Havermoutpap met yoghurt. Yoghurt met havermoutpap. Het klinkt als een gekke combinatie. En het is ook een gekke combinatie. Maar wel een HEULE lekkere. Dat ontdekte ik toen ik een poosje geleden een ochtendje vrijmaakte om met nieuwe havermoutreceptjes aan de slag te gaan. Dit is het resultaat.
VEEL havermout
Zoals je misschien wel weet ben ik al jaren verslingerd aan havermoutpap als ontbijt. Ik heb in al die afgelopen jaren al heel wat varianten versleten. Gebakken havermout, overnight oats, havermoutpap met 19468 verschillende toppings… Maar havermoutpap in combinatie met yoghurt? Nope, nog nooit gegeten.
Ik besloot het gewoon eens uit te proberen, bij wijze van experiment. En ja hoor, dit is weer een blijvertje. De appel, rozijnen en amandelen zorgen voor een heerlijke warme, winterse smaak, terwijl de yoghurt een fijne frisse tegenhanger is. En oh, vergeet de kaneel niet. VEEL KANEEL :D
Wat heb je nodig voor één havermout ontbijtje?
- 30 gram havermout
- 95 ml melk
- 95 ml water
- een scheut – liefst dikke – yoghurt
- een handje rozijnen
- een handje noten (bijvoorbeeld amandelen)
- wat schijfjes of blokjes appel
- eventueel wat honing
- 0,5 theelepel kaneel + wat extra voor de garnering
Wat moet je doen?
- Doe de havermout samen met de kaneel, het water en de melk in een pannetje. Breng het mengsel aan de kook, en laat het in een paar minuutjes indikken. Schenk de havermoutpap in een kom.
- Schenk een flinke scheut yoghurt op de havermout, en garneer het bordje met appel, rozijnen en noten, en zeef er op het laatst nog wat kaneel overheen. Als je het lekker vindt kan je ook nog wat honing toevoegen.
Yup. Deze komt in mijn boekje te staan. Hij is het waard om mijn standaard havermoutontbijtje mee af te wisselen, zeker weten!
Wat denk jij van de combi havermoutpap + yoghurt? Let me know!
Liefs Anniek
24 reacties
Suzanne
22 januari, 2016 at 06:25Nomnom! Ziet er heel lekker uit.
Maartje
22 januari, 2016 at 06:52Klinkt lekker! Ik heb pas ook havermout door m’n yoghurt gedaan, en vond het een hele grappige combinatie!
Anniek
22 januari, 2016 at 19:03Ja klopt, pure havermoutvlokken door yoghurt zijn inderdaad ook heerlijk! Gewoon als een soort alternatieve muesli dan eigenlijk :)
Marlotte
22 januari, 2016 at 07:21Yum, ziet er echt heerlijk uit! Ik vind het altijd leuk om met een smoothie/yoghurt bowl te ontbijten, elke keer weer een feestje haha!
Lois Lorinde
22 januari, 2016 at 07:34Oh, dit wil ik wel eens proberen! Lijkt mij een frisse combinatie, haha.
Eline
22 januari, 2016 at 07:40Het ziet er echt super lekker uit! Zo’n ontbijt bowl lijkt me zo heerlijk om en keertje te maken, en kaneel erdoor is altijd goed!
Emma
22 januari, 2016 at 08:48Oh, ziet er verrukkelijk uit! Ik ben helemaal niet dol op havermout, maar met yoghurt lijkt het me nog wel lekker!
Anna
22 januari, 2016 at 09:53Grappig om deze twee dingen te mengen (allebei typische ontbijt dingen eigenlijk)! Het ziet er lekker uit, ben er nu wel benieuwd naar geworden! Havermout eet ik dus nooit echt ‘s ochtends, maar daar wil ik wel mee gaan beginnen! Hoor er goede dingen over :).
Anniek
22 januari, 2016 at 19:06Ja, moet je doen joh, is echt onwijs lekker als je het op een goede manier klaarmaakt! (hierspreekteendiehardfan) Mijn favoriete combo: havermout met melk, water en een geprakte halve banaan in de koelkast een nachtje laten weken, en het de volgende ochtend in een pannetje koken tot pap + een heleboel toppings er overheen strooien! :D
Mariska
22 januari, 2016 at 11:26Aparte combinatie maar klinkt juist heel lekker!
Celine
22 januari, 2016 at 11:41Ziet er heerlijk uit! Maar eens proberen morgenochtend!
alexa
22 januari, 2016 at 11:55ziet er goed uit ik ga dit een keer proberen!
Rosie
22 januari, 2016 at 15:59Wauw wat een leuk idee zeg! Nog noooooit aan gedacht om die 2 te combineren maar het ziet er heerlijk uit. Mijn complimentjes ook voor je foto’s, prachtig zeg! <3
Liefs! X
Anniek
22 januari, 2016 at 19:03Ah, dankjewel Rosie, superlief van je! Leuk om te horen :)
Daphne
22 januari, 2016 at 16:36Looking good! :) Ik ben echt een grote fan van havermout. Het is zo lekker, geef kracht en is simpel te maken!
Bodi
22 januari, 2016 at 17:14Ziet er héél lekker uit!
Iris
22 januari, 2016 at 17:24Dat is inderdaad lekker! Ook handig als de havermout te dik is geworden. Havermout met vanilleyoghurt is ook erg lekker.
Versatile Eva
22 januari, 2016 at 17:36Als ik dat maak ziet dat er echt uit als een papje en dus niet smakelijk, maar bij jou ziet het er zó lekker uit!
Bianca
22 januari, 2016 at 19:42Ik ga het proberen :D Sinds een tijdje eet ik ook havermout met amandelmelk, banaan en soms wat pure chocola of speculaaskruiden. Maar jou versie zal ik binnenkort eens maken!
Esmée
23 januari, 2016 at 08:11Dit lijkt me heerlijk! Het is dat ik net m’n havermoutpap op heb maar anders…
Iep
23 januari, 2016 at 11:51Ooooh, dit ziet er heerlijk uit. Krijg er al helemaal trek in. Hihihi!
Liefs Iep xo
Laura
23 januari, 2016 at 21:28Ah, havermout met yoghurt? Geniaal, klinkt op zich wel heel goed. Ik ga het eens proberen :) xx
Sabine
24 januari, 2016 at 02:17Mmmmh ziet er echt heerlijk uit! Ik hou echt van yoghurt ontbijtjes :)
Laurence
24 januari, 2016 at 13:49Ik eet het ook wel eens met yoghurt en het is inderdaad erg lekker!
Dit gerechtje ziet er ook lekker uit! X
http://www.laurencemagaly.com