Recept / dadeltaart á la Bagels & Beans

recept dadeltaart

Bagels & Beans is een van mijn favoriete tentjes om neer te strijken na een flinke shopsessie, of om er gewoon even lekker bij te kletsen met een vriendin. En natuurlijk niet zonder een hapje en een drankje erbij! Sinds de eerste keer dat ik de dadeltaart van de Bagels & Beans uitprobeerde, ben ik er op slag verliefd op geworden. Vandaag het recept van mijn remake dadeltaart á la Bagels & Beans!

De dagen na die ene, eerste hap van hun dadeltaartje, bleef het maar in mijn hoofd spoken dat ik zo’n taart toch ook zelf zou moeten kunnen maken. Afgelopen meivakantie kwam het er dan eindelijk van: ik ging op zoek naar een recept. En wauw, wat een meevallertje: B&B had het recept voor hun taartje gewoon op hun site staan!

Ik ging aan de slag, maar paste het recept wel iets aan. Ik heb wat minder boter en suiker gebruikt, omdat ik een heel pakje boter wel héél veel vond. Ook het suikergehalte kon wel wat omlaag. Daarnaast nog een beetje amandelextract erbij, en hij werd DELISH!

dadeltaart

Wat heb je nodig?

– 500 gram dadels, in wat kleinere stukjes gesneden
– 200 gram boter
– 125 gram bruine suiker
– 1 rol volkorenbiscuits, gebroken in stukjes van ongeveer 1 cm
– 1 ei
– 60 gram walnoten
– 1 theelepel amandelextract (je kan ook een ander extract, zoals vanille-, gebruiken, of het zo nodig weglaten)
– Geraspte kokos ter decoratie

Wat moet je doen?

Stap 1: Smelt de boter in een pannetje. Voeg daarna al roerend de suiker toe, zodat het een beetje oplost in de boter.

Stap 2: Klop het ei los, en voeg het daarna toe aan de gesmolten boter en suiker. Doe dit terwijl je stevig roert, zodat het ei niet stolt. Kook dit eventjes door.

Stap 3: Voeg de dadels en het amandelextract toe. Laat dit een minuutje doorkoken. Voeg daarna de koekjes en de walnoten toe, en roer ze goed door het mengsel heen.

Stap 4: Stort het mengsel in een taartblik of in een ander soort bakvorm. De taart moet ongeveer 2 centimeter dik worden. Laat de taart 1,5 uur afkoelen in de koelkast, en strooi er daarna nog wat kokos overheen.

dadeltaart bagels en beans

Toen ik zelf de beschrijving las van dit taartje, was ik wel een beetje verbaasd: wat een aparte bereidingswijze, je maakt echt een soort kookdeeg! Wel leuk om eens op deze manier een taart te maken. En moeilijk: dat is het niet.

Ik kan dit recept je echt aanraden! Ook als je niet zo’n fan bent van losse dadels (hoi!) is dit taartje heerlijk. Smeuïg, maar ook knapperig door de biscuits, en nootachtig. Echt té lekker! Go make it!

Heb jij weleens dadeltaart gegeten, of zelfs gemaakt?

Liefs Anniek

 

19 reacties

  • Reply
    Mariska
    12 juni, 2015 at 06:36

    Dit ziet er uit als een heerlijk taartje! Misschien binnenkort zelf maar eens proberen te maken.

  • Reply
    Esther
    12 juni, 2015 at 06:48

    Ik heb überhaupt nog nooit dadels gegeten (yeah, really), dus heb geen idee of ik dit lekker vind of niet. Het ziet er in ieder geval goed uit, dus daar kan het niet aan liggen :-)

    • Reply
      Anniek
      12 juni, 2015 at 09:22

      Ah, dan ben ik extra benieuwd wat je hiervan zou vinden! Losse dadels vind ik zelf niet super, maar in zo’n taartje als deze is het echt delish!

  • Reply
    Eline
    12 juni, 2015 at 07:09

    Dit ziet er echt mega lekker uit! Ik ben nog nooit bij Bagels en Beans geweest. Binnenkort maar eens een kijkje gaan nemen

  • Reply
    Liset - Beautydagboek
    12 juni, 2015 at 07:31

    Ik ben ook dol op de dadeltaart van B&B! Ik heb het zelf ook eens geprobeerd te maken, maar bij mij was hij beduidend anders, haha. Ik weet niet wat ik verkeerd deed, maar misschien moet ik het met jouw recept eens opnieuw proberen :).

  • Reply
    Danielle
    12 juni, 2015 at 09:59

    Mooie foto’s heb je gemaakt. Eerlijk gezegd heb ik geen idee of ik dadels lus.Nog nooit gehad!

  • Reply
    De Beautykoffer
    12 juni, 2015 at 11:18

    Oeh dit lijkt mij zooo heerlijk!

  • Reply
    Milou
    12 juni, 2015 at 11:46

    Oh yummie. Ik ben echt gek op dadeltaart! Deze wil ik maken:-)

  • Reply
    Manon
    12 juni, 2015 at 14:20

    Dat ziet er wel lekker uit, ik kende dit nog niet

  • Reply
    Iris
    12 juni, 2015 at 17:25

    Dadels zijn echt geweldig! Als je gewone dadels niet zo lekker vindt, moet je echt medjouldadels proberen, die zijn wat groter en zoeter.

  • Reply
    Lisa
    12 juni, 2015 at 20:45

    Ik ben nog nooit bij B&B geweest en ik heb nog nooit dadels op. Twee goede redenen dus :)

  • Reply
    Miene
    13 juni, 2015 at 08:45

    Wow, dat ziet er lekker uit! x

  • Reply
    Jolien
    13 juni, 2015 at 10:46

    Ziet er ontzettend lekker uit!

  • Reply
    Melissa
    13 juni, 2015 at 11:18

    Ik heb serieus nog nooit dadels gegeten, maar ik ben er wel erg benieuwd naar! Het wordt veel gebruikt in van die gezonde recepten, dus ik moet het eigenlijk gewoon eens proberen. Dit klinkt ook heel goed!

  • Reply
    Renate
    13 juni, 2015 at 12:38

    Ik heb nog nooit dadeltaart gegeten of gemaakt, maar ik ben er nu wel heel benieuwd naar. Al vind ik dadels toch niet zo heel lekker eigenlijk, maar de omschrijving klinkt wel heel lekker!

  • Reply
    Rebecca
    14 juni, 2015 at 15:58

    Hm helaas gaan er best veel walnoten in, en ik ben bang dat als je dat er niet in doet je best het één en ander aan structuur bijvoorbeeld mist. Ik ben echt anti noot haha
    Verder ziet en klinkt het heeeel lekker

    • Reply
      Anniek
      14 juni, 2015 at 18:39

      Ik denk dat je het ook best zonder walnoten kan proberen hoor Rebecca! De biscuits zorgen ook wel grotendeels voor het knapperige ‘element’, dus ik denk dat dat wel goed komt :)

  • Reply
    Chahrazad
    15 juni, 2015 at 00:21

    Ik heb hem nooit bij Bagels&Bean geprobeerd. Maar deze ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Floor
    17 juni, 2015 at 14:10

    Oooooh, ziet er zó goed uit!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.