Dat ik lichtelijk verslaafd ben aan havermout, dat wist je denk ik al wel. Maar wist je ook dat ik sinds kort een nieuwe ‘havermoutroutine’ heb? Jaren achter elkaar at ik elke ochtend havermoutpap met appel, kaneel en rozijnen, maar het recept van vandaag overtreft echt alles. Dit is ZO ONGELOOFLIJK LEKKER dat het mijn standaard ontbijtje aan het vervangen is. Dit moet jij ook proberen!
Overnight oats, gebakken havermout, havermoutpannenkoekjes of havermout door de yoghurt… Ik heb het allemaal uitgeprobeerd, maar niets stootte mijn dagelijkse simpele havermoutpapontbijtje van de troon. Ja, van de troon inderdaad. Want havermoutpap vind ik zó lekker, ik kan me letterlijk geen leven zonder havermout voorstellen. Best wel ernstig eigenlijk :)
Maar goed. Elke ochtend sta ik dus boven mijn pannetje te roeren, te wachten tot de pap klaar was. Daarna wat appeltjes, kaneel en rozijnen er doorheen, zoals ik elke dag deed, en het zittend aan de tafel, met een krantje, lekker opeten.
Tot een week geleden. Toen maakte ik mijn ontbijtje voor het eerst op een andere manier klaar, geïnspireerd door de geweldige foodblog Ohsheglows. Sindsdien ben ik om. Ik eet nu elke ochtend deze Winter Oatmeal Power Bowl, wat een soort combi tussen overnight oats, gekookte havermout en gebakken banaan is…
Wat heb je nodig voor één portie?
- 30 gram havermout
- 2 theelepels chiazaad of lijnzaad
- 160 ml melk
- 80 ml water
- Een halve banaan
Wat moet je doen?
- Prak de banaan, en roer hem door de chiazaadjes, havermout, melk, water, en kaneel. Zet dit mengsel in een bakje een nacht in de koelkast.
- De volgende ochtend kost het klaarmaken nog maar een paar minuutjes. Doe het mengsel in een pannetje, breng het aan de kook, en laat het goed doorwarmen en indikken.
- Doe de pap in een mooi kommetje, en strooi er wat lekkere toppings overheen.
Mijn favoriete toppings:
- Linwoods – ‘Flaxseed, Almonds, Brazil nuts, Walnuts’ (Dit zie je ook terugkomen op de foto’s, het ‘korrelige’ spul. Erg lekker!)
- Zaden/pitten mix
- Noten, zoals walnoten of amandelen
- Rozijnen en/of cranberries
- Lijnzaad
- Maple Syrup
Yes, echt een favorietje dit! Ik heb zomaar eens het vermoeden dat dit mijn vroegere standaard ontbijtje blijvend kan gaan vervangen :) Om het extra herfstig te maken voeg ik trouwens ook weleens wat gemberpoeder toe, dat maakt het lekker verwarmend!
Houd jij van havermoutpap? En heb je het weleens op deze manier bereid?
Liefs Anniek
24 reacties
Marlotte
25 oktober, 2015 at 07:37Het ziet er echt heerlijk uit! Een tijdje geleden heb ik zoiets als dit gegeten alleen dan met boekweitvlokken in plaats van havervlokken. Ook een aanrader!
Anniek
27 oktober, 2015 at 07:34Oeh ja, boekweit is ook ontzettend lekker! Ik doe vaak wat boekweitgrutten door mijn havermout :) Van boekweitvlokken had ik nog nooit gehoord!
Judith
25 oktober, 2015 at 07:46Dat klinkt zo super lekker!!! Ik ben ook zo dol op havermout. Laatst door de nicecream mmmmm
Amber
25 oktober, 2015 at 08:05Yum yum, ik eet ook super graag havermout! Dat receptje ziet er mij ook wel lekker uit :)
Paula
25 oktober, 2015 at 08:31Wat lekker! Ik eet ook vaak havermout de laatste tijd, maar niet elke dag.. haha. Kook jij het trouwens altijd in een pan? Ik gooi het altijd in de magnetron. Veel sneller :)
Anniek
27 oktober, 2015 at 07:35Ik doe het af en toe ook weleens in de magnetron, maar in de pan wordt de substantie toch wat lekkerder vind ik, en op hoog vuur gaat het bij mij ook wat sneller!
