OUTFIT / Dit is helemaal m’n ding!

Goeiemorgen! Afgelopen weekend struinde ik rond door Utrecht, de (prachtige!) stad waarin ik woon. Ik had een outfit aan waarin ik me helemaal ‘mij’ voelde, met items die ieder hun eigen verhaal hebben. In dit artikel neem ik je graag mee naar dat fijne moment in de stad, en vertel ik je het verhaal achter deze foto’s en kledingstukken. Kom je mee?

Utrecht, wat een fijne plek

Marlies en ik hadden al een tijd geleden afgesproken dat we eens een dagje samen zouden doorbrengen. En zaterdag, 9 juni, was het zo ver. We hadden elkaar van tevoren nog maar één keer gezien, maar dat maakte niet uit. Op het moment dat we elkaar dit weekend zagen, voelde het alsof we elkaar al veel beter kenden dan je zou denken na één ontmoeting.

We spraken af in Utrecht, de stad waar ik woon. Ik ken de stad inmiddels goed en het leek me leuk om allerlei mooie plekjes te laten zien. We liepen een rondje langs de singel, ploften neer bij een geweldig koffietentje, zaten aan de gracht en keken rond in leuke vintage winkeltjes. Het was erg gezellig, en terwijl we door Utrecht heen liepen, overviel me tegelijkertijd ook een gevoel van dankbaarheid. Wat een geluk dat ik deze prachtige stad mag wonen en hier mijn netwerk heb!

Items naar mijn hart

Op een gegeven moment liepen Marlies en ik langs een gebouw waarvan de muren een perzikachtige kleur hadden. Het licht scheen door de bomen op de muur, wat er mooi uit zag. Mijn oog viel er direct op, en samen maakten we wat fotootjes op deze mooie plek.

Ik droeg die dag een outfit waar ik me helemaal mezelf in voelde! Alle items bij elkaar stralen een bepaalde rust uit, iets waar ik van houd. De outfit is dan ook best wel simpel. Maar dat maakt ‘m er niet minder fijn op.

Naast de minimalistische uitstraling, vind ik het tof dat het merendeel van de items die ik draag, op de een of andere manier een link hebben met duurzaamheid! Zo is de leren tas van MYOMY geproduceerd in hun werkplaats in India, waar de werknemers eerlijk loon krijgen, goede werkomstandigheden en de mogelijkheid tot opleiding. Het leer waar de tas van is gemaakt, is een restproduct, en er zijn dus geen dieren voor gedood.

De broek heb ik een tijd geleden gekocht bij een kringloopwinkel, en de blouse bij een tweedehands marktje. Op deze manier krijgen deze kledingstukken weer een heel nieuw leven. En hé, voor een ander zijn deze items misschien afdankertjes, maar ik word er heel blij van!

Het kettinkje wat ik draag komt van Etsy. Een mooie site waar je kleine ondernemers met passie voor hun vak, kan steunen. De ring om mijn vinger is van de winkel Vonk, waar handgemaakte sieraden worden verkocht van verschillende ontwerpers uit India, Engeland, Frankrijk en Nederland.

Misschien merk je het: ik vind het fijn om mijn kleding op een bewuste manier te kopen, met meer oog voor de achtergrond van de items. Ik heb hier nog een hoop in te leren en te verbeteren, maar het begin is er.

Dat was ‘m weer! Bedankt voor het meelezen, gezellig. Ik hoop dat je van dit artikel genoten hebt!

Veel liefs,

Anniek

De foto’s zijn gemaakt door Marlies

4 reacties

 • Reply
  Marlies
  13 juni, 2018 at 06:16

  Ah wat een leuk artikel Anniek!? Ik begin ook steeds meer interesse te krijgen voor duurzamere kleding dat al een achtergrond heeft. Er is inderdaad nog veel te leren en ontdekken op dat gebied! En gek genoeg heb ik er later nog aan gedacht dat je kleding van die dag inderdaad een bepaalde rust uitstraalde, en nu benoem je het zelf, zo grappig! We moeten in de toekomst maar eens weer afspreken, al staat voor jou eerst een nieuw avontuur te wachten: Kopenhagen!

 • Reply
  Lieke van Veen
  15 juni, 2018 at 21:49

  Wauw die tas is echt prachtig! Utrecht is ook echt mijn favoriete stad. Je hebt zoveel leuke tentjes in Utrecht.

  • Reply
   Anniek
   20 juni, 2018 at 16:29

   Jaa inderdaad, ik blijf ook steeds weer nieuwe tentjes ontdekken, dat is zo leuk aan Utrecht! :)

 • Reply
  Marthe
  16 juni, 2018 at 16:08

  Aaahh superleuke outfit Anniek!! Ook echt zo leuk dat alles zo duurzaam is! X

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.