Recept / Winter havermout power bowl

recept oatmeal bowl

Dat ik lichtelijk verslaafd ben aan havermout, dat wist je denk ik al wel. Maar wist je ook dat ik sinds kort een nieuwe ‘havermoutroutine’ heb? Jaren achter elkaar at ik elke ochtend havermoutpap met appel, kaneel en rozijnen, maar het recept van vandaag overtreft echt alles. Dit is ZO ONGELOOFLIJK LEKKER dat het mijn standaard ontbijtje aan het vervangen is. Dit moet jij ook proberen!

recept havermoutpap

Overnight oats, gebakken havermout, havermoutpannenkoekjes of havermout door de yoghurt… Ik heb het allemaal uitgeprobeerd, maar niets stootte mijn dagelijkse simpele havermoutpapontbijtje van de troon. Ja, van de troon inderdaad. Want havermoutpap vind ik zó lekker, ik kan me letterlijk geen leven zonder havermout voorstellen. Best wel ernstig eigenlijk :)

Maar goed. Elke ochtend sta ik dus boven mijn pannetje te roeren, te wachten tot de pap klaar was. Daarna wat appeltjes, kaneel en rozijnen er doorheen, zoals ik elke dag deed, en het zittend aan de tafel, met een krantje, lekker opeten.

Tot een week geleden. Toen maakte ik mijn ontbijtje voor het eerst op een andere manier klaar, geïnspireerd door de geweldige foodblog Ohsheglows. Sindsdien ben ik om. Ik eet nu elke ochtend deze Winter Oatmeal Power Bowl, wat een soort combi tussen overnight oats, gekookte havermout en gebakken banaan is…

oatmeal bowl

Wat heb je nodig voor één portie?

 • 30 gram havermout
 • 2 theelepels chiazaad of lijnzaad
 • 160 ml melk
 • 80 ml water
 • Een halve banaan

Wat moet je doen?

 1. Prak de banaan, en roer hem door de chiazaadjes, havermout, melk, water, en kaneel. Zet dit mengsel in een bakje een nacht in de koelkast.
 2. De volgende ochtend kost het klaarmaken nog maar een paar minuutjes. Doe het mengsel in een pannetje, breng het aan de kook, en laat het goed doorwarmen en indikken.
 3. Doe de pap in een mooi kommetje, en strooi er wat lekkere toppings overheen.

Mijn favoriete toppings:

 • Linwoods – ‘Flaxseed, Almonds, Brazil nuts, Walnuts’ (Dit zie je ook terugkomen op de foto’s, het ‘korrelige’ spul. Erg lekker!)
 • Zaden/pitten mix
 • Noten, zoals walnoten of amandelen
 • Rozijnen en/of cranberries
 • Lijnzaad
 • Maple Syrup

havermout recepten

Yes, echt een favorietje dit! Ik heb zomaar eens het vermoeden dat dit mijn vroegere standaard ontbijtje blijvend kan gaan vervangen :) Om het extra herfstig te maken voeg ik trouwens ook weleens wat gemberpoeder toe, dat maakt het lekker verwarmend!

Houd jij van havermoutpap? En heb je het weleens op deze manier bereid?

Liefs Anniek

 

24 reacties

 • Reply
  Marlotte
  25 oktober, 2015 at 07:37

  Het ziet er echt heerlijk uit! Een tijdje geleden heb ik zoiets als dit gegeten alleen dan met boekweitvlokken in plaats van havervlokken. Ook een aanrader!

  • Reply
   Anniek
   27 oktober, 2015 at 07:34

   Oeh ja, boekweit is ook ontzettend lekker! Ik doe vaak wat boekweitgrutten door mijn havermout :) Van boekweitvlokken had ik nog nooit gehoord!

 • Reply
  Judith
  25 oktober, 2015 at 07:46

  Dat klinkt zo super lekker!!! Ik ben ook zo dol op havermout. Laatst door de nicecream mmmmm

 • Reply
  Amber
  25 oktober, 2015 at 08:05

  Yum yum, ik eet ook super graag havermout! Dat receptje ziet er mij ook wel lekker uit :)

 • Reply
  Paula
  25 oktober, 2015 at 08:31

  Wat lekker! Ik eet ook vaak havermout de laatste tijd, maar niet elke dag.. haha. Kook jij het trouwens altijd in een pan? Ik gooi het altijd in de magnetron. Veel sneller :)

  • Reply
   Anniek
   27 oktober, 2015 at 07:35

   Ik doe het af en toe ook weleens in de magnetron, maar in de pan wordt de substantie toch wat lekkerder vind ik, en op hoog vuur gaat het bij mij ook wat sneller!

