In de Join My Life artikelen heb ik ze al een aantal keer laten zien, en een aantal bezoeksters werden nu toch wel heel erg benieuwd hoe ik die lekkere, healthy pannenkoekjes eigenlijk maak. En dat deel ik graag met jullie, want dit recept mag jullie niet bespaard blijven! (En nee, dit zijn niet van die standaard banaan/ei pannenkoekjes!)
De gezonde banaan/ei pannenkoekjes (ik zit telkens te twijfelen of het nou PANNEkoekjes of PANNENkoekjes is!) kent iedereen inmiddels wel. Op talloze blogs is het recept ervan verschenen, maar die van mij zijn net een tikkie anders. Ik heb er wat extra ingrediënten aan toegevoegd zodat het vullender is, en ook maak ik ze op een natuurlijke manier wat zoeter.
Wat heb je nodig voor 1 persoon? (7 pannenkoekjes)
– 50 gram havermout
– 1 ei
– een halve banaan, geprakt
– een handje rozijnen
– een scheutje melk en een scheutje water
– een snufje kaneel
– een blender
Havermout kan je werkelijk voor bijna álles gebruiken, en dat doe ik dan ook graag. :) Ook in deze pannenkoekjes gaat havermout, in de vorm van meel. Doe de havermout in de blender, en laat hem eventjes draaien, totdat de havermout heel fijn is geworden, als een soort meel.
Om de pannenkoeken wat zoeter te maken gebruik ik rozijnen als een soort ‘zoetstof’. Pak een handje rozijnen en stop die in de blender. Schrik niet van het harde geluid wat de blender maakt, het klinkt slechter voor je blender dan het is! ;) Als de rozijnen goed gepureerd zijn, krijg je wat je hierboven ziet, een soort rozijnenpuree.
Samen met de geprakte banaan gaat dit bij het havermoutmeel.
Breek het eitje even kapot op de rand van de blender, doe hem bij het beslag en voeg er een snufje kaneel bij voor wat extra smaak.
Blending time! En dan niet voor een ooglook, maar om wat lekkers te maken ;)
Het papje wat hieruit ontstaat ziet er niet zo lekker uit, maar proef maar alvast een beetje, het is nu al lekker!
Het beslag is nu nog best wel dik, niet handig om pannenkoeken mee te bakken. Voeg er een scheutje melk en/of water bij, en zet de blender weer aan. Ga hiermee door totdat je een mooie dikte van het beslag hebt.
Tijd om te bakken! Moet ik jullie nog vertellen hoe dat moet? Het is super easy: doe wat olie in een koekenpan, giet er wat beslag bij, en draai de pannenkoek om als hij aan één kant bruin is.
Wat ik echt een voordeel vind aan deze pannenkoekjes, is dat ze niet zo onmogelijk te bakken zijn als banaan/ei pannenkoeken. Ik heb die weleens geprobeerd te maken, maar bij mij vallen ze altijd binnen de kortste keren weer uit elkaar. Dat is bij deze variant gelukkig niet het geval, ze zijn lekker soepel en goed te bakken.
Zelf maak ik deze pannenkoekjes vaak als lunch, daar zijn ze perfect voor! Ik bak ze dan de avond van tevoren, rol ze in aluminiumfolie en leg ze in de koelkast. De volgende ochtend hoef ik dan niks meer klaar te maken, lekker snel dus!
De pannenkoeken hebben een heerlijke, zoetige smaak door de banaan en de rozijnen, wat hele natuurlijke en gezonde zoetmakertjes zijn. Ik vind het zelf ook érg lekker om ze te combineren met een scheutje yoghurt en een aantal aardbeien, of ander fruit. Probeer dat zeker eens, dat geeft het nog nét wat extra’s!
Bak jij weleens dit soort pannenkoekjes, wat is jou recept?
Liefs Anniek
11 reacties
Marcella
24 april, 2014 at 07:13He, dit klinkt onwijs lekker zeg! Ik ga het zeker eens maken, lijkt me een heerlijke lunch! Leuke variatie en fijn gezond. Ik kon wel wat inspiratie gebruiken, dus bedankt!
Melissa Charlotte
24 april, 2014 at 09:43Jammie! Ik ga ze denk ik vandaag maken voor lunch.
Eline
24 april, 2014 at 12:13Ziet er super lekker uit ^^
Maaike
24 april, 2014 at 15:07Yum! lijkt me lekker! Ik maak vaak die met alleen banaan en ei maar deze ga ik ook eens proberen.
X
Claudia
24 april, 2014 at 19:22Oeh dat ziet er heerlijk uit! Ik vind het altijd te veel werk, maar misschien moet ik ze inderdaad eens eerder maken.
iiiThinkPink
24 april, 2014 at 19:25Lijkt me erg lekker! Ik ga het zeker een keer proberen.
Nina
25 april, 2014 at 12:14Mm ik krijg hier trek van haha!
Lyana
25 april, 2014 at 18:07Dit klinkt geweldig.
Petra
26 april, 2014 at 19:18De laatste tijd zijn wij hier thuis helemaal into the pannenkoeken en eten ze voornamelijk met allerlei verschillende soorten fruit,…..mijn man met allerlei zoetigheid erbij en ik alleen met de verschillende fruitsoorten…erg lekker!
Ines
27 april, 2014 at 17:23Deze klinken echt lekker! Ga ik eens proberen maken :D
Rianne
18 februari, 2015 at 07:47Jammie! Ik maak dit regelmatig! Ik gooi op gevoel gewoon van alles bij elkaar, maar de rozijntjes erdoor heb ik nog nooit geprobeerd. Wellicht pureren ze makkelijker als ze eerst even weken in warm water..? De kids smullen ook altijd als ik deze maak