Persoonlijke update / over kerstvakantie, bloggen en in het buitenland studeren

Zo jongens, ik geloof dat het wel even tijd is voor een persoonlijke update. Ik heb de afgelopen tijd minder artikelen gepost dan ik gewend ben te doen, en dat heeft zo zijn redenen. Ik vertel je vandaag over mijn toekomstplannen – waar op dit moment hard over nagedacht wordt – , over mijn activiteiten in de aankomende kerstvakantie en het bloggen!

Tentamens

Ik zit op dit moment aan het einde van een hele drukke studieperiode. Voor degenen die het nog niet wisten: ik studeer Communicatiewetenschappen aan de VU in Amsterdam, even ter info ? In de afgelopen periode heb ik twee vakken gevolgd die allebei veel tijd en aandacht van me vroegen. Essays, presentaties, verslagen, en dan deze week twee tentamens.

Door alle opdrachten die ik moest maken en door zaken buiten studie, ben ik eigenlijk te laat begonnen met studeren voor mijn tentamens. En dat betekent dat ik nu toch wel een beetje in de stress zit. Ik merk dat ik best wel de behoefte heb om mijn prestaties wat betreft studie ‘onder controle’ te houden.

Maar ja, ik denk altijd maar: meer dan je best kan je niet doen. We gaan er gewoon nog even tegenaan dus, deze week! En hé, een beetje leren los te laten is misschien ook niet verkeerd.

Kerstvakantie

Vanaf het einde van deze week begint mijn kerstvakantie, twee weken lang. Ik kijk er zo naar uit! Even lekker tot rust komen, samenzijn met familie en vrienden en Kerst en Oud & Nieuw vieren, dat is fijn. Ook leuk: ik ben van plan weer lekker wat creatieve projectjes op te pakken. Ik wil vooral graag aan de slag gaan met mijn typemachine en met inkt (oost-indische inkt of vulpen). Ik zal het resultaat met jullie delen als jullie dat leuk vinden!

Naar het buitenland?

Volgend jaar, in het derde jaar van mijn studie, ga ik een minor volgen. Dat betekent dat ik zelf mijn vakken mag kiezen én ook de plek waar ik ga studeren. En dat is tof, want dat betekent dat ik ook in het buitenland kan gaan studeren!

Afgelopen juni was ik ruim een week bij mijn zus in Zweden, die daar toen studeerde. Ik kreeg daar een voorproefje van het internationaal studeren, en daar werd ik zo enthousiast van! Het is mooi om een totaal nieuwe plek te gaan ontdekken, een nieuwe stad, nieuwe mensen, nieuwe natuur, een nieuwe indeling van je dag… Het lijkt me een gaaf avontuur om aan te gaan.

De plannen om voor een half jaartje naar het buitenland te vertrekken, die zijn dus volop aanwezig. Nu moet alles geregeld worden. Daar ben ik op dit moment druk mee bezig en als het goed is krijg ik in januari te horen waar ik volgend jaar heen kan. Heel erg spannend! Vooral Scandinavië staat hoog op mijn lijstje.

Ik ben van plan een soort artikel-serietje te maken waarin ik jullie vertel hoe het proces van dit alles aan het verlopen is. Van mijn motivaties om in het buitenland te studeren, tot waar ik heen wil en waarom, en wat ik allemaal aan het regelen ben. Wat denk jij van dit idee? Leuk?

Bloggen

Kort samengevat: de afgelopen twee maanden zijn voor mij dus behoorlijk druk geweest. Ik merk dat ik daarom minder heb geblogd dan normaal en dat vind ik jammer. Helaas was de situatie in de afgelopen weken nou eenmaal zoals het was, niks aan te veranderen.

Maarrrrr, goed nieuws! Als mijn tentamens er na deze week op zitten heb ik weer lekker de tijd om te schrijven en jullie mee te nemen in alles waar ik mee bezig ben. Daar heb ik ontzettend veel zin in. Ik heb al een hoop schrijfplannen. Over mijn reis naar Polen binnenkort, over hoe je gratis plantjes kunt bemachtigen (ja, dat kan!), outfitjes… Van alles!

Ik geniet ook heel erg van al jullie verhalen in reactie op mijn artikelen en foto’s op Instagram! Jullie zijn zulke mooie en leuke mensen, het is tof om jullie te leren kennen en mooie dingen uit te wisselen!


Lieve jij, wat leuk dat je me volgt en dat je dit artikel gelezen hebt! Ik ben benieuwd wat je van mijn plannen vindt, en het lijkt me tof om in de reacties te lezen waar jij mee bezig bent. Ik wens je een blije dag toe!

Veel liefs,

Anniek

De foto aan het begin van dit artikel is gemaakt door Christine

12 reacties

 • Reply
  Janna
  18 december, 2017 at 09:16

  Succes met je tentamens! Ik zit op het moment ook vol tussen de boeken, aantekeningen en kopjes thee. Nog een paar dagen en dan zijn we klaar. Tof dat je in het buitenland wil gaan studeren. Kan ik je alleen maar aanraden ;) Als je nog tips/hulp nodig hebt, laat me maar weten!

