Dit zijn mijn plannen voor deze zomer!

PLANNEN ZOMER

Inmiddels heb ik alweer meer dan een maand vakantie, waarin ik een héleboel leuke dingen gedaan heb. Maar omdat veel mensen om mij heen nog geen vakantie hebben, heb ik toch het gevoel dat de ‘echte’ zomervakantie nog moet komen. Ik heb gelukkig ook nog een heleboel toffe plannen voor de aankomende weken, en vandaag deel ik ze met je!

zomer 2016

natuur

Roemenië

Vorig jaar ben ik met een groep jongeren naar een dorpje in Roemenië gegaan om daar kinderwerk te doen en te helpen met het opbouwen van een schoolgebouw/kerk/kinderopvang. Dit jaar ga ik er weer naartoe! We gaan met een iets kleinere, maar ontzettend leuke groep. Ik heb er veel zin in, maar ik weet nu van tevoren ook al dat het wel weer heftig gaat worden om al die armoede en verwaarloosde kinderen te zien.

bladeren boom

Berlijn & Polen

Na het weekje in Roemenië ga ik ook nog twee weken weg met mijn ouders. Het plan is om met z’n drieën – mijn broer en zus gaan niet mee – te gaan kamperen. Vroeger kampeerden we praktisch élk jaar, maar voor mij is het nu alweer even geleden. Ik heb er dus wel weer zin in om lekker op pad te gaan met onze tent!

Het plan is om eerst vlakbij Berlijn een camping op te zoeken en dan door te gaan naar Polen. Berlijn is een stad waar ik zelf nog nooit geweest ben maar héél graag nog eens naartoe wil, en voor Polen geldt voor mij eigenlijk hetzelfde: het is niet een hele standaard vakantiebestemming, maar het lijkt me wel tof om er júist daarom eens naartoe te gaan.

eenden 2

Zeilen

Vroeger had mijn vader een zeilbootje. Af en toe ging ik eens 1 of 2 dagen mee, wat altijd één groot feest was. Lekker in de zon over een meertje varen, vanaf de boot in het water springen, slapen in de kajuit… Nu is ons bootje weg, maar het leek mijn vader en ik wel gaaf om nog een keer samen te gaan zeilen. Het liefst deze zomer nog.

bosaardbei

Macarons maken

Macarons. Van die koekjes die íedereen lekker vindt, maar ook koekjes die erom bekend staan dat het heel lastig is om ze  te maken. Toch wil ik het wel gaan proberen, omdat ik die dingen echt ONWEERSTAANBAAR LEKKER vind!

Heb jij weleens macarons gemaakt? Any tips?

meerkoet

Botanische tuinen

Net als half bloggend Nederland ben ik gek op botanische tuinen. En dan echt niet alleen omdat ze vaak zo fotogeniek zijn. Ook de rust die er heerst, de geuren en de bijzondere planten en bloemen die er zijn spreken me enorm aan. Het liefst wil ik deze zomer nog naar de botanische tuinen in Utrecht!

madeliefje

Meeten

Niet alleen ik ben deze zomer vrij, maar ook veel vrienden en medebloggers. Het lijkt me dan ook heel tof om met lekker veel mensen te gaan meeten de komende weken! Ik heb al een paar afspraken op de planning staan, super gezellig :)

onrijpe kersen

Nieuw huisje

Een goede vriendin van mij, Dianne, heeft net een eigen studentenkamer gekregen. Ik kan niet wachten om haar huisje te gaan bekijken, en ook om lekker mee te gaan klussen!


Dat zijn in het kort mijn plannen voor deze zomer! Wat wil jij graag nog gaan doen in de aankomende weken?

Liefs Anniek

 

27 reacties

 • Reply
  Jolien
  28 juni, 2016 at 08:21

  Wat een ontzettend leuk lijstje vooruitzichten is dit! Stiekem ben ik wel een beetje jaloers. Mijn vakantie is in ieder geval nog geen weekje bezig, dus ik ben nu ook volop aan het plannen hoe ik mijn vrije dagen optimaal kan benutten.

