Recept: fruity overnight oats + variaties

De overnight oats zijn over komen waaien uit Amerika en inmiddels kent bijna iedereen het wel. Tot voor kort had ik het zelf nog nooit gegeten, op foto’s zag het er ook niet zo heel erg lekker uit. Maar laatst heb ik het een keertje uitgeprobeerd. Lees verder voor het easy recept en een aantal variaties daarop!

DSC00014-003

Hierboven zie je ze: overnight oats. Als ik eerlijk ben, vind ik dat het er niet zo lekker uitziet.. Maar hé, er zijn veel meer dingen die er niet lekker uitzien maar wel lekker zijn! Overnight oats is een mengsel van havermout, lijnzaad en melk dat je een nachtje in de koelkast hebt laten ‘weken’. Het is heel handig als je ‘s ochtends niet zo veel tijd hebt, je maakt het de nacht van tevoren klaar en de volgende ochtend kan je meteen ontbijten!

DSC00013-003

Wat heb je nodig voor het BASISRECEPT?

– 6 eetlepels havermout

– 1 eetlepel lijnzaad

– 1 theelepeltje kaneel

– ongeveer 150 milliliter melk (zoveel melk dat je havermout net onder ‘water’, in dit geval melk, staat)

1. Schep de havermout, lijnzaad en de kaneel in een schaaltje of in een mooi dessertschaaltje. Roer even goed door.

2. Schenk hier de melk overheen.

3. Laat dit een nachtje in de koelkast staan. De havermout zal de melk nu opnemen en de volgende dag is het echt een papje geworden.

Nu is dit recept zo los een beetje saai, het is een redelijk eentonige smaak. Je kan hier zelf mee variëren wat je wilt, maar ik heb een aantal suggesties :)

  •  Doe ‘s ochtends nog wat fruit over de oats heen. Hierdoor heb je wat meer variatie in smaak en structuur. Ik gebruikte zelf tropische fruitsalade.
  •  Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar vervang een deel van de melk voor geblenderd fruit. Hierdoor krijg je pas echt fruity overnight oats!
  •  Voeg van te voren een lepeltje cacaopoeder toe, nu krijg je chocoladepap!
  •  Doe er wat honing bij, dan wordt het lekker zoet.
  •  Voor een frisse en zomerse variant voeg je de avond van te voren wat citroensap toe.

Zo, met deze varianten kunnen we wel even vooruit :) Probeer het zeker eens een keertje uit, het is supermakkelijk en ook nog eens lekker! Wel raad ik aan om er iets aan toe te voegen zoals fruit, cacao nibs of cornflakes voor wat meer verschillende structuur in je mond.

Eetsmakelijk!

Xx Anniek

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.