Mijn plannen voor deze zomervakantie!

Ik heb inmiddels alweer bijna drie weken zomervakantie, waarin ik een hoop leuke dingen heb mogen doen. Maar… het echte reizen moet nog komen! Ik vertel je alles over de plannen die ik heb en de reizen die ik wil gaan maken!

Paalkamperen

Kamperen: ik ben er gek op! In mijn jeugd ging ik élke zomer met mijn gezin op pad met de tent en daar heb ik een grote voorliefde voor kamperen aan over gehouden. Ik vind het heerlijk om voor een paar weekjes heel dicht bij de natuur te leven.

Deze zomervakantie ga ik met een stel vrienden paalkamperen! Weleens van gehoord? Ik tot een jaar geleden nog niet, maar toen ik het eenmaal ontdekte besloot ik dit ooit een keer te gaan doen. Paalkamperen is een soort legaal wildkamperen in Nederland. Staatsbosbeheer heeft op een aantal plekken in Nederland een paal neergezet en rondom die paal mag je gratis en legaal wildkamperen. Zo leuk!

Als ik heb ervaren hoe het is, ga ik er natuurlijk over schrijven! Dus stay tuned!

Limburg

Inmiddels hebben jullie haar al vaak voorbij zien en horen komen: Dianne. Dianne ken ik al mijn hele leven (oké, min een paar dagen) en is al die tijd een hele goede vriendin van me geweest. En dat is ze nog steeds. Dit jaar gaan we samen een paar daagjes naar een huisje in Limburg!

Budapest

De stad Budapest is steeds hipper en bekender aan het worden en ik hoor er álleen maar goede verhalen over. Ik kan dan ook niet wachten om deze zomer een weekje deze stad te mogen verkennen! Samen met mijn ouders, mijn broer en zijn vriendin, en mijn zus en haar vriend gaan we naar een Airbnb in Budapest. Mijn moeder is er al een aantal keren geweest en weet alle leuke plekjes te vinden, dat is top!

Noord-Frankrijk

Zoals je misschien wel weet zit ik sinds het begin van dit studiejaar bij een studentenvereniging. Ik heb het ontzettend naar m’n zin daar en voel me er inmiddels helemaal thuis. Met mijn dispuut (een groep van ±20 personen) gaan we deze zomer met elkaar op vakantie naar Noord-Frankrijk, naar een plekje vlakbij de kust. We hebben een groot huis gehuurd, met een soort landgoedje er omheen. Ik heb er heel erg veel zin in om deze week samen te beleven!

Last minute?

Een paar weken geleden leek het erop dat ik in juli niet zo heel erg veel te doen zou hebben. Ik had nog niks gepland, veel vrienden zouden weg zijn en eigenlijk was ik nog wel op zoek naar een nieuw avontuur voor in juli. Het leek me tof om last minute nog ergens naar op reis te gaan.

Neckermann wees me op hun pagina met last minute reizen, en oeh, daar zag ik toch wel een aantal hele mooie reisjes op staan! Bij deze last minute reizen zijn het vervoer en het verblijf geregeld, voor de rest kan je zelf weten wat je allemaal gaat doen. Spanje, Turkije, Griekenland… Ik heb al een paar mooie bestemmingen gespot die ook helemaal niet duur zijn! Zelf ben ik een beetje verliefd geworden op de appartementen in de Algarve in Portugal, een prachtig kustgebied. De appartementen liggen midden in de natuur, dat lijkt me heerlijk!

Uiteindelijk heb ik toch wel veel te doen gekregen deze maand en ga ik geen last minute meer boeken. Maar dit vind ik wel iets om te onthouden voor mezelf en om te tippen aan jullie!

Wat zijn jouw plannen voor deze zomervakantie?

Liefs Anniek

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Neckermann. 

9 reacties

 • Reply
  Iris
  14 juli, 2017 at 08:11

  Ik ga deze zomer niet op vakantie, maar wat me eigenlijk heel leuk (en ook een beetje eng) lijkt, is reizen naar een onbekende bestemming. Zeg maar zo’n reis waarvan je pas weet waar je heen gaat als je het vliegtuig instapt.

  • Reply
   Anniek
   15 juli, 2017 at 08:34

   Ja, zo’n verrassingstripje! Dat is ook een goed idee om nog eens een keer te doen inderdaad!

 • Reply
  Eline
  14 juli, 2017 at 09:02

  Paalkamperen lijkt me zo leuk om nog eens te doen! Ik hoorde er vorig jaar iets over maar we zijn toen naar een natuurcamping geweest, dat was ook heel erg leuk.

  • Reply
   Anniek
   15 juli, 2017 at 08:33

   Natuurcampings zijn inderdaad ook zo leuk, tof!

 • Reply
  anna
  14 juli, 2017 at 12:30

  Wauw, wat veel toffe plannen! Paalkamperen klinkt heel tof. En Budapest is echt een prachtige stad, ik ben er ongeveer 10 jaar geleden geweest, maar ik herinner me het nog wel een beetje!

 • Reply
  Stefanie
  14 juli, 2017 at 18:45

  Boedapest is inderdaad een supertoffe stad! Al vind ik al jouw plannen wel heel leuk klinken! Mijn reisjes zitten er al op voor deze zomer maar eind augustus vertrek ik naar Frankrijk om er 4 maanden te studeren. Tot dan wil ik dus vooral nog genieten en leuke dingen doen met vrienden, familie en mijn vriendje natuurlijk.
  Geniet ervan! X

  • Reply
   Anniek
   15 juli, 2017 at 08:32

   Oeh, in Frankrijk studeren, dat is ook tof! En spannend! Ik snap dat je nu dan vooral lekker wil genieten van iedereen hier in Nederland. Heel erg veel plezier alvast in ieder geval!

 • Reply
  Marleen Zoë
  15 juli, 2017 at 15:36

  Hey Anniek. Wat tof dat je dat allemaal doet! Ik ben deze zomer al naar Copenhagen geweest en activiteiten in Nederland gedaan om onszelf wat bezig te houden. Lekker genieten van het mooie weer en veel schrijven en plannen voor blog en school en verhuizen!
  Groetjes,
  Marleen

 • Reply
  S.R
  19 juli, 2017 at 06:14

  Nice article.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.