  Hoeveel weken heb je vakantie trouwens?

  • Reply
   Anniek
   29 juni, 2016 at 15:46

   Ah, wat lekker dat jij nu ook vakantie hebt! Ik heb vanaf nu nog tot 1 september, dus ik heb in totaal dan ongeveer 3 maanden vakantie gehad :D

  • Reply
   Anniek
   29 juni, 2016 at 15:46

   Ah, wat lekker dat jij nu ook vakantie hebt! Ik heb vanaf nu nog tot 1 september, dus ik heb in totaal dan ongeveer 3 maanden vakantie gehad :D

 • Reply
  Suzanne
  28 juni, 2016 at 08:53

  Wat een leuke plannen voor dit jaar! Ga er van genieten meid!

 • Reply
  Klaske
  28 juni, 2016 at 16:50

  Wat heb je veel leuke plannen! Ik vind het echt stoer dat je weer vrijwilligerswerk gaat doen in Roemenië. Ik kan me nog zo goed herinneren dat je er vorig jaar blogjes over schreef, time flies. En hoe tof dat je naar Berlijn gaat en naar Polen aah. Daar ben ik meerdere keren geweest, m’n oom en tante wonen d’r namelijk. Weten jullie al waar jullie in Polen heen gaan? Leuk om al je plannen zo te lezen! Geniet ervan! Liefs

  • Reply
   Anniek
   29 juni, 2016 at 15:45

   Ah, dankjewel voor je lieve reactie Klaske! En we weten nog niet precies waar we naartoe gaan in Polen, daar zijn we nog mee bezig :) Maar tof dat jouw oom en tante er wonen, goed excuus om lekker vaak te reizen!

 • Reply
  Linda
  28 juni, 2016 at 17:23

  Wij zijn vorig jaar ook naar Berlijn en Polen geweest! Ons appartement in Polen was niet fijn maar jullie hebben daar geen probleem mee als je gaat kamperen:) wij zijn naar de stad Wroclav geweest, stad met leuke pleintjes etc. En we zijn naar auschwitz geweest, erg indrukwekkend! Het weer in Polen was best oke:)

  • Reply
   Anniek
   29 juni, 2016 at 15:44

   Ja, als het even kan zou ik inderdaad ook nog wel naar auschwitz willen gaan, lijkt me heel heftig maar wel bijzonder. En goeie tip, Wroclav!

 • Reply
  Britt • Annebrittures
  28 juni, 2016 at 17:44

  Oh, je weet niet waar je aan gaat beginnen met macarons, haha. Mijn vader is er echt super goed in (maar hij is dan ook echt erg gepassioneerd in het hele patisserie gebeuren). Alleszins, hij doet het altijd met een temperatuur meter en alles moet echt erg precies en perfect gebeuren. (Maar hij is dan ook perfectionist, dus dat verklaart misschien veel, haha.) Wie weet lukt het ook op een easy way. Ooh, België heeft véééél leuke botanische tuinen hoor? ( : (Hint hint, passeer eens langs belgië)

  • Reply
   Anniek
   29 juni, 2016 at 15:43

   Oeh Britt, je maakt me echt bang nu! Ach, ik ga het gewoon proberen :) Enne, het lijkt me superleuk om een keer langs te komen in België! Is alleen wel een beetje ver weg, haha :)

 • Reply
  Eva
  28 juni, 2016 at 18:56

  Polen en Berlijn zijn echt heel leuk! Ik ben twee keer naar Berlijn geweest, de ene keer gingen we naar een camping en de andere keer een Hotel dicht bij het centrum. En Polen is echt een heel mooi land, en alles is zó goedkoop daar!

