Recept: ándere healthy pannenkoekjes

recept healthy pancakes

In de Join My Life artikelen heb ik ze al een aantal keer laten zien, en een aantal bezoeksters werden nu toch wel heel erg benieuwd hoe ik die lekkere, healthy pannenkoekjes eigenlijk maak. En dat deel ik graag met jullie, want dit recept mag jullie niet bespaard blijven! (En nee, dit zijn niet van die standaard banaan/ei pannenkoekjes!)

De gezonde banaan/ei pannenkoekjes (ik zit telkens te twijfelen of het nou PANNEkoekjes of PANNENkoekjes is!) kent iedereen inmiddels wel. Op talloze blogs is het recept ervan verschenen, maar die van mij zijn net een tikkie anders. Ik heb er wat extra ingrediënten aan toegevoegd zodat het vullender is, en ook maak ik ze op een natuurlijke manier wat zoeter.

ingrediënten gezonde pannenkoeken

Wat heb je nodig voor 1 persoon? (7 pannenkoekjes)

– 50 gram havermout
– 1 ei
– een halve banaan, geprakt
– een handje rozijnen
– een scheutje melk en een scheutje water
– een snufje kaneel
– een blender

havermoutmeel maken

Havermout kan je werkelijk voor bijna álles gebruiken, en dat doe ik dan ook graag. :) Ook in deze pannenkoekjes gaat havermout, in de vorm van meel. Doe de havermout in de blender, en laat hem eventjes draaien, totdat de havermout heel fijn is geworden, als een soort meel.

rozijn als zoetstof

Om de pannenkoeken wat zoeter te maken gebruik ik rozijnen als een soort ‘zoetstof’. Pak een handje rozijnen en stop die in de blender. Schrik niet van het harde geluid wat de blender maakt, het klinkt slechter voor je blender dan het is! ;) Als de rozijnen goed gepureerd zijn, krijg je wat je hierboven ziet, een soort rozijnenpuree.

gezond pannenkoeken beslag

Samen met de geprakte banaan gaat dit bij het havermoutmeel.

beslag pannenkoeken

Breek het eitje even kapot op de rand van de blender, doe hem bij het beslag en voeg er een snufje kaneel bij voor wat extra smaak.

healthy pancakes beslag

Blending time! En dan niet voor een ooglook, maar om wat lekkers te maken ;)

Het papje wat hieruit ontstaat ziet er niet zo lekker uit, maar proef maar alvast een beetje, het is nu al lekker!

recept healthy pannenkoeken

Het beslag is nu nog best wel dik, niet handig om pannenkoeken mee te bakken. Voeg er een scheutje melk en/of water bij, en zet de blender weer aan. Ga hiermee door totdat je een mooie dikte van het beslag hebt.

recept healthy pancakes bakken

hoe bak je gezonde pannekoeken

Tijd om te bakken! Moet ik jullie nog vertellen hoe dat moet? Het is super easy: doe wat olie in een koekenpan, giet er wat beslag bij, en draai de pannenkoek om als hij aan één kant bruin is.

Wat ik echt een voordeel vind aan deze pannenkoekjes, is dat ze niet zo onmogelijk te bakken zijn als banaan/ei pannenkoeken. Ik heb die weleens geprobeerd te maken, maar bij mij vallen ze altijd binnen de kortste keren weer uit elkaar. Dat is bij deze variant gelukkig niet het geval, ze zijn lekker soepel en goed te bakken.

pannekoeken havermout ei banaan

recipe healthy pancakes oatmeal egg banana

Zelf maak ik deze pannenkoekjes vaak als lunch, daar zijn ze perfect voor! Ik bak ze dan de avond van tevoren, rol ze in aluminiumfolie en leg ze in de koelkast. De volgende ochtend hoef ik dan niks meer klaar te maken, lekker snel dus!

De pannenkoeken hebben een heerlijke, zoetige smaak door de banaan en de rozijnen, wat hele natuurlijke en gezonde zoetmakertjes zijn. Ik vind het zelf ook érg lekker om ze te combineren met een scheutje yoghurt en een aantal aardbeien, of ander fruit. Probeer dat zeker eens, dat geeft het nog nét wat extra’s!

Bak jij weleens dit soort pannenkoekjes, wat is jou recept?

Liefs Anniek

11 reacties

  • Reply
    Marcella
    24 april, 2014 at 07:13

    He, dit klinkt onwijs lekker zeg! Ik ga het zeker eens maken, lijkt me een heerlijke lunch! Leuke variatie en fijn gezond. Ik kon wel wat inspiratie gebruiken, dus bedankt!

  • Reply
    Melissa Charlotte
    24 april, 2014 at 09:43

    Jammie! Ik ga ze denk ik vandaag maken voor lunch.

  • Reply
    Eline
    24 april, 2014 at 12:13

    Ziet er super lekker uit ^^

  • Reply
    Maaike
    24 april, 2014 at 15:07

    Yum! lijkt me lekker! Ik maak vaak die met alleen banaan en ei maar deze ga ik ook eens proberen.

    X

  • Reply
    Claudia
    24 april, 2014 at 19:22

    Oeh dat ziet er heerlijk uit! Ik vind het altijd te veel werk, maar misschien moet ik ze inderdaad eens eerder maken.

  • Reply
    iiiThinkPink
    24 april, 2014 at 19:25

    Lijkt me erg lekker! Ik ga het zeker een keer proberen.

  • Reply
    Nina
    25 april, 2014 at 12:14

    Mm ik krijg hier trek van haha!

  • Reply
    Lyana
    25 april, 2014 at 18:07

    Dit klinkt geweldig.

  • Reply
    Petra
    26 april, 2014 at 19:18

    De laatste tijd zijn wij hier thuis helemaal into the pannenkoeken en eten ze voornamelijk met allerlei verschillende soorten fruit,…..mijn man met allerlei zoetigheid erbij en ik alleen met de verschillende fruitsoorten…erg lekker!

  • Reply
    Ines
    27 april, 2014 at 17:23

    Deze klinken echt lekker! Ga ik eens proberen maken :D

  • Reply
    Rianne
    18 februari, 2015 at 07:47

    Jammie! Ik maak dit regelmatig! Ik gooi op gevoel gewoon van alles bij elkaar, maar de rozijntjes erdoor heb ik nog nooit geprobeerd. Wellicht pureren ze makkelijker als ze eerst even weken in warm water..? De kids smullen ook altijd als ik deze maak

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.