ontbijtje op in bed, of op een plekje voor het raam.

Vitamientjes!

De ‘R’ zit weer in de maand, en dat betekent voor mij: extra vitaminen slikken. Voorheen werd ik in de winter best snel ziek en sindsdien slik ik elke herfst en winter wat extra vitaminen. Dit is een tablet met multivitaminen.

Kleding

Ik kleed me aan. Deze dag ging ik voor een simpele luchtige blouse met een zwarte jeans.

Parfum

Het parfum ‘Eau Florale’ van Repetto is fris en bloemig tegelijkertijd. Mijn favoriete parfum op dit moment!

Koffie met de cafetière

In het huis waar ik nu in Kopenhagen woon, was al een fijne cafetiere aanwezig. Hij maakt heerlijke koffie. Plus: hij ziet er ook nog eens leuk uit, met het koperen frame!

Aan het werk!

Ik ben echt een ochtendmens, en ik houd er dan ook van om al vroeg aan de slag te gaan. Meestal zit ik vanaf een uur of 9 achter mijn laptop. Ik lees artikelen voor mijn studie, schrijf blogposts en beantwoord mijn mails.

Kaarsen aan

Een nieuw ritueel tijdens het werk: ik steek kaarsjes aan! Een fijne werkomgeving kan zo stimulerend zijn, en ik heb ontdekt dat ik kaarslicht in de ochtend heel relaxed vindt.

Dit is mijn ochtendroutine hier in Denemarken! Leuk dat je mee kijkt. Ben jij meer een ochtend- of een avondmens?

Liefs,

Anniek

7 comments on “Mijn ochtendroutine in Denemarken”

  23 september, 2018

  Ochtendmens! Lijkt me een héél fijne ochtendroutine. Fijn idee van de kaarsjes :)


  23 september, 2018

  Ik weet niet zo goed waar het aan ligt, maar dat verschilt per seizoen. In de zomer en de lente ben ik een ochtendmens die ook om 9 uur al aan haar bureau wil zitten en structuur wil zien. ‘s Winters en in de herfst verander ik in een avondmens en kan ik plotten en brainstormen en fantaseren als de beste!

  Anniek
  3 oktober, 2018

  Beste van twee werelden, geluksvogel! 👌


  24 september, 2018

  Wat een fijne ochtend routine! Ik hou ook echt van de ochtend en vind het heerlijk om dit productief in te richten. Wat een mooie foto’s ook!
  Liefs,
  Evelien

  Anniek
  3 oktober, 2018

  Klinkt alsof jij ook heerlijke ochtenden hebt Evelien! En inderdaad, zo fijn om ‘s ochtends al zoveel mogelijk werk te hebben verzet 🙌 XX


  24 september, 2018

  Wat een fijn artikel! Ik wou ook dat ik meer een ochtendmens was, maar nee, dat ben ik echt totaal niet haha. Leuk om jouw ochtendroutine te zien!


  7 november, 2018

  Ik zou willen dat mijn ochtend er zo uit ziet! Ik moet elke dag naar school toe (MBO) en moet daarom meestal om 7 uur opstaan, om vervolgens om 8 uur de deur uit te gaan. Hierdoor heb ik vaak niet de tijd om heerlijk op mijn gemak te ontbijten of nog even te werken aan mijn blog voordat ik naar school ga.
  Ik ben wel echt een ochtendmens, ‘s Avonds kan ik echt niet leren of aan mijn blog werken. Dan komt er gewoon niks uit mijn handen, hahaha.