OUTFIT / Mijn moeder maakte een satijnen blouse voor me

Een tijdje geleden kwam mijn moeder naar me toe. ‘Kijk Anniek, ik heb een pyjama genaaid!’ De pyjama was gemaakt van een dikke, zachte stof en zag er mooi uit. Na hem bekeken te hebben, kwam er plotseling iets in me op: wat nou als we deze dikke stof vervangen door glanzend satijn? Zo gezegd, zo gedaan…

Satijnen blouse

Mijn moeder houdt erg van naaien en naait regelmatig mooie dingen in elkaar. Het patroon voor haar eigen pyjama had ze uit een Duits tijdschrift met naaipatronen erin gehaald. Ik vroeg aan haar of je de pyjama ook van een dunnere stof zou kunnen maken, en ja hoor: dat zou prima kunnen. En sterker nog: ze wilde het ook wel voor me doen! Zo lief!

Op een zaterdag gingen we samen naar de lapjesmarkt in Utrecht, een markt waar honderden soorten stof worden verkocht. Ik zocht een mooie (nep?)satijnen stof uit, knoopjes en een wit bandje. Voor nog geen 10 euro had ik alle benodigdheden voor de blouse bij elkaar gehaald.

Het resultaat!

En dit in artikel zie je ‘m dan, het resultaat! Mijn moeder heeft de satijnen blouse ontzettend mooi in elkaar gezet en ik ben er heel erg blij mee. Door de zachtroze, glanzende stof heeft de blouse een best wel chique uitstraling gekregen. Ik heb hem hier heel simpel gecombineerd met een highwaisted skinny jeans, maar ik denk dat het ook erg mooi is om hem met een zwarte pantalon te dragen!

En oh, voor de degenen die mijn bril nog niet gezien hadden: dit is hem!

Ik ben wel benieuwd: wat vind jij van dit model blouse? Zo’n pyjamamodel?

Liefs Anniek

De fotocredits gaan naar Christine!

Hier komen mijn items vandaan

Bril / Ace & Tate
Blouse / mady by mama
Jeans / H&M
Enkellaarsjes / Sacha
Tasje / Sammydress

 

18 reacties

 • Reply
  Laurine
  13 mei, 2017 at 07:26

  Prachtige blouse! Wat knap dat je moeder dat kan maken!

 • Reply
  Jolien
  13 mei, 2017 at 08:05

  Wow wat mooi! Echt super dat je mama dat zelf kan maken!

 • Reply
  britt
  13 mei, 2017 at 08:17

  Wat leuk dat je mama dit voor je heeft gedaan! Ik weet niet of ik ermee weg zou kunnen, maar jij staat er alvast onwijs leuk mee! ((: Moet toch zalig zitten, zo’n stofje, oh

 • Reply
  Sonia
  13 mei, 2017 at 08:26

  Aw Anniek, wat een mooi blousje en wat staat het je mooi!

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  13 mei, 2017 at 09:41

  Wauw, je moeder heeft de blouse echt heel mooi gemaakt!

 • Reply
  Arjanne
  13 mei, 2017 at 10:58

  Ahh wauwa, ik zag ‘m al op instagram, maar hij is zo mooi! En hoe knap van je moeder dat ze die gewoon zelf in elkaar genaaid heeft, inderdaad zo mooi gemaakt! Ook gewoon superleuke foto’s! <3

 • Reply
  Iris
  13 mei, 2017 at 12:20

  Je moeder heeft talent, de blouse is erg mooi geworden! Topoutfit.

 • Reply
  Lenneke
  13 mei, 2017 at 16:03

  Doe mij ook zo’n mam! En dus zo’n blouse.

 • Reply
  anna
  13 mei, 2017 at 17:13

  Wat een prachtige blouse! Die bril staat je trouwens erg leuk :-)

 • Reply
  Kim
  13 mei, 2017 at 17:23

  Zo dat heeft je moeder knap gedaan zeg. Lijkt me nog best lastig om met zo’n gladde stof als satijn te werken.

  • Reply
   Anniek
   18 mei, 2017 at 19:37

   Ja, ze vertelde ook dat het inderdaad best een lastig stofje was! Maar uiteindelijk is het haar goed gelukt :)

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  13 mei, 2017 at 17:46

  Echt waar die blouse staat je zo leuk!

 • Reply
  Eline
  14 mei, 2017 at 08:29

  Wat ontzettend leuk! Mijn moeder maakte vroeger mijn schaatskleding, misschien moet ik haar eens vragen om zo iets te maken. Staat zo leuk!

  • Reply
   Anniek
   18 mei, 2017 at 19:37

   Oeh, dat lijkt me ook wel lastig zeg, schaatskleding! Als ze dat kan, dan moet ze zo’n blouse vast ook kunnen maken ;) Bedankt voor je lieve complimenten!

 • Reply
  EsraElif
  14 mei, 2017 at 20:14

  Wauw prachtig meid!!

 • Reply
  evelien
  14 mei, 2017 at 21:08

  De blouse is echt heel erg pretty! Wauw zo mooi <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Nicole
  15 mei, 2017 at 10:00

  Je bent zo stijlvol! Hele mooie outfit!

 • Reply
  Chantal
  21 mei, 2017 at 21:36

  Wauw wat een prachtig blousje! Daar moet je mama echt iets mee gaan doen! Ik zou hem zo kopen! Liefs!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.