OUTFIT / In de botanische tuinen in Antwerpen

De magnolia stond volop in bloei, we voelden de warmte van de zon op onze huid en overal om ons heen hoorden we vogels fluiten. Marieke, mijn zus, en ik liepen door de botanische tuin in Antwerpen en genoten volop van dit adembenemende plekje midden in de stad. Ik maakte foto’s van de tuin en van mijn outfit. 

Botanische tuinen (De Botaniek) Antwerpen

Afgelopen vrijdag vertrok ik samen met mijn zus naar Antwerpen. Waarom we daar heen gingen? Om daar een nachtje te slapen in de mooiste suite waar ik tot nu toe in mijn leven geweest ben! Over dat hele avontuur later meer.

Toen we wat door de stad struinden, stuitten we plotseling op een bordje waarop stond: plantentuin, naar rechts. ‘Een plantentuin!’. Als je weet hoe gek ik ben op plantjes (a.k.a. ik heb zo’n 20 stuks in mijn mini kamer staan), dan snap je vast dat ik hier even een kijkje moest nemen.

De botanische tuinen (‘De Botaniek’) van Antwerpen zijn gratis te betreden. Het lijkt qua entree eigenlijk een beetje op een stadspark, je kan zo in en uit lopen.

Toen we binnenkwamen zagen we meteen deze mooie glazen kas staan, vól met cactussen. Helaas ging de kas pas een paar uur later open. Maar ach, heel erg was dat niet, want de tuin rondom de kas was ook al ontzettend mooi! Vol met oude bomen, bloemen in allerlei kleuren, vijvers en paadjes.

We bleven niet heel lang in het park, omdat we nog even langs ons appartement moesten. Ik wilde daarna eigenlijk nog terugkomen om foto’s te maken van alle bloemen en planten in de botanische tuinen, maar daar zijn we uiteindelijk helaas niet meer aan toegekomen. Maar geloof me maar als ik zeg dat er de mooiste planten stonden te bloeien!

Ik droeg die dag mijn nieuwe donkerblauwe pantalon, een wit t-shirt en leren instappers. Een simpel, maar heel fijn outfitje.

De pantalon vond ik bij de Episode in Utrecht en hij zit zó lekker! Het is precies de goede maat en hij valt heel lekker losjes om mijn benen. Top voor in de zomer, en met een panty eronder ook prima te dragen in de winter.

Wat heerlijk om met dit weer eindelijk weer dit soort open schoentjes te kunnen dragen.

Zoals ik al zei stond er in de tuin een prachtige magnolia te bloeien die zich perfect leende voor een mooi lente-achtergrondje voor onze foto’s.

Als jij ook binnenkort naar Antwerpen gaat, zoek de plantentuin dan vooral op om even lekker tot rust te komen! Je vindt de plantentuin op Leopoldstraat 24.

Houd jij van botanische tuinen?

Liefs Anniek

Bandplooibroek / Episode
Wit t-shirt / H&M (jongensafdeling!)
Muiltjes / Sacha
Ring / Pull&Bear

9 reacties

 • Reply
  Femke
  16 april, 2018 at 20:26

  Wat geniet ik toch altijd van foto’s bij/van botanische tuinen! Ik vind vooral je schoenen echt heel mooi, zo zonder achterkant heb ik ze nog niet vaker gezien <3

  • Reply
   Anniek
   16 april, 2018 at 20:43

   Ah, leuk om te horen Femke! Ik ben ook zo gek op mooie plaatjes uit (botanische) tuinen, ik kan er geen genoeg van krijgen ☺ En inderdaad, ik vond deze schoentjes ook zo origineel! X

 • Reply
  Marthe
  17 april, 2018 at 17:52

  Jaaaa, Antwerpen! Ik ben zelf eigenlijk nog nooit in de botanische tuinen geweest, echt raar want ik ga vaak naar Antwerpen, maar dat moet ik snel eens doen dus! Maar echt supermooie foto’s! & hele leuke schoentjes vind ik! X

  • Reply
   Anniek
   19 april, 2018 at 08:22

   Ja, de tuinen zijn zeker een bezoekje waard! Ik ben benieuwd wat je er van vindt ? Dankjewel voor je lieve complimenten! XX

 • Reply
  anna
  18 april, 2018 at 10:13

  Wauw wat een prachtige foto’s! Ik vind je outfit ook heel erg tof!

  • Reply
   Anniek
   19 april, 2018 at 08:20

   Dankjewel, lief! ❤

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  21 april, 2018 at 13:43

  Die eerste foto is echt onwijs gaaf!

 • Reply
  Britt
  24 april, 2018 at 20:05

  Het is daar toch schoon he Anniek! (: Ik ben er al veel te lang niet meer geweest om foto’s te nemen. Moet ik dringend eens doen zeker met al die bloesems! Wel kut dat je niet in de kas kon want daar is het ook wreed schoon! (:

  • Reply
   Anniek
   26 april, 2018 at 07:02

   Jaa, de kas leek me ook zó mooi! Die bewaren we voor een volgende keer ? En ik kan je zeker aanraden om weer eens te gaan, het is denk ik op z’n mooist nu!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.