JML #78 / Pompoen, vloggen & shoppen

JOIN MY LIFE 78

Ik zat uren achter mijn laptopje Engelse literatuur door te spitten. Af en toe even naar de keuken lopend om een beetje troostvoedsel te halen. Ook tikte ik een geweldig boekje uit 1959 op de kop, meette eindelijk weer eens met Dianne en ging helemaal los in het centrum van Utrecht. Het was een intensief weekje, maar ook een met een heleboel hoogtepuntjes!

gerst vlokken

Let’s start at the begin. Maandagochtend. Ontbijt. Ik begin de dag al jaren met havermoutpap, maar de laatste tijd strooi ik er ook wat van deze grove gerstvlokken doorheen. Geeft een lekkere bite aan de pap!

werken laptop

Een groot deel van deze week zat ik op dit plekje. Gesetteld achter mijn laptopje met een grote kop thee naast me. Ik ben deze week, samen met Hillene, namelijk begonnen aan ons profielwerkstuk, waar ik in totaal 80 uur aan zal moeten besteden. Best pittig nog, zeker omdat de literatuur die we gebruiken vooral in het Engels is. We hebben wel een tof onderwerp uitgekozen: het motief voor mensen om te gaan bloggen. Echt leuk om te onderzoeken.

pompoen

Kijk, we hebben twee pompoenen uit de moestuin geoogst! Pompoen is echt een van mijn favo herfstgroenten. Heerlijk in soep, maar ook om te roosteren. Yum. Wat is jouw favoriete herfstgroente?

bag&buy utrecht

Ik plaatste deze week een artikeltje over de Bag & Buy winkel. Ik had er een keer iets over gelezen in de krant, en vorige week besloot ik niet langer meer te wachten: ik ging op pad!

verpakkingsvrije winkel utrecht

Het winkeltje was zo leuk, ik ben er echt helemaal enthousiast over! Het idee is dat je je eigen potjes of zakjes meeneemt naar de winkel, en ze daar ter plekke vult met wat je nodig hebt. Er is ontzettend veel keuze, en het handige is: je koopt nooit teveel, je kan alles namelijk precies afmeten. Daarnaast bespaar je ook nog eens een stukje aarde doordat je je eigen verpakkingen meeneemt en hergebruikt. Ik vind het leuk. Mijn gerstvlokken kwamen trouwens ook hier vandaan!

anniek en dianne

Donderdag at ik samen met een groep vrienden uit mijn kerk, en Dianne was er ook, yay! Doordat zij nu studeert en ik nog gewoon naar school ga zien we elkaar wat minder vaak dan eerst. Dus áls we elkaar dan zien, dan maken we er een feestje van! :)

high tea

Met allemaal lekkere hapjes. In die taart rechts zat gegrilde paprika. TOO GOOD.

exodus leon uris

Op Marktplaats kocht ik dit boekje, voor vier euro: Exodus van Leon Uris. Ik heb hem al in Nederlands maar wilde hem ook graag eens in het Engels lezen. Pas toen ‘ie aankwam ontdekte ik hoe oud hij al wel niet is: 56 jaar! Hij ziet er ook zo lekker vintage uit, vind je niet?

camera

Vrijdag was ik een dagje vrij en heb ik gevlogd. Was leuk om weer eens te doen!

kledinghangers

Op een gegeven moment was ik zo klaar met al dat schoolwerk dat ik lekker de stad indook. Op zoek naar mooie items om mijn herfstgarderobe mee aan te vullen. Ik ben goed geslaagd, een shoplog gaat nog komen!

kleding passen

Een mooi lookalike ouderwets blouseje, die wel tof stond maar uiteindelijk toch niet meeging.

broodje falafel

Ennn na dat middagje shoppen ging het werk gewoon weer lekker door. Met een zelf in elkaar gebouwd broodje falafel, dat dan weer wel.

Je hoort het al: mijn week was niet bijster interessant. Ik heb veel gedaan voor school, wat misschien niet altijd leuk was, maar hé, dat soort dingen moeten ook gebeuren. Dat is niet erg. Voor komende week heb ik nog niet echt plannen, behalve dan dat ik waarschijnlijk NU voor de eerste keer ooit in de operatiestoel zit. Of eigenlijk: lig. Best wel spannend eigenlijk. Ik vertel er je later meer over. Check m’n Instagram voor updates. Voor nu: geniet van je dag!

Wat zijn jouw plannen voor de komende week?

Liefs Anniek

 

25 reacties

 • Reply
  Yayitstoday
  21 september, 2015 at 06:15

  Klinkt als een leuke week! Ik ben benieuwd naar je shoplog! Deze week heb ik niet echt plannen i.v.m. school. Xx

 • Reply
  Eline
  21 september, 2015 at 06:43

  Succes met je profielwerkstuk! Ik vond het erg leuk om er aan te werken, maar wel erg veel. Super leuk dat je pompoen hebt geoogst! Je kunt daar echt super lekkere taart van maken.

