Zo zo, ik ben wel in de toetjesstemming de laatste tijd zeg! Vorige week postte ik al een recept voor een heerlijk toetje met mascarpone, en vandaag staat er weer een nagerecht online. Niet zo heel gek ook, want toetjes zijn altijd al mijn favoriete gerecht geweest. Vandaag deel ik met jullie het recept van een toetje waarbij je met heel weinig werk iets heel lekkers kan creeëren. Daarbij is het ook nog eens een guilt free dessert, je hebt dus geen reden om dit niet uit te proberen :)
De credits voor dit toetje gaan naar mijn vader, of eigenlijk naar het Griekse restaurant waar ik laatst samen met mijn vader heb gegeten. Na een hele schaal vol met gyros, lamsvlees, spiesjes, groente en patatjes voor ons gekregen te hebben, en nadat we er lekker van hadden gegeten, konden we het niet laten om ook nog een toetje te bestellen. Als we dan eens een keer uit eten gaan, dan doen we het ook goed!
Ik bestelde zelf baklava met vanille ijs (zó lekker) en mijn vader bestelde een toetje met onder andere griekse yoghurt en honing. Ik proefde een hapje, en wow, dit was lekkerder dan ik verwacht had! Leuk om ook eens zelf te proberen, dacht ik. Zo moeilijk kan het niet zijn.
En inderdaad, er is niets moeilijk aan dit toetje. Een kwestie van honing in een mooie schaaltje spuiten, griekse yoghurt erbij doen, wat mint en walnootjes eroverheen strooien, en klaar is kees. Maar vooruit dan maar, toch nog even een beschrijving.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
– Griekse yoghurt
– Honing (zo’n 8 – 10 eetlepels, uit een spuitflesje is wel het handigst)
– 2 takjes munt
– Gekraakte walnoten
– Mooie schaaltjes
How to
1. Spuit wat van de honing in het schaaltje en tegen de wanden aan.
2. Doe er Griekse yoghurt bij.
3. Haal de blaadjes van het munttakje af, en snijd ze in dunne reepjes. Strooi ze over de Griekse yoghurt.
4. Breek de walnoten in kleine stukjes, en strooi die over de yoghurt. Houd voor elk schaaltje 1 hele walnoothelft over om in het midden te leggen.
5. Drizzle nog een dun straaltje honing langs de wand van het glaasje, als een soort versiering.
En that’s it! Hoe moeilijk kan het zijn? Ondanks dat dit toetje heel gemakkelijk te maken is, is het wel erg lekker. De honing maakt het geheel lekker zoet, de blaadjes munt voegen nog een fris, extra smaakje toe, en walnoten, die kunnen wat mij betreft overal bij. :) Dit toetje is perfect om te maken als je snel iets moois en lekkers wilt neerzetten, en het ook niet al te ongezond wilt maken.
Heb jij wel eens zoiets gemaakt of gegeten?
Liefs Anniek
5 reacties
Roossmart
28 mei, 2014 at 07:29Mmmmmmmmmm,wat een heerlijk toetje is dit weer. Het water loopt me in de mond.
Florentine
28 mei, 2014 at 09:05Wauw! Het ziet er super mooi uit, en het is vast ook héérlijk! X
Eline
28 mei, 2014 at 14:26Het ziet er echt super lekker uit!!
Petra
29 mei, 2014 at 18:04Dit ziet er onwijs lekker en fris uit…maar ik ben gek op yoghurt en walnoten, dus het kan al snel niet meer stuk zo een dessert….
Ik denk dat de munt een finishing touch eraan geeft…jammie ik ga dit echt binnenkort eens maken….
Mabelle Palmerton
9 januari, 2015 at 00:39Hallo!. Ik wou je effe bedanken voor dit leesvoer, ik heb er veel uit geleerd en ik ga het in de toekomst dan ook toepassen. Danku :-)