Esmee
25 oktober, 2015 at 08:33Leuk recept en dat terwijl ik een gruwelijke hekel heb aan havermout haha…
XOXO esmee
Esmée
25 oktober, 2015 at 08:34Wat ziet dit er lekker uit, mmm…! Zelf ben ik ook helemaal fan van havermout. Elke ochtend is het weer een feestje om m’n bakje havermout op te eten!
Rosemarijn
25 oktober, 2015 at 09:21Of ik hou van havermout? Hihi het liefst eet ik het élke ochtend en stiekem neem ik het ook best wel eens als lunch. En dan vooral jouw vorige receptje, met appel, kaneel en rozijnen. Al vind ik (bevroren) blauwe bessen ook heel lekker!
Helaas kan ik niet zo goed tegen bananen, dus laat ik dit receptje even aan me voorbijgaan. Maar het ziet er wel lekker uit!
Anne-Sterre
25 oktober, 2015 at 09:49Wat klinkt dit heerlijk, nooit zo bereid met het ziet eruit als een aanrader.
Liset - Beautydagboek
25 oktober, 2015 at 09:51Havermoutpap is inderdaad erg lekker! Helaas vult het voor mij in de ochtend niet genoeg, dus ik ben steevast aan de speltboterhammen :). Wel lekker als tussendoortje overigens!
Elsbet | La Vie Pure
25 oktober, 2015 at 14:32Mmm, havermout ♥
Iris
25 oktober, 2015 at 18:25Dit klinkt lekker! Zeker voor wanneer het koud is.
Kelly
25 oktober, 2015 at 20:00Hmm dit klinkt zo goed <3 Heerlijk ook met die amandelen!
Annemieke
25 oktober, 2015 at 20:14Wat ziet dat er oooverheerlijk uit!
Linda
25 oktober, 2015 at 21:05Ik ga het morgen meteen proberen! Eigenlijk bak ik de havermout en doe daarna aardbeien en huttencase erdoor. Maar dat is een ‘s zomers recept.
Anniek
27 oktober, 2015 at 07:36Oeh, dat lijkt me ook lekker zeg! Ga ik ook eens proberen :)
Ilse
25 oktober, 2015 at 21:15Lekker! En ziet er mooi uit ook!
Teddy
26 oktober, 2015 at 00:17Wat ziet dit er lekker uit zeg!
Maryse
26 oktober, 2015 at 19:41Ziet er allemaal zo lekker uit! Ik heb alleen een beetje het probleem dat ik echt geen melk lust…. Gewone havermoutpap was bij mij dus ook geen groot succes. Is dat met dit recept minder?
Anniek
27 oktober, 2015 at 07:37Ik houd zelf ook niet zo van losse melk, maar in deze pap vind ik de smaak niet sterk naar boven komen! Wat je ook zou kunnen doen is wat meer water toevoegen, en wat minder melk. Ik zou wel sowieso een beetje melk toevoegen, want dat geeft de pap wel zijn lekkere romigheid :)
Lisa
27 oktober, 2015 at 19:42Wat een heerlijk en fotogeniek ontbijtje haha!
wendy
27 oktober, 2015 at 22:22Ziet er goed uit! <3
XxX
http://www.wendyvansoest.com
Myrthe
5 november, 2015 at 16:01OMG!!! HAVERMOUT!!! (Ja ik ben ook een beetje lichtelijk verslaafd geloof ik, oepsss, haha) Ik heb alleen nooit tijd om te ontbijten omdat ik me elke ochtend verslaap en dan uiteindelijk maar mijn lunch op eet in de bus op weg naar school, best wel erg eigenlijk… Maar misschien gaat dit fijne receptje wel een verandering in deze slechte gewoonte brengen want mijn god wat klinkt dat lekker! Hiervoor ben ik echt wel in staat eerder mijn bed uit te komen en dat is nogal wat ;)