 • Reply
  Esmee
  25 oktober, 2015 at 08:33

  Leuk recept en dat terwijl ik een gruwelijke hekel heb aan havermout haha…
  XOXO esmee

 • Reply
  Esmée
  25 oktober, 2015 at 08:34

  Wat ziet dit er lekker uit, mmm…! Zelf ben ik ook helemaal fan van havermout. Elke ochtend is het weer een feestje om m’n bakje havermout op te eten!

 • Reply
  Rosemarijn
  25 oktober, 2015 at 09:21

  Of ik hou van havermout? Hihi het liefst eet ik het élke ochtend en stiekem neem ik het ook best wel eens als lunch. En dan vooral jouw vorige receptje, met appel, kaneel en rozijnen. Al vind ik (bevroren) blauwe bessen ook heel lekker!

  Helaas kan ik niet zo goed tegen bananen, dus laat ik dit receptje even aan me voorbijgaan. Maar het ziet er wel lekker uit!

 • Reply
  Anne-Sterre
  25 oktober, 2015 at 09:49

  Wat klinkt dit heerlijk, nooit zo bereid met het ziet eruit als een aanrader.

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  25 oktober, 2015 at 09:51

  Havermoutpap is inderdaad erg lekker! Helaas vult het voor mij in de ochtend niet genoeg, dus ik ben steevast aan de speltboterhammen :). Wel lekker als tussendoortje overigens!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  25 oktober, 2015 at 14:32

  Mmm, havermout ♥

 • Reply
  Iris
  25 oktober, 2015 at 18:25

  Dit klinkt lekker! Zeker voor wanneer het koud is.

 • Reply
  Kelly
  25 oktober, 2015 at 20:00

  Hmm dit klinkt zo goed <3 Heerlijk ook met die amandelen!

 • Reply
  Annemieke
  25 oktober, 2015 at 20:14

  Wat ziet dat er oooverheerlijk uit!

 • Reply
  Linda
  25 oktober, 2015 at 21:05

  Ik ga het morgen meteen proberen! Eigenlijk bak ik de havermout en doe daarna aardbeien en huttencase erdoor. Maar dat is een ‘s zomers recept.

  • Reply
   Anniek
   27 oktober, 2015 at 07:36

   Oeh, dat lijkt me ook lekker zeg! Ga ik ook eens proberen :)

 • Reply
  Ilse
  25 oktober, 2015 at 21:15

  Lekker! En ziet er mooi uit ook!

 • Reply
  Teddy
  26 oktober, 2015 at 00:17

  Wat ziet dit er lekker uit zeg!

 • Reply
  Maryse
  26 oktober, 2015 at 19:41

  Ziet er allemaal zo lekker uit! Ik heb alleen een beetje het probleem dat ik echt geen melk lust…. Gewone havermoutpap was bij mij dus ook geen groot succes. Is dat met dit recept minder?

  • Reply
   Anniek
   27 oktober, 2015 at 07:37

   Ik houd zelf ook niet zo van losse melk, maar in deze pap vind ik de smaak niet sterk naar boven komen! Wat je ook zou kunnen doen is wat meer water toevoegen, en wat minder melk. Ik zou wel sowieso een beetje melk toevoegen, want dat geeft de pap wel zijn lekkere romigheid :)

 • Reply
  Lisa
  27 oktober, 2015 at 19:42

  Wat een heerlijk en fotogeniek ontbijtje haha!

 • Reply
  wendy
  27 oktober, 2015 at 22:22

  Ziet er goed uit! <3

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 • Reply
  Myrthe
  5 november, 2015 at 16:01

  OMG!!! HAVERMOUT!!! (Ja ik ben ook een beetje lichtelijk verslaafd geloof ik, oepsss, haha) Ik heb alleen nooit tijd om te ontbijten omdat ik me elke ochtend verslaap en dan uiteindelijk maar mijn lunch op eet in de bus op weg naar school, best wel erg eigenlijk… Maar misschien gaat dit fijne receptje wel een verandering in deze slechte gewoonte brengen want mijn god wat klinkt dat lekker! Hiervoor ben ik echt wel in staat eerder mijn bed uit te komen en dat is nogal wat ;)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.