Project taart

Jaja, project taart ja, want ik ben met deze taart zo ongeveer een hele dag bezig geweest! Ik heb nu volop tijd om leuke dingen te doen vanwege de vakantie, en aangezien ik het erg leuk vind om dingen te bakken, heb ik zelf een taart ‘bedacht’. De verhoudingen van het meel en de boter bijvoorbeeld heb ik wel van het internet gehaald, maar de hele samenstelling heb ik wel zelf bedacht. Uiteindelijk is hij heel anders geworden dan ik had bedacht, maar dat maakt niet uit, hij is erg lekker geworden. Kijk mee!

DSC00063-002

Mijn idee was om een tweelaagstaart te maken met een deeg van appel, kaneel en walnoot. Hiervoor heb ik 2 taartvormen met deeg erin gebakken.

DSC00011-003

Zo, gevuld. Nu kunnen ze de oven in.

DSC00017-002

En zo kwamen ze er na ruim een uur weer uit, heerlijk ruikend.

Toen was het tijd om de banketbakkersroom te maken. Dit leek me lekker om tussen de 2 lagen te doen voor wat romigheid. Banketbakkersroom maak je door melk en suiker (en nog wat andere dingen) te laten koken tot een dikke substantie en het daarna af te laten koelen.

DSC00016-002

DSC00019-003

Eerst de onderste laag uit de taartvorm en op een bord neerleggen. Daarna kon de room erop, hmm.

DSC00023-002

DSC00026-003

Toen plaatste ik de andere laag op de taart met de room. Omdat de onderste laag iets groter was heb ik ze nog even gelijk gesneden, kon ik gelijk een lekker korstje opeten :) Toen ging ik aan de slag met de frosting. Dit laagje heb ik rondom de hele taart gedaan. Om 10 voor 5 kwam ik erachter dat ik misschien toch nog wat te weinig frosting had, en aangezien de winkels bij ons op zaterdag om 5 uur dicht gaan, RACETE ik naar de supermarkt om snel wat extra ingrediënten te halen. Net op tijd gelukkig :)

Toen kon ik weer verder met de taart, en ik heb de hele taart voor zien van een laag frosting.

DSC00028-002

Als versiering wilde ik eetbare bloemetjes uit onze moestuin besuikeren en op de taart leggen, maar dat ging niet goed. De bloemetjes hadden hele slappe blaadjes dus die gingen meteen hangen. Gelukkig hadden we nog een bakje aardbeien in de koelkast liggen dus toen heb ik die maar gebruikt. Dan nog een beetje slagroom kloppen, in de spuitzak doen en mooi toefjes spuiten.

DSC00066-002

En toen was hij eindelijk klaar! Ik heb er heel lang over gedaan maar ik vond het wel heel leuk. Hieronder nog een paar mooie foto’s van het eindresultaat:

DSC00068-002

DSC00067-002

DSC00065-002

Hmm, ziet hij er niet lekker uit? Hij was ook heel lekker, Esther heeft ook nog een stukje geproefd :D De combi appel, kaneel en walnoot was erg lekker en de room ertussen en de frosting erop gaven het geheel een lekkere volle smaak.

DSC00074

Zo zag hij eruit van binnen.

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om dit te lezen. Niet echt een beauty gerelateerd artikel of een echt recept, maar aangezien ik er zo lang mee bezig ben geweest en hij superlekker was, vond ik het toch wel even leuk om te delen.

Bedankt voor het lezen!

Liefs Anniek

2 reacties

 • Reply
  Talitha
  14 oktober, 2013 at 15:07

  Heel leuk bedacht! Had je gewoon een basic appeltaart met walnoot recept van internet ofzo, of heb je dat ook zelf bedankt?

  • Reply
   anniekandringa
   14 oktober, 2013 at 15:45

   Ja, ik had een recept voor een walnotencake gevonden, en daar kaneel en stukjes appel aan toegevoegd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.