OUTFIT / GINGHAM ROKJE

Ik? Een rokjesmens? Nah, niet zo. Maar dit Gingham rokje vond ik toch stiekem wel héél leuk. Ik ben benieuwd wat jij van dit outfitje vindt!

Gingham

In de afgelopen weken zijn er steeds meer geruite rokjes in de winkel komen te liggen. Zogeheten ‘Gingham’ rokjes.

Gingham is een stof dat oorspronkelijk een gestreept patroon heeft en uit Zuidoost-Azië komt. Vanuit daar is de stof naar Europa geëxporteerd. De Britten hebben er hun eigen versie van gemaakt met een ruitjespatroon. En deze Gingham stof met ruitjespatroon wordt de laatste tijd weer volop gebruikt in kleding!

Mijn Gingham rokje

Toen het een tijdje geleden zo ontzettend warm was, ontdekte ik dat ik érg weinig leuke rokjes in mijn kast had liggen. Eén welgeteld, deze. Ik besloot eens even de stad in te gaan om te kijken of ik nog een leuk nieuw rokje kon vinden, en plotseling stuitte ik op dit geruite rokje. Hij was in de sale en kostte me maar 10 euro!

Door die ruitjes is het rokje lekker speels en vrolijk en het volant aan de zijkant van het rokje versterkt dat effect nog eens. Omdat het rokje best wel druk is, combineerde ik hem met een simpel wit t-shirt van – je raadt het nooit – de Zeeman! Dit witte shirt had ik al járen ongedragen in mijn kast liggen, nog afkomstig van de tijd dat ik op de basisschool zat en een keer een shirt moest verven… :O

Twee gouden kettinkjes! Ik ben de laatste tijd lichtelijk obsessed met gouden kettinkjes en draag ze letterlijk bij praktisch elke outfit. Ik was dan ook heel blij toen ik van het merk AMEN een gouden kettinkje met een kruishangertje eraan opgestuurd kreeg. Ik vind hem heel mooi!

Ik ben heel erg benieuwd wat jij van mijn nieuwe rokje vindt! Ik ben er zelf in ieder geval erg blij mee en kan niet wachten tot het weer lekker warm en zonnig wordt, zodat ik hem weer aan kan.

Ben jij een ‘rokjesmens’?

Liefs Anniek

De foto’s zijn gemaakt door Christine!

Gingham rokje / H&M
Wit t-shirt / Zeeman
Schoenen / Vans
Kruiskettinkje / AMEN
Kettinkje met ronde hanger / Etsy

10 reacties

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  30 juni, 2017 at 07:25

  Dit rokje is zo leuk! Love it. X

 • Reply
  Girls-Things
  30 juni, 2017 at 20:45

  Een heel leuk rokje!
  Staat je heel mooi.

  • Reply
   Anniek
   1 juli, 2017 at 16:41

   Dankjewel! <3

 • Reply
  britt
  1 juli, 2017 at 09:03

  Ik had al een gevoel dat het een trend was, letterlijk overal waar ik keek zag ik het wel, haha. Nu, ik wist niet dat het zo heette, haha.

 • Reply
  Marlotte
  1 juli, 2017 at 20:31

  Heel héél leuk en mooie foto’s zijn het geworden! Ik ben ook begonnen aan m’n zoektocht naar nieuwe rokjes, want ik heb er ook nog maar eentje, dus dit is een heel welkome tip. Ik ga eens kijken!

 • Reply
  Esra Elif
  2 juli, 2017 at 09:32

  Ik ben juist gek op rokjes en jurkjes! De rok staat je prachtig. Ik zou zeggen vaker rokjes dragen!

  • Reply
   Anniek
   4 juli, 2017 at 08:50

   Lief, dankjewel! X

 • Reply
  Luna
  3 juli, 2017 at 10:20

  Ah die is leuk! En tof dat detail aan de zijkant. Wat een leuke, vrolijke foto’s ook :) Liefs!

  • Reply
   Anniek
   4 juli, 2017 at 08:48

   Ah dankjewel voor je compliment, lief! En ja, dat volant geeft nog nét wat extra’s aan het rokje, vind ik ook leuk! :) XX

 • Reply
  Arjanne
  3 juli, 2017 at 19:24

  Ahh wat een mega leuk rokje! Hele toffe outfit & superleuke foto’s!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.