Recept / healthy springrolls - GlowofbeautyGlowofbeauty

19 mei 2015

springrolls recept

Kleine rolletjes gemaakt van rijstvel, gevuld met groente en noedels. En dan niet frituren, zoals je doet bij een loempia, maar gewoon zo opeten. Een stuk gezonder, en misschien ook nog wel lekkerder. Springrolls, zo heten ze. Ik was al tijden benieuwd naar hoe deze gekke rolletjes nou zouden smaken, en éindelijk heb ik ze nu zelf ook gemaakt! En oh boy, ze zijn lékker… Vandaag het recept!

Ik houd er altijd wel van om nieuwe dingen uit te proberen. Een beetje te experimenteren, en dan vooral met gezonde receptjes. De laatste tijd zag ik regelmatig receptjes voor ‘springrolls’ voorbij komen, en ik vond het er telkens zo vreemd uitzien! Van die gekke rolletjes van een soort doorzichtig vel… Beetje gek.

Juist daarom werd ik getriggerd om het uit te proberen, en het is te gek. De pinda’s in de vulling zijn lekker knapperig, de avocado maakt het romig, de wortel zorgt voor een lekkere bite… En het vult als de malle!

springrolls

Wat heb je nodig? (voor 18 rolletjes)

– 18 rijstvellen (gewoon verkrijgbaar bij de Jumbo, bij het Aziatische schap!)
– 120 gram noedels
– 2 avocado’s
– 1 kleine winterpeen
– 1 komkommer
– 1 rode paprika
– 3 stengels bosui
– 30 gram geroosterde kokos
– Een handje (eventueel geroosterde) pinda’s

Smaakmakers

– 2 eetlepels citroensap
– Flink wat gemberpoeder (heet ook wel Djahe)
– Peper en zout
– Ketjap

recept springrolls

Wat moet je doen?

Stap 1: Kook de noedels, laat ze afkoelen en snijd ze in kleinere sliertjes.

Stap 2: Snijd alle groente in hele kleine stukjes, en doe ze in een kom. Voeg hier ook de pinda’s aan toe, en de gekookte noedels.

Stap 3: Breng het mengsel op smaak met citroensap, peper, zout, en gemberpoeder. Je kan ook nog andere kruiden toevoegen als je dat lekker vindt.

Stap 4: Week de rijstvellen één voor één in warm water totdat ze zacht zijn geworden, schep wat van het mengsel op het rijstvel, en rol het vel + inhoud op tot een rolletje. Tip: kijk even een video op Youtube over hoe je springrolls vouwt, dan heb je het zo onder de knie.

Stap 5: Als je ze allemaal gerold hebt (leuk werkje!) ben je klaar! Alleen nog een beetje ketjap in een schaaltje doen, om je roll in te dippen, & let’s eat!

recept springrols

Ik vond alleen het maken ervan al hartstikke leuk, haha! Lekker rollen, muziekje op de achtergrond, en af en toe wat snoepen natuurlijk. Best ontspannend! Daarnaast is het gewoon onwijs lekker, en het toffe is ook dat je de vulling zo kan maken zoals jij dat lekker vindt.

Je hoort het: ik ben enthousiast. Het is weer eens even wat anders, en het is écht lekker! Heb jij weleens springrolls gemaakt?

Liefs Anniek

Dit recept is qua basis gebaseerd op het springroll recept van Degroenemeisjes en op die van Ikbenirisniet

16 comments on “Recept / healthy springrolls”

  19 mei, 2015

  Ahh je enthousiasme komt echt duidelijk over hahah! Super leuk om te lezen, het ziet er heerlijk uit! Liefs


  19 mei, 2015

  Het ziet er echt heel lekker uit, de ingrediënten spreken me ook aan :). Dit is iets wat ik en mijn vriend zeker lekker gaan vinden. Dit weekend ga ik hem maken :).


  19 mei, 2015

  Ziet er echt superlekker uit!


  19 mei, 2015

  Aaaah nom nom, dit ziet er heerlijk én gezond uit! Mooie foto’s weer!


  19 mei, 2015

  Dit ziet er heerlijk uit! <3


  19 mei, 2015

  Ik heb zelf ook al eens iets gelijkaardig gemaakt, zo lekker!


  19 mei, 2015

  Ziet er lekker uit en lijkt echt perfect voor het iets warmere weer. Ik ga deze zeker eens proberen voor mijn vriend en mij, het is eens wat anders en zo veel werk is het niet :)
  xx


  19 mei, 2015

  Ik ken ze alleen als vet en gefrituurd bij de Chinees vandaan, dit lijkt me beter!


  19 mei, 2015

  Wat een leuk recept! Ik ben heel erg benieuwd geworden… Liefs, Jis


  19 mei, 2015

  Dit ziet er heerlijk uit


  19 mei, 2015

  Ik hoor steeds meer mensen hier over en het ziet er echt interessant uit. Rijstvellen.. apart. Maar het proberen waard denk ik!


  19 mei, 2015

  Oeh,klinkt lekker en gezond! xx


  19 mei, 2015

  Jummie, dit ziet er zo lekker uit!


  20 mei, 2015

  Super lekker zijn ze he! Heb het ook eens gemaakt en na het lezen van jouw blog meteen weer trek er in..

  Liefs Megan.


  20 mei, 2015

  Leuk leuk deze wil ik vrijdag gaan maken zodat ik hopelijk zaterdag ook gelijk een lekkere lunch heb :)


  25 mei, 2015

  Hmm yummie! Wat zien ze er heerlijk uit zeg!