OOTD / Mysterious Christmas

outfit pencilskirt

Een hele goedemorgen allemaal, op deze fijne, relaxte zondagochtend, vlak voor kerst. Heerlijk om ‘s ochtends naar beneden te komen, waar al een gedekte ontbijttafel klaarstaat, mét kerststol en warme thee, en de kerstboom waarvan de lichtjes al branden.  Lekker samen de dag beginnen. Kan ik echt van genieten.

Vandaag wil ik jullie graag inspireren met een toffe outfit, waarvan ik de foto’s gisteren heb geschoten. Stiekem ben ik er best trots op, ik hoop dat ik de christmassy sfeer goed vast heb kunnen leggen. Kijk je mee?

Nog even een klein tipje vooraf: de muziek van Van Morrison. Heerlijk. Echt waar, genieten. Hieronder heb ik even een song van hem neergezet, die ik echt onwijs fijn vind, Zo relaxed. Fijn achtergrond muziekje voor tijdens dit artikel.

 

kasteel heemstede red twig

Gisteren was het prachtige kasteeltje Heemstede aan de beurt om onderdeel te zijn van de nieuwe outfitshoot. Het is alweer even geleden dat ik een outfit aan jullie heb laten zien, maar ja, die toetsweek he.. Gelukkig heb ik nu weer alle tijd om mooie shoots te doen en veel aandacht te besteden aan mijn artikelen, echt fijn.

Het kasteel Heemstede is vlak bij mij in de buurt, en heeft een heerlijk klassieke en oude uitstraling. Echt oud is het echter niet, zo’n dertig jaar geleden brandde het helemaal af, en was een ruïne het enige wat overbleef. Maar gelukkig is het weer helemaal opgebouwd tot een prachtig plekje!

ootd pencil skirt

Het houthakkersblouseje en de strakke kokerrok heb je misschien al voorbij zien komen een paar dagen geleden, toen ik jullie mijn geshopte christmasspulletjes liet zien. Ik kocht ze een weekje geleden in Keulen. En o boy, wat ben ik blij dat ik deze twee items heb gevonden. Ik vind ze zo tof!

anniek andringaa

Het houthakkersblouseje is van een lekker zachte, flanelachtige stof. Heel fijn, zo is hij ook nog warm genoeg voor in de winter. De kleurtjes vind ik ook gaaf, past wel bij mijn haar- en huidskleur.

outfit kokerrok

Ik weet nog dat ik vorig jaar in de zomer héél bijna een kokerrok had gekocht, maar dat ik het uiteindelijk toch maar niet gedaan had. Nu heb ik er uiteindelijk toch nog een, eentje die nog veel beter zit dan de rok die ik vorig jaar tegen kwam. Hij is gemaakt van een dikke, stevige stof waardoor hij je lichaam mooi uit laat komen. Zo’n dun flubberstofje geeft soms iets teveel een rollade-effect, maar deze rok heeft daar totaal geen last van.

outfit pencil skirt

Wat ik zo leuk vind aan deze combi, is dat het semi casual/chique is. De kokerrok is best wel zakelijk en netjes, maar door het met een losvallend en een beetje shabby blouseje te combineren, is de outfit best wel laagdrempelig en niet te snel ‘overdressed’. Dit zou ik zo naar school aan doen, maar ook voor bijvoorbeeld kerst is het heel tof.

gouden ketting

Mooi glimmertje erbij, vind ik altijd leuk. Geeft net wat meer detail en ‘spice’.

zwarte leren laarsjes

Deze laarsjes heb je al minstens 10 keer voorbij zien kunnen komen in een outfit post, zo favoriet zijn ze :) Ik draag ze erg vaak, en dat heeft wel zo zijn sporen gehad. Afgelopen week werd het dus tijd om ze eens te poetsen, ze zijn nu weer lekker zwart en glanzend!

pencilskirt

En dat was het alweer meiden! Ik wil jullie allemaal een hele fijne zondag toewensen. Geniet van de rust, en de gezelligheid rondom kerst. Ik hoor trouwens ook graag wat jullie van de outfit en de foto’s vinden!

Liefs Anniek

 

31 reacties

 • Reply
  Esther
  21 december, 2014 at 09:05

  En alweer zo’n prachtige outfit + foto’s! Hartstikke mooie locatie, helemaal in kerst stijl :)

 • Reply
  Eline
  21 december, 2014 at 09:30

  Wat een leuke outfit. Vooral het blousje vind ik je heel mooi staan ^^ Fijne feestdagen!

 • Reply
  Jill
  21 december, 2014 at 09:34

  Hele leuke outfit! De foto van je schoenen vind ik echt vet gaaf, he maakt altijd zo leuke detailfoto’s van je schoenen en accesoires!
  Liefs,
  Jill

  • Reply
   Anniek
   21 december, 2014 at 17:08

   Ah, dankjewel!