  • Reply
   Anniek
   29 juni, 2016 at 15:42

   Ah, tof om te horen dat jij al wel in Berlijn en Polen bent geweest! En inderdaad: zo lekker dat alles in Polen zo goedkoop is :)

 • Reply
  BySilke
  28 juni, 2016 at 19:51

  Polen is echt een prachtig land, superleuk dat je er gaat kamperen! Klinkt als een hele leuke reis :) Ook super lief en goed van je dat je opnieuw naar Roemenië gaat, ik werd echt stil van je verhalen vorig jaar. Fijne vakantie!

 • Reply
  Esther
  28 juni, 2016 at 20:54

  Leuke plannen voor de zomer! En macarons zijn inderdaad heel lekker ;)
  Geniet van je vakantie!

 • Reply
  Sophie
  28 juni, 2016 at 22:32

  Wat een fijne vooruitzichten zeg! Heerlijk die reisjes en afspraken! Geniet van al je vrije dagen!

 • Reply
  Naomi
  29 juni, 2016 at 09:00

  Hele leuke plannen heb je! Mijn vakantie duurt ook al bijna een maand, maar helaas zit ik nog erg veel thuis, alle leuke dingen moeten nog komen! (En gepland worden)

 • Reply
  Irina
  29 juni, 2016 at 09:02

  Wat een boel leuke dingen staan er op de planning!

 • Reply
  Roos | Soitsrose
  29 juni, 2016 at 09:28

  Wat leuk ik zou ook heel graag nog eens met wat medebloggers meeten!

 • Reply
  anna
  29 juni, 2016 at 10:29

  Wat een leuke plannen! Zo goed van je dat je weer naar Roemenie gaat! Polen is echt een prachtig land. Sowieso ben ik dol op het Oostblok. Het lijkt wel alsof je daar terug in de tijd gaat haha, vooral in die dorpjes.

 • Reply
  Valerie
  29 juni, 2016 at 15:27

  Wat een leuke plannen! Erg goed dat je naar Roemenië gaat! En wat gezellig dat je medebloggers gaat meeten, lijkt me ook zo leuk om eens te doen :-)

 • Reply
  Demi| prettyfallingstars
  29 juni, 2016 at 15:55

  Aaaah wat een heerlijk vooruitzicht! Ik ga zondag naar crancanaria en in augustus nog een weekje roadtrippen door nederland met een tentje achterin,, de rest van de vakantie ga ik gewoon zoveel mogelijk werken.

 • Reply
  Demi| prettyfallingstars
  29 juni, 2016 at 15:55

  Aaaah wat een heerlijk vooruitzicht! Ik ga zondag naar crancanaria en in augustus nog een weekje roadtrippen door nederland met een tentje achterin,, de rest van de vakantie ga ik gewoon zoveel mogelijk werken.

 • Reply
  Iris
  29 juni, 2016 at 18:05

  Klinkt leuk! Ik heb zelf eigenlijk helemaal geen plannen, ik zie wel wat komen gaat.

 • Reply
  Ismay
  30 juni, 2016 at 18:35

  Berlijn is een prachtige stad – echt een aanrader! En wat leuk om samen met je vader op pad te gaan. Quality time – heerlijk! Ik hoop dat het zeilen gaat lukken deze zomer! Geniet er van. Liefs!

 • Reply
  Judith
  1 juli, 2016 at 13:00

  Wat een prachtige vooruitzichten! Hoewel je al even vakantie hebt, wens ik je heel veel plezier met al deze plannen. :)

 • Reply
  Willemijn
  1 juli, 2016 at 18:12

  Ik ben vorig jaar ook een paar dagen naar Berlijn geweest! Het is echt een hele leuke en gezellige stad, zeker een aanrader! Veel plezier!

 • Reply
  Lisa
  2 juli, 2016 at 18:39

  Zoveel leuke dingen Anniek. Have fun. Macarons zijn echt mijn obsessie haha. Als ik deze zomer naar Parijs ga moet ik natuurlijk een doosje halen bij Laduréé. Ik heb het ook wel eens geprobeerd, maar het is echt mission impossible. Wees in ieder geval heel voorzichtig met de macarons van de bakplaat halen…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.