Recept: easy banaan/aardbei-ijs met kokos

Toen ik laatst een foto van mijn homemade banaan-aardbei ijs met kokos plaatste, kreeg ik een verzoekje of ik het recept op de site wilde zetten. Natuurlijk, komtie!

DSC00055Met bevroren banaan als basis kun je eigenlijk bijna alle soorten ijs maken die je wilt, cacaopoeder voor chocolade-ijs, bevroren kersen erbij voor kersenijs en ga zo maar door. Maar vandaag dus het recept voor banaan/aardbei met kokos!

Wat heb je nodig voor 1 portie?

– 1 banaan

– een klein handje aardbeien

– verse kokos in snippertjes gesneden of (iets minder lekker) gedroogde kokos uit een zakje

– een blender

That’s it! Super weinig!

DSC00061

1. Snijd de avond van te voren de banaan en de aardbeien in plakjes en doe ze in een bakje in de vriezer.

2. De volgende ochtend (of na een paar uurtjes) : Rooster de kokos (of je nou vers of uit een zakje hebt) in een droge koekenpan tot ze lichtjes bruin zijn.

3. Haal het fruit uit de vriezer en maak ze een beetje los van elkaar met een vork.

4. Doe nu het fruit in de blender. In het begin maakt de blender heel veel lawaai omdat het fruit zo hard is, maar daar kan hij wel tegen. Op een gegeven moment zal het ijs nu steeds romiger worden. Wil het niet zo goed mixen? Doe er dan een klein scheutje melk bij. Als je ook kokos dóór je ijs wilt kan je daar nu ook een beetje van toevoegen.

5. Als het ijs lekker romig is geworden kun je het eruit halen, wat kokos overheen doen en lekker opeten! Als het al iets te zacht is geworden kan je het nog heel even in de vriezer zetten.

Het ijs smaakt heel lekker, echt puur naar aardbeien en banaan! Dat het ijs zo romig wordt, komt door de banaan. Je kunt dus ook andere soorten ijs maken, als je de banaan maar als basis houdt.Probeer ook eens andere toppings, zoals nootjes, marshmallows of chocolade.

DSC00063

Het is super simpel, ga jij het ook maken? Laat in de comments weten of het is gelukt!

Xx Anniek

1 reactie

  • Reply
    Mirjam
    2 maart, 2014 at 18:57

    Hmmm!!! Lekker!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.