Recept / gezonde appel/bramen crumbles

recept taart bramen

Om 5 uur fietste ik weg. Binnen een paar minuutjes was ik bij Dianne, en samen reden we door naar het kleine strandje, midden in de stad. Eenmaal aangekomen spreidden we onze handdoekjes uit, gingen lekker zitten, en haalden onze volle tassen tevoorschijn. Er volgde nog een lange avond vol met goede gesprekken en lekkere hapjes. Vandaag deel ik met jullie het recept van de healthy appel/bramen crumbles die we daar bij zonsondergang opsmikkelden!

gezonde crumble

Ik heb dit receptje niet zomaar vandaag geplaatst. Weet je waarom? Het is bramentijd, op en top! Langs de berm, in het park, aan de bosrand, overal zie je opeens van die mooie, dikke, zwarte bramen opduiken. Ik zou zeggen: maak er goed gebruik van de komende weken, bijvoorbeeld door deze taartjes! :)

gezonde appelcrumble

Ik heb trouwens geprobeerd om deze kleine taartjes zo gezond mogelijk te houden. Zo heb ik geen boter gebruikt, ook geen suiker, en ik heb de bloem vervangen door havermout en volkorenmeel. De crumbles zijn nu wel ietsjes minder zoet, maar wel 10 x zo gezond en ook hartstikke lekker!

Wat heb je nodig voor 2 kleine taartjes?

 • 1 kleine appel
 • 100 gram bramen (of ander rood fruit)
 • 40 gram havermout
 • 40 gram volkoren bloem
 • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
 • 2 eetlepels honing
 • Snufje zout

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. We gaan beginnen met het maken van het deeg. Doe de havermout, bloem, olie, honing en het zout bij elkaar, en kneed het tot een korrelig deeg.

3. Snijd de appel in blokjes. Pak twee kleine ronde bakvormpjes, en verdeel de appelblokjes en de bramen over de bakjes. Strooi daarna het deeg over het fruit.

4. Bak de mini crumbles in 15 á 20 minuten af. Enjoy!

taart bramen

appel bramen crumble

Houdt jij ook zo van die verse, volle en zoete bramen?

Liefs Anniek

 

14 reacties

 • Reply
  Esther
  15 augustus, 2015 at 08:19

  Oh nom, dit ziet er echt verrukkelijk uit! En dat het gezond is maakt het ook nog 10x beter :-)

 • Reply
  Caitlyn
  15 augustus, 2015 at 08:55

  Dit ziet er zo ongelooflijk lekker uit, mijn hongerige maag knort van er naar te kijken! Ik vind het trouwens echt super dat je altijd probeert om het zo gezond mogelijk te houden, dat vind ik echt een pluspunt aan al je recepten :)
  xx

  • Reply
   Anniek
   17 augustus, 2015 at 07:51

   Ah, wat een lieve reactie Caitlyn, dankjewel! Ik wil altijd téveel niet healthy dingen uitproberen dan goed voor me is, dus probeer ik er inderdaad vaak een gezond tintje aan te geven! :)

 • Reply
  Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
  15 augustus, 2015 at 09:16

  Ooooh wat ziet dit er lekker uit! Nomnomnom <3

 • Reply
  Renate
  15 augustus, 2015 at 10:10

  Oh dit ziet er echt heerlijk uit! <3 Dit moet ik echt een keer maken!

 • Reply
  laura
  15 augustus, 2015 at 12:45

  oke. dit ziet er dus echt te lekker uit! jumjum.

 • Reply
  Iep
  15 augustus, 2015 at 13:16

  Ooooh, dit ziet er super lekker uit!
  Liefs Iep

 • Reply
  Mylou
  15 augustus, 2015 at 14:04

  Wat klinkt het goed zeg! Lijkt me heerlijk :)

 • Reply
  Maaike
  15 augustus, 2015 at 15:08

  Oooh, ik krijg hier honger van! Ik heb zo’n zelfde recept trouwens een keer gemaakt met aardbeien, bedenk me net dat die waarschijnlijk nog ergens in m’n concepten staat, haha. Ik houd van crumbles! En van bramen, dus ik ga dit zeker een keer proberen. :)

  • Reply
   Anniek
   17 augustus, 2015 at 07:53

   Ha, supertoevallig! Eigenlijk zouden we eens een keer samen een middagje moeten bakken :) Dan zouden we trouwens wel echt eindigen met téveel yummy taartjes en koeken, haha!

 • Reply
  Moniek van Bussel
  15 augustus, 2015 at 16:00

  Dit ziet er zooooooo lekker uit!!!

 • Reply
  Gina
  15 augustus, 2015 at 17:17

  Yummmm,, dit ziet er verrukkelijk uit! :P

 • Reply
  Laura - Dagelijkse hap
  16 augustus, 2015 at 12:57

  Oh jammie wat lekker dit :D Dit moet ik echt gaan maken!

 • Reply
  laura
  19 augustus, 2015 at 10:04

  jup, ik moet het even meedelen: ik ga ‘m NU maken. (;

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.