Recept: heerlijk toetje met mascarpone

recept toetje mascarpone

Ben je op zoek naar een snel, makkelijk en héél erg lekker toetje? Stop met zoeken, het recept staat voor je neus! Afgelopen zondag maakte ik voor de tweede keer dit toetje, en meteen werd ik er weer aan herinnerd dat ik dit echt met jullie moet delen. Je hebt voor dit recept maar een paar ingrediënten nodig, het is overheerlijk, en je maakt er ook nog eens indruk mee!

Dit toetje maakte ik voor het allereerst toen ik op ‘vrouwenweekendje’ was met mijn moeder, mijn zus, en een andere moeder en haar twee dochters. Al mijn hele leven zijn we hele goede vrienden, en toen we samen een weekendje weg gingen besloten we om op één avond allemaal 1 gerecht te maken, in tweetallen. Toen proefde ik voor het eerst dit toetje, en ik was meteen verliefd.

toetje met mascarpone fruit en lange vingers

Voor dit toetje heb je slechts een aantal ingrediënten nodig, en het is bijna onvoorstelbaar hoe je met die producten zo iets lekkers kan maken. Zoals ik al zei: het is niet veel werk, maar het resultaat ziet er wel spectaculair uit, zeker als je het in mooie glaasjes maakt!

Wat heb je nodig? (voor 8 toetjes)

– 250 gram magere kwark
– 250 gram mascarpone
– 1 middelgroot blik met schijfjes perzik
– 1 pak lange vingers, 175 gram
– 1 bekertje koffie (makkelijk te maken met oploskoffie en kokend water)
– 1 reep witte chocolade

– 1 eetlepel poedersuiker
– eventueel fruit om te garneren, bijvoorbeeld een stukje kiwi

makkelijk toetje origineel

1. Roer de mascarpone en de magere kwark door elkaar, en voeg hier 1 eetlepel poedersuiker aan toe. Giet ook wat van het perziksap (dat in het blik zit) door het mascarpone-mengsel. Dit maakt het geheel nog iets zoeter en laat ook de smaak van de perzikken mooi terug komen. Doe er niet teveel perziksap bij (dan wordt het mengsel te dun), maar zorg wel dat de perziksmaak goed te proeven is. Uitproberen dus, en lekker proeven!

2. Per glaasje gebruik je ongeveer 3 lange vingers. Doop de lange vingers kort in de koffie en laat ze zich 2 seconden per kant volzuigen met koffie. Niet langer, want dan blijven de lange vingers niet meer knapperig van binnen. Breek de lange vingers in stukjes, en leg ze op de onderkant van het glaasje. Verdeel over de lange vingers het mascarpone-mengsel.

3. Haal de perzikken uit het blik, en snijd ze in mooie schijfjes. Verdeel deze schijfjes over het mascarpone-mengsel.

4. Rasp hierover wat witte chocolade. Laat ook wat chocolade over en smelt dat in de magnetron, zodat je het over het chocoladerasp kan drizzlen.

5. Doe een leuk stukje fruit of een andere versiering erop, en zet de glaasjes voor ongeveer een uurtje in de koelkast. Zo stijft het toetje nog wat meer op.

6. Na een uur in de koelkast te hebben gestaan, zijn de toetjes ready to serve!

origineel toetje recept

Het maken van de toetjes heel makkelijk, het is eigenlijk een soort tiramisu-stapel-idee. Desondanks ziet het er supermooi en chique uit, en niet het onbelangrijkste: het is ongelooflijk lekker!

Lijkt dit toetje je lekker? En wat vind jij het állerlekkerste toetje?

Liefs Anniek

6 reacties

  • Reply
    Eline
    22 mei, 2014 at 08:13

    Dit ziet er heerlijk uit, ik krijg spontaan honger!

  • Reply
    Roossmart
    22 mei, 2014 at 09:52

    Een overheerlijk dessert zeg,wat het nog iets feestelijker kan maken. Doop of leg de lange vingers , even in amaretto,mmmmmmmm.

  • Reply
    saskia
    22 mei, 2014 at 18:11

    wat ziet dat er feestelijk uit! en het is inderdaad niet ingewikkeld!

  • Reply
    Marcella
    22 mei, 2014 at 19:10

    Hé, dit klinkt echt goed, lekker!

  • Reply
    Ines
    22 mei, 2014 at 21:50

    Klinkt heerlijk!

  • Reply
    Petra
    25 mei, 2014 at 06:52

    Wat ziet het er superleuk en vrolijk uit, je krijgt er spontaan trek door….

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.