 • Reply
  Lisa
  21 september, 2015 at 07:42

  Wat een leuk onderwerp voor je profielwerkstuk! Ik heb dit vorig jaar moeten maken en idd; je bent er heel veel tijd aan kwijt. Maar als je eenmaal het resultaat ziet, dan ben je wel echt trots op jezelf haha! Oh en pompoensoep is trouwens echt goddelijk! Mijn lievelingseten voor de herfst! Ps; met macademia noten erin is ‘ie nog lekkerder! <3 liefs

  • Reply
   Anniek
   22 september, 2015 at 06:35

   Ja, ik kan ook echt niet wachten tot ik mijn PWS af heb! Niet alleen omdat ik er dan lekker vanaf ben, maar ook omdat ik er wel vertrouwen in heb dat het iets tofs gaat worden :)

 • Reply
  Marijke I easydailyfood
  21 september, 2015 at 08:51

  Zo gaaf een winkel zonder al dat plastic e.d. Ook maar eens opzoek naar zo’n winkel in het noorden. Ben voor het eerst op je blog, erg leuk en vrolijk. Kom zeker terug!

 • Reply
  Laurence
  21 september, 2015 at 09:09

  Ik houd van de Herfst en van Pompoen! Zo lekker :)

  X

 • Reply
  Marloes/GLAMOURMOES
  21 september, 2015 at 09:23

  Ah wel gezellige foto’s! Benieuwd naar je shoplog!

 • Reply
  BySilke
  21 september, 2015 at 10:23

  Wat een leuk onderwerp waarover jullie werkstuk gaat! Ik hoop ook zoiets te gaan doen, dat lijkt me veel interessanter dan kiezen uit een saaie lijst met onderwerpen. Die kledingsitems zien er al heel leuk uit, ik moet ook dringend eens gaan shoppen. Helaas is september zo’n dure maand! Fijne week nog :)

 • Reply
  jeapiebel
  21 september, 2015 at 10:31

  Leuke foto’s al vond je je week niet bijster interessant, vind ik toch leuk om te lezen.

 • Reply
  Lysanne
  21 september, 2015 at 10:50

  Klinkt als een leuk weekje. Mooie foto’s ook allemaal!

 • Reply
  vandana
  21 september, 2015 at 11:15

  Exodus heb ik ook! Ik moet hem alleen nog wel uitlezen! Dik boek! !

  • Reply
   Anniek
   22 september, 2015 at 06:37

   Ja klopt, hij is inderdaad mega dik! In het Nederlands dan, het Engelse boekje is een stuk dunner bij mij… Waarschijnlijk door de kleinere lettertjes en dunnere pagina’s :) Leuk dat jij hem ook leest!

 • Reply
  Sophie
  21 september, 2015 at 11:44

  Heel veel succes met je PWS, je hebt in elk geval een heel leuk onderwerp gekozen!

 • Reply
  Iris
  21 september, 2015 at 16:56

  Sterkte met je PWS! Ik moet er ook snel mee aan de slag.

 • Reply
  Denise
  21 september, 2015 at 18:07

  Ah zo leuk dat je gevlogd hebt, ik ben heel benieuwd!

 • Reply
  Manon
  21 september, 2015 at 18:52

  Leuke foto’s, zo die pompoenen zijn best groot geworden!

  • Reply
   Anniek
   22 september, 2015 at 06:35

   Ja klopt, ze zijn goed gegroeid! Helaas zijn het wel de enige twee die we dit jaar uit de tuin kunnen halen… :(

 • Reply
  Desiree
  21 september, 2015 at 19:51

  Ah wat weer een heerlijke foto’s! Ik ben heel erg benieuwd naar je vlogs! ennuh geniet van je nieuwe week! <3

 • Reply
  Juliet
  21 september, 2015 at 20:00

  Super leuk! Ben benieuwd naar je vlog

 • Reply
  Anna
  21 september, 2015 at 22:29

  Ah, zo leuk, pompoen uit eigen tuin. Ik ben ook echt dol op pompoen, vooral in soep <3. Yum, yum, yum! Die kledinghaakjes zien er echt leuk uit ook trouwens, viel me ineens op! En dat broodje op de onderste foto…. Hmmm!

 • Reply
  Bianca
  22 september, 2015 at 07:55

  Heel veel succes met je profielwerkstuk! En mijn god wat maak je toch mooie foto’s! xx

 • Reply
  Chahrazad
  22 september, 2015 at 10:57

  Succes met je profielwerkstuk!! Ik moet zeggen dat je altijd prachtige foto’s hebt.

 • Reply
  Ellemieke
  22 september, 2015 at 14:49

  Wauw, mooie kwaliteit foto’s! Je hebt zo te zien een leuke week gehad.

 • Reply
  Florentine
  22 september, 2015 at 15:20

  Ik vind jouw join my life artikelen altijd zo leuk om te lezen, en je maakt ook altijd zulke onwijs mooie foto’s!!

  • Reply
   Anniek
   22 september, 2015 at 18:12

   Thanx Florentine, leuk om te horen! :)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.