Om 5 uur fietste ik weg. Binnen een paar minuutjes was ik bij Dianne, en samen reden we door naar het kleine strandje, midden in de stad. Eenmaal aangekomen spreidden we onze handdoekjes uit, gingen lekker zitten, en haalden onze volle tassen tevoorschijn. Er volgde nog een lange avond vol met goede gesprekken en lekkere hapjes. Vandaag deel ik met jullie het recept van de healthy appel/bramen crumbles die we daar bij zonsondergang opsmikkelden!
Ik heb dit receptje niet zomaar vandaag geplaatst. Weet je waarom? Het is bramentijd, op en top! Langs de berm, in het park, aan de bosrand, overal zie je opeens van die mooie, dikke, zwarte bramen opduiken. Ik zou zeggen: maak er goed gebruik van de komende weken, bijvoorbeeld door deze taartjes! :)
Ik heb trouwens geprobeerd om deze kleine taartjes zo gezond mogelijk te houden. Zo heb ik geen boter gebruikt, ook geen suiker, en ik heb de bloem vervangen door havermout en volkorenmeel. De crumbles zijn nu wel ietsjes minder zoet, maar wel 10 x zo gezond en ook hartstikke lekker!
Wat heb je nodig voor 2 kleine taartjes?
- 1 kleine appel
- 100 gram bramen (of ander rood fruit)
- 40 gram havermout
- 40 gram volkoren bloem
- 1 eetlepel (zonnebloem)olie
- 2 eetlepels honing
- Snufje zout
Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. We gaan beginnen met het maken van het deeg. Doe de havermout, bloem, olie, honing en het zout bij elkaar, en kneed het tot een korrelig deeg.
3. Snijd de appel in blokjes. Pak twee kleine ronde bakvormpjes, en verdeel de appelblokjes en de bramen over de bakjes. Strooi daarna het deeg over het fruit.
4. Bak de mini crumbles in 15 á 20 minuten af. Enjoy!
Houdt jij ook zo van die verse, volle en zoete bramen?
Liefs Anniek
14 reacties
Esther
15 augustus, 2015 at 08:19Oh nom, dit ziet er echt verrukkelijk uit! En dat het gezond is maakt het ook nog 10x beter :-)
Caitlyn
15 augustus, 2015 at 08:55Dit ziet er zo ongelooflijk lekker uit, mijn hongerige maag knort van er naar te kijken! Ik vind het trouwens echt super dat je altijd probeert om het zo gezond mogelijk te houden, dat vind ik echt een pluspunt aan al je recepten :)
xx
Anniek
17 augustus, 2015 at 07:51Ah, wat een lieve reactie Caitlyn, dankjewel! Ik wil altijd téveel niet healthy dingen uitproberen dan goed voor me is, dus probeer ik er inderdaad vaak een gezond tintje aan te geven! :)
Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
15 augustus, 2015 at 09:16Ooooh wat ziet dit er lekker uit! Nomnomnom <3
Renate
15 augustus, 2015 at 10:10Oh dit ziet er echt heerlijk uit! <3 Dit moet ik echt een keer maken!
laura
15 augustus, 2015 at 12:45oke. dit ziet er dus echt te lekker uit! jumjum.
Iep
15 augustus, 2015 at 13:16Ooooh, dit ziet er super lekker uit!
Liefs Iep
Mylou
15 augustus, 2015 at 14:04Wat klinkt het goed zeg! Lijkt me heerlijk :)
Maaike
15 augustus, 2015 at 15:08Oooh, ik krijg hier honger van! Ik heb zo’n zelfde recept trouwens een keer gemaakt met aardbeien, bedenk me net dat die waarschijnlijk nog ergens in m’n concepten staat, haha. Ik houd van crumbles! En van bramen, dus ik ga dit zeker een keer proberen. :)
Anniek
17 augustus, 2015 at 07:53Ha, supertoevallig! Eigenlijk zouden we eens een keer samen een middagje moeten bakken :) Dan zouden we trouwens wel echt eindigen met téveel yummy taartjes en koeken, haha!
Moniek van Bussel
15 augustus, 2015 at 16:00Dit ziet er zooooooo lekker uit!!!
Gina
15 augustus, 2015 at 17:17Yummmm,, dit ziet er verrukkelijk uit! :P
Laura - Dagelijkse hap
16 augustus, 2015 at 12:57Oh jammie wat lekker dit :D Dit moet ik echt gaan maken!
laura
19 augustus, 2015 at 10:04jup, ik moet het even meedelen: ik ga ‘m NU maken. (;