Recept: kruidige gemberlatte

Het weer begint steeds wat guurder te worden, en dat betekent automatisch dat er in mij een soort drang naar herfstig eten en drinken omhoog komt. Dat zorgde ervoor dat ik de afgelopen week wat heb geëxperimenteerd met een recept voor een kruidige kurkuma latte. Vanuit een gebrek aan ingrediënten in huis werd er per toeval een ontzéttend lekker nieuw drankje geboren: een gemberlatte met kaneel en kardemom! Ik deel het receptje graag met jullie, zodat jullie er ook van kunnen genieten!

Hoe dit recept tot stand kwam

Ken je Merel, van de blog De Groene Meisjes? Ik denk het wel! Zo niet, neem vooral een kijkje op haar blog. Ik volg Merel al een tijd en, onder andere, haar vegan recepten maken mij heel erg blij – en hongerig ? Toen ik laatst haar versie van kurkuma latte wilde maken, maar niet alle ingrediënten in huis had, sloeg ik aan het experimenteren. Het resultaat, deze kruidige gemberlatte, was verrassend lekker!

De smaak van de gemberlatte is kruidig, romig en verwarmend: echt een ideaal najaarsdrankje. Met honing kan je de latte zo zoet maken als je zelf wil. Het luchtige melkschuimlaagje vind ik zelf ook een onmisbaar detail. En fijn: de gemberlatte is heel makkelijk om te maken!

Recept kruidige gemberlatte

Ingrediënten (voor 1 kop)

 • 1 kop sojamelk
 • 3 plakjes verse gember
 • een halve theelepel kaneel
 • een kwart theelepel kardemom
 • een snufje zwarte peper
 • anderhalve theelepel honing

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een pannetje en warm dit langzaam op. Zet het vuur uit als de melk begint te koken. Haal de plakjes gember uit de melk, schuim de melk op en giet de melk in een mok. Geniet ervan!

Ik ben fan van deze latte! Ik zorg ervoor dat ik het aankomende seizoen altijd een stronkje verse gember in mijn koelkast heb liggen ? Als je het leuk vindt, kan je zelf natuurlijk ook nog door experimenteren op deze gemberlatte. Voeg bijvoorbeeld eens cacao, steranijs, kruidnagel of nootmuskaat toe.

Lijkt deze latte je wat?

Liefs Anniek

2 reacties

 • Reply
  Eline
  19 september, 2019 at 06:22

  Hmmm dit lijkt me heerlijk nu het weer herfst wordt na een lekkere boswandeling. Ik zet m op de planning van komend weekend :)

 • Reply
  Rosanne
  19 september, 2019 at 07:54

  Dit lijkt mij best wel heel lekker! Enne ook makkelijk om te maken denk ik. :)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.