  • Reply
   Anniek
   22 december, 2017 at 08:57

   Ja, jij hebt natuurlijk een tijd in Leipzig gezeten, ook zo tof! Ik ga eens even lekker je artikelen op je blog teruglezen daarover, lijkt me heel leuk. Kom ik alvast een beetje in de internationale stemming :) Ik ben nu gelukkig klaar met mijn tentamens, en ik heb ze gehaald! Jij ook heel veel succes met de laatste loodjes!

 • Reply
  Eline
  18 december, 2017 at 09:38

  Wat een leuke vooruitzichten zeg, vooral dat studeren in het buitenland. Lijkt me zooo tof! En die gratis plantjes, kom maar op met dat artikel. Heel veel succes met je tentamens.

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  18 december, 2017 at 11:17

  Wat fijn dat de rust in zicht is. Die drukte is heel herkenbaar voor mij en ik snap helemaal dat het bloggen er dan zo nu en dan bij inschiet. Ik ben benieuwd naar je reis naar polen en de gratis plantjes haha! Succes met de laatste lootjes.

 • Reply
  Lenneke
  19 december, 2017 at 11:45

  Lijkt me heel tof om in het buitenland te studeren! Ik ben zelf bezig met het uitbreiden van mijn eigen tekstbureau en weer een mooie contentplanning te maken voor mijn blog voor 2018. ZIN AN.

  • Reply
   Anniek
   22 december, 2017 at 08:55

   Ah lekker Lenneke, alvast een beetje vooruitkijken en zien welke richting je komend jaar op wilt gaan! Ik kan me voorstellen dat je daar veel energie van krijgt. Geniet ervan, gaat vast en zeker mooi worden!

 • Reply
  Janne
  19 december, 2017 at 15:50

  Komt vast goed met je tentamens joh! (En anders: een herkansing is ook iets wat je een keer meegemaakt moet hebben als student :P )
  Ik ben benieuwd naar je buitenlandplannen en naar wat je gaat doen in Polen!
  Ik ben zelf nu drie weken terug van drie maanden Denemarken en merkte dat ik daar wel heel erg hard gewerkt had en de tijd daarvoor ook al… Ik heb dus de afgelopen weken vooral bij mijn ouders gelogeerd en heel veel geslapen. Nu begin ik weer energie te krijgen en ben ik druk met mijn volgende stage plannen! Die wordt gewoon lekker thuis, ook fijn.

  • Reply
   Anniek
   22 december, 2017 at 08:51

   Wat leuk dat jij ook in Denemarken bent geweest! Waar precies? Ook in Kopenhagen? Goed ook dat je durft op te merken dat je eigenlijk wat te hard hebt gewerkt en je rust durft te nemen. Dat kan nog behoorlijk lastig zijn als bezig bijtje, lijkt me :) Fijn dat je bij je ouders terecht kan! Ik hoop dat het je goed doet.

   En ja, een herkansing is rationeel natuurlijk totaal niet het ergste van de wereld… Maar, gelukkig heb ik allebei de tentamens uiteindelijk gehaald, zo blij mee! ? Nu eindelijk echt lekker vakantie!

   • Reply
    Janne
    22 december, 2017 at 09:49

    Super dat je ze gehaald hebt! Dan ga je fijn de kerstvakantie in <3
    Ja, ik ben in Kopenhagen geweest. Ik heb ook al eens daarover gereageerd bij jouw blogpost waarin je het had over buitenlandplannen ;)

 • Reply
  Marlies
  19 december, 2017 at 20:50

  Awh Anniek, wat houd ik toch van je blog! Door je artikelen en foto’s heen kun je gewoon merken dat je een fijn persoon bent! En zo eerlijk ook, wat het allemaal zo realistisch en totaal niet geforceerd laat lijken. Dus die leuke vooruitzichten zoals een heerlijk lange vakantie en een mogelijke minor in het buitenland zijn je zeker gegund! En ik snap het heel erg dat het een fijn gevoel geeft om je studie gerelateerde zaken op orde te hebben. En die leuke projecten die volgen gelukkig daarna weer! Zelf vind ik het ook heel erg fijn om me dan juist na zo’n drukke periode weer even lekker terug te trekken en in alle rust iets creatiefs te doen! Dat geeft zo’n happy feeling! Let’s celebrate life!

  • Reply
   Anniek
   22 december, 2017 at 08:47

   Ah Marlies, ik word zo blij van dit berichtje van jou! Even geen woorden voor ? Echt zo ontzettend lief dat je me zo steunt en met me meeleeft ❤ Ik ben nu gelukkig klaar met de tentamens en ga zo meteen lekker aan de slag met het schrijven van kerstkaartjes, even een creatieve stroom vrijlaten :) Ik hoop dat jij ook snel vakantie hebt en lekker mag genieten van de rust en dingen waar je blij van wordt! Veel liefs Anniek

 • Reply
  Quinty
  23 december, 2017 at 11:01

  Mij lijkt het ook zooo tof om een tijdje in het buitenland te studeren!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.