 • Reply
  vintageandbeauty
  21 december, 2014 at 09:44

  Wat zie je er weer leuk uit. Ik draag zelf ook graag deze combinatie. Prachtige locatie ook!

 • Reply
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
  21 december, 2014 at 10:13

  Wauw!! Wat een geweldige foto’s! Super sfeervol, echt prachtig! Je staat er ook zo mooi op! En ik ben echt verliefd op die rok! Liefs

 • Reply
  Lia
  21 december, 2014 at 10:14

  Wat een mooie outfit en foto’s!

 • Reply
  Sophie
  21 december, 2014 at 10:30

  Oh wauw hele gave combi! Oh en trouwens als je ooit (nieuwe) schoenen wilt laten zien. Zet ze dan op datzelfde plekje neer! Zo overzichtelijk en enorm mooi.

  • Reply
   Anniek
   21 december, 2014 at 17:08

   Dankjewel voor je lieve complimentjes Sophie!

 • Reply
  4.Balou
  21 december, 2014 at 10:44

  Hele mooie locaties om te shooten, nice!

 • Reply
  laralaurentia
  21 december, 2014 at 10:51

  Wat een leuke outfit en mooie foto’s! Leuk idee, want ik heb net zulke items liggen. Ik draag ze te weinig maar ik had er niet aan gedacht om ze te combineren.

 • Reply
  Beautyjuf
  21 december, 2014 at 11:09

  Meid, wat een prachtige outfit! De rok vind ik je heel mooi staan.

 • Reply
  Dionne
  21 december, 2014 at 11:27

  Super leuke outfit en foto;s! Ik vind je rok echt helemaal geweldig!

 • Reply
  Roxanne
  21 december, 2014 at 11:40

  Mooie foto’s! Die rok is echt super.

 • Reply
  marieke
  21 december, 2014 at 11:42

  Hele mooie outfit zo! Staat heel vrouwelijk maar doeor het blousje toch met een twist :) I like! Vind ook dat je je schoenen heel leuk op de foto hebt gezet, grappig! En had je het niet ontzettend koud?

  • Reply
   Anniek
   21 december, 2014 at 17:07

   Haha ja, ik moet zeggen dat het wel even doorzetten was! Zeker met die wind.. Maar ik heb het er ruimschoots voor over :)

 • Reply
  Nathalie Eline
  21 december, 2014 at 14:34

  Wat een mooie outfit! En je foto’s zijn ook gaaf geworden zeg, die locatie is echt prachtig!

 • Reply
  Riemke
  21 december, 2014 at 17:04

  echt wat een gave outfit! zo’n blouseje is niet echt mijn ding, maar bij jou vind ik het hel leuk. ook een heel leuke locatie om outfitfoto’s maken. :) X

 • Reply
  Lisette
  21 december, 2014 at 17:39

  Mooie fotos & love the combo :)

 • Reply
  Iris
  21 december, 2014 at 18:35

  Je bent echt goed in combineren.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  21 december, 2014 at 18:40

  Mooie outfit! (toffe locatie trouwens)

 • Reply
  Sax and the Pretty
  21 december, 2014 at 20:09

  Mooie outfit, maar vooral super mooie en originele locatie waar je de foto’s hebt gemaakt! x

 • Reply
  Silke
  21 december, 2014 at 20:35

  Leuke outfit! De foto’s zijn prachtig!

 • Reply
  Petra
  21 december, 2014 at 20:41

  Wat een heerlijke fotos om te bekijken zijn het weer geworden, erg mooi…de outfit vind ik ook erg leuk, hij spreekt mij erg aan. de balans tussen netjes en lekker losjes is echt prima gevonden…top!

 • Reply
  Mandy
  21 december, 2014 at 22:24

  Wat een mooie foto’s! Zeker iets om trots op te zijn. Ik ben echt fan van kokerrokken.

 • Reply
  Kevin - JustKVN
  21 december, 2014 at 22:48

  super mooie locatie en de outfit staat je ook super!!

  XXX

  http://justkvn.com

 • Reply
  leanne
  22 december, 2014 at 16:17

  Wauw, wat een mooie outfit heb je weer laten zien! Wederom zijn ook de foto’s weer prachtig! :)

 • Reply
  Idwerd
  22 december, 2014 at 23:35

  Wat een leuke outfit en wat een prachtige locatie en foto’s!

 • Reply
  Anna
  23 december, 2014 at 14:17

  Wauw Anniek wat weer een prachtige outfit en foto’s! <3 Super mooi.

 • Reply
  Demi
  26 december, 2014 at 10:38

  Wat een gave locatie! En die outfit staat je echt super, heel chic zo met die kokerrok! xx

 • Reply
  Stephanie
  2 januari, 2015 at 10:43

  Gave outfit :) en prachtige foto’s weer!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.