Recept / healthy mueslirepen

recept gezonde mueslirepen

Het is de meest gelezen post óóit op Glowofbeauty: het artikel met het recept voor mijn gezonde mueslirepen. En terecht, want ze zijn onwijs lekker, vullend, makkelijk te maken, en ze zitten boordevol goede ingrediënten. Het leek me leuk om een re-post van dit recept te plaatsen, met nieuwe foto’s en een kleine aanpassing van het recept!

As you know ben ik echt verknocht aan havermout. Gekookte pap, overnight oats, crumble, taart.. Lekker! Daarnaast is het ook het basisingrediënt voor deze mueslirepen, wat maakt dat ze lekker vullend zijn.

Zelf vind ik de repen een erg fijn alternatief voor supermarktrepen, die bomvol suiker, vetten en E-nummers zitten. Niet echt goed voor je, en geloof me, het kan zóveel lekkerder. Met dit recept maak je in een handomdraai (je hoeft er echt weinig tijd aan te besteden!) repen 10 keer zo gezond, vullend, en lekker zijn.

gezonde mueslirepen

Ingrediënten voor 5 flinke mueslirepen

Basis

  • 90 gram havermout
  • 1 fikse banaan
  • 2 eetlepels lijnzaad/chiazaad
  • Kaneel naar smaak
  • Handje rozijnen

Extraatjes

  • Speculaas/koek-kruiden
  • Handje walnoten
  • Theelepel vanille-extract
  • Gedroogde vruchten (abrikoos, dadel, cranberry)
  • Blokjes chocolade of cacao nibs
  • Cacaopoeder

recept mueslirepen

Wat moet je doen?

1. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar. (Havermout, lijn-/chiazaad, kaneel, rozijnen, + eventueel extra zelf gekozen ingrediënten)

2. Prak de banaan fijn, en kneed die door de droge ingrediënten. Je houdt een redelijk stevig deeg over.

3. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier, en verdeel het mengsel over de vorm. Maak de laag deeg ongeveer 1,5 á 2 centimeter dik.

4. Bak de koek 30 minuten in de oven, op 180 graden.

mueslirepen havermout

That’s it, easy toch? Ik ben er zelf nooit langer dan 10 minuten mee bezig, het deeg is zo in elkaar geflanst. Na het bakken kan je de plak in repen snijden, die je net zo groot of klein kan maken als dat je zelf wilt. Je zou bijvoorbeeld ook kleine vierkantjes kunnen snijden voor een high tea.

De repen smaken wel wat anders dan ‘normale’ mueslirepen. Ze zijn iets zachter van binnen, wat minder knapperig, en minder chemisch. De rozijnen en de banaan maken het lekker zoet, en zelf voeg ik ook altijd walnoten toe, voor een lekkere bite. Bewaren in een luchtdicht trommeltje, en je hebt een hele week lang een lekker tussendoortje voor naar school of werk!

Heb jij weleens zelf mueslirepen gemaakt?

Liefs Anniek

 

26 reacties

  • Reply
    Sophie
    22 maart, 2015 at 05:43

    Klinkt erg lekker!

  • Reply
    Lydia
    22 maart, 2015 at 08:11

    Deze ga ik echt eens maken. Klinkt erg lekker

  • Reply
    Amber
    22 maart, 2015 at 08:18

    Hmm.. Klinkt lekker! Moet ze maar snel eens uitproberen, want het vorige recept was ook al zo lekker!
    Liefs

  • Reply
    Tessa | Raspberry & Ripped Jeans
    22 maart, 2015 at 08:59

    Oehh yummy! Dit ziet er zooo lekker uit, en wat makkelijk om te maken! Ik heb er nu al zin in hahah! Begrijpelijk dat dit je meest gelezen artikel is! Binnenkort een keertje uitproberen! Thanks for sharing! :D Liefs

  • Reply
    Esther
    22 maart, 2015 at 12:03

    Oehhh ik heb alle ingrediënten in huis! Ik denk dat ik deze vanmiddag ga maken … ;)

  • Reply
    Madeleine
    22 maart, 2015 at 12:04

    Oehh ziet er lekker uit, ook zo makkelijk om te maken!

  • Reply
    Mariëlle
    22 maart, 2015 at 12:08

    Hee dit klinkt goed! Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met de gezonde tussendoortjes!

  • Reply
    Steffi
    22 maart, 2015 at 12:28

    Ik vind het zo leuk dat je recepten plaatst! Dit ziet er ook weer super lekker uit! Ik kan het helaas niet bijhouden met alles namaken, maar ik ga alles een keer proberen haha!

    • Reply
      Anniek
      22 maart, 2015 at 21:11

      Ah, wat leuk om te horen! Veel plezier alvast!

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    22 maart, 2015 at 12:46

    Klinken erg lekker!
    Liefs, Iris

  • Reply
    Kelly
    22 maart, 2015 at 12:50

    Hmm, ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Arjanne
    22 maart, 2015 at 13:08

    Zo zijn echt mooi gelukt! Ik hou echt van mueslirepen, maar toen ik ze een keer probeerde te maken, stortte de hele boel in, oepss :) Misschien heb ik meer geluk met jouw recept, ‘t is het proberen waard, heerlijk!

    • Reply
      Anniek
      22 maart, 2015 at 21:10

      Dankjewel Arjanne! Deze mueslirepen hebben gelukkig niet zoveel instortgevaar, haha :) Succes!

  • Reply
    Caitlyn
    22 maart, 2015 at 16:27

    Deze lijken super lekker en met een beetje chocolade
    erin een leuk tussendoortje,
    en weinig werk
    Deze zijn dus echt perfect!
    xx

    • Reply
      Anniek
      22 maart, 2015 at 21:10

      Ja klopt, wat blokjes chocolade er doorheen zijn ook heerlijk! Al wordt het dan wel wat minder gezond :)

  • Reply
    Iris
    22 maart, 2015 at 17:56

    Nooo, er zijn geen bananen!

  • Reply
    Britt -Radianto-
    22 maart, 2015 at 19:34

    Eigenlijk lijkt het heel erg op de typische bananen-havermoutkoekjes die ik wekelijks maak. Ziet er onwijs lekker uit! Ik ga het eens proberen!

  • Reply
    alexa
    22 maart, 2015 at 20:38

    ziet er goed en lekker uit!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    22 maart, 2015 at 20:52

    Ziet er enorm lekker uit!

  • Reply
    Inge
    23 maart, 2015 at 11:27

    Ze staan in de oven!! Ik ben benieuwd,en inderdaad in een handomdraai klaar! Ik heb ze gemaakt met rozijnen, kokos, en pure chocolade snippers:) bedankt voor het recept!

    • Reply
      Anniek
      23 maart, 2015 at 16:58

      Klinkt als een topcombinatie, geniet ervan! X

      • Reply
        Inge
        24 maart, 2015 at 11:10

        Ze zijn lekkerrrrrr!!:)

  • Reply
    come-moda
    23 maart, 2015 at 15:29

    Oehh lijkt me heerlijk

  • Reply
    Melissa
    28 januari, 2016 at 01:23

    Nog nooit, maar denk dat ik ze aankomend weekend maar ga proberen. Lijkt mij erg lekker!

  • Reply
    Inge
    9 mei, 2017 at 14:54

    Kheb ze zojuist gemaakt, staan nu in de oven!
    Met rozijnen, gedroogd fruit, honing en chocola, kben benieuwd!

    • Reply
      Anniek
      11 mei, 2017 at 06:28

      Ah wat leuk! Ik hoop dat ze je goed gaan bevallen Inge!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.