Recept / havermout/appel-taartje (LETTERLIJK!!)

gezond ontbijt havermout

Als ik zeg dat dit een APPEL-TAARTJE is, dan bedoel ik ook écht dat dit een APPEL-TAARTJE is. Letterlijk. Kijk maar naar de foto. Vandaag deel ik het recept voor dit lekkere én onwijs vrolijke taartje!

Havermout ontbijtjes

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd behoorlijk vasthoudend ben geweest aan mijn huidige havermoutontbijtje. Maar toen ik op Instagram laatst een appeltaartje tegenkwam die zijn appelvorm nog bijna helemaal had behouden, werd ik héél enthousiast. Want zeg nou zelf, zo’n taartje is toch TE LEUK VOOR WOORDEN!

Na een beetje experimenteren – bij de foto stond niet hoe je het taartje kon maken – kwam ik uit op dit recept. En hoewel ik dit taartje dus eigenlijk puur voor de vorm wilde maken, is de smaak ook nog eens heel lekker. Dat is nog eens geluk hebben :)

Zelf vind ik dit een perfect taartje voor het ontbijt of voor de lunch! Het is gezond, lekker én vullend. Perfect!

recept havermout ontbijt

Wat heb je nodig voor 1 appeltaartje?

 • 1 appel
 • 40 gram havermout
 • 130 ml melk
 • 100 ml water
 • Een flinke snuf kaneel
 • 1 theelepel lijnzaad
 • Een handje walnoten
 • Een scheutje yoghurt
 • Eventueel wat honing

Hoe maak je het appeltaartje?

 1. Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor, en snijd de appel in plakken van 0,5 cm. Snijd de appel zo dat in het midden van elke plak het gat van het klokhuis zit.
 2. Bak de appelplakken in een koekenpan. Draai ze ook een keer om, zodat beide kanten van de appel licht bruin worden. Bak de appelplakken echter niet te lang, ze moeten nog wel een beetje stevig blijven.
 3. Maak ondertussen de havermoutpap. Doe de havermout, melk, water, kaneel en lijnzaad in een pannetje, en kook dit totdat er een pap ontstaat. De pap moet behoorlijk dik zijn, zodat de havermout zo meteen niet gaat ‘stromen’.
 4. Nu gaan we het taartje opbouwen! Leg de plak van de onderkant van de appel op een schoteltje, en schep daar een een beetje pap op. Leg de volgende appelplak op de havermout, en schep op deze plak ook weer een beetje havermout. Ga zo door tot je geen appelplakken meer over hebt.
 5. Schenk wat yoghurt over het appeltaartje, strooi er nog wat kaneel en walnoten over, en doe er eventueel wat honing overheen. Enjoy!

recept appeltaart havermout

Ik zeg: het perfecte ontbijtje om iemand anders (of jezelf!) lekker mee te verwennen! Lijkt dit taartje jou lekker?

Liefs Anniek

 

16 reacties

 • Reply
  Frauke
  20 juli, 2016 at 06:58

  Hmmm, dat ziet er echt heerlijk en heel erg leuk uit! Leuk ook dat het zijn appelvorm min of meer behoudt. Superleuke manier om havermout eens anders te serveren en presenteren. Ik wil het uitproberen! X

 • Reply
  Iris
  20 juli, 2016 at 07:57

  Dat ziet er echt te leuk en lekker uit!

 • Reply
  Klaske
  20 juli, 2016 at 08:12

  Aah, ik heb hier zoveel zin in nu! (Ondanks dat ik net heb ontbeten oeps) Het ziet er echt megalekker uit en als ik dit zo lees is dat ook zo. Ik ga ‘m zeker eens proberen!

  • Reply
   Anniek
   22 juli, 2016 at 10:57

   Leuk Klaske! Ik ben benieuwd hoe je ‘m vindt :)

 • Reply
  Esther
  20 juli, 2016 at 08:16

  Ziet er heerlijk uit! Ga hem zeker eens maken!

 • Reply
  Jolien
  20 juli, 2016 at 09:25

  Wat ziet dat er lekker uit! Het feit dat dit nog een redelijk gezond taartje is, doet me zelfs nog meer watertanden.

 • Reply
  Britt • against the grain
  20 juli, 2016 at 10:51

  Weet je, de ingrediënten zijn zo simpel als het maar zijn kan maar toch heeft dit echt zo’n chique uitstraling, hihi, leuk!

 • Reply
  Suzanne
  20 juli, 2016 at 13:20

  Ziet er echt heerlijk uit!

 • Reply
  Mylene
  20 juli, 2016 at 15:01

  Ooooh dit ziet er goed uit! Ik eet zelf ook iedere dag havermout. Vaak eigenlijk alleen maar de combinatie havermout, banaan en een klein beetje pindakaas (ja echt). Maar DIT is wel even andere koek en moet ik zeker wel een keer proberen!

  • Reply
   Anniek
   22 juli, 2016 at 10:56

   Ah, ik ben heel benieuwd hoe je het vindt Mylene! En jouw combi klinkt ook heerlijk :)

 • Reply
  Eline
  21 juli, 2016 at 08:53

  Het ziet er echt zo leuk uit! Hmm

 • Reply
  Maaike
  21 juli, 2016 at 11:07

  Ik ben volgens mij echt veel te lui om dit ‘s ochtends te gaan maken, maar ik moet zeggen dat het er toch wel HEEL lekker uit ziet!

 • Reply
  Laura
  22 juli, 2016 at 15:57

  Dit smaakt naar meer! En het oogt zo gezond ofzo. Lekker!

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  22 juli, 2016 at 15:59

  Oh nee, wat doe je me aan?! Dit wil ik NU opeten! Het ziet er heerlijk fris en gezond uit, dit moet wel ontzettend lekker zijn :). Bedankt voor het recept, deze ga ik binnenkort maken!

 • Reply
  Mariska
  22 juli, 2016 at 19:54

  Hee origineel idee! Nog niet eerder zoiets gezien. En het lijkt me ook nog eens ontzettend lekker :D

 • Reply
  Demi | DE KOOKFABRIEK
  26 juli, 2016 at 15:43

  Wat een leuk en origineel recept!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.