Recept / Oatmeal breakfast pie

recept gebakken havermout

Taart als ontbijt. Iedereen weet dat het eigenlijk echt niet kan, maar toch weet ik wel bijna zeker dat ook jij het weleens hebt gedaan. Omdat die verleiding van dat overgebleven stuk verjaardagstaart af en toe gewoon té groot wordt. En gelijk hebben we.

Als ik tegenwoordig ‘s ochtends zo’n zin krijg in een megastuk zoete koek, geef ik daar gewoon aan toe. Waarom? Omdat ik het BESTE RECEPT voor HEALTHY BREAKFAST PIE óóit heb gevonden, kijk mee!

walnoot havermout

Ik plaats de laatste tijd niet zoveel recepten meer, maar toen ik een paar weken terug mijn recept voor home made sandwichspread postte waren jullie daar super enthousiast over. Ik besloot om dan nog maar eens een receptje met jullie te delen.

Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik echt hooked aan havermout (lees: ik eet het ongeveer 3 keer op een dag), en toen ik over het hoofdingrediënt van het recept van vandaag zat na denken duurde het dan ook niet lang voordat ik iets gevonden had: havermout moest het worden. Zo onvoorspelbaar ;)

Meteen plopte mijn havermout ontbijttaart op in mijn hoofd, want o man, je wil niet weten hoe lekker dit. Plus, het is hartstikke gezond! Je kan je zonder je schuldig te voelen een hele bak leeg eten van dit spul. Let’s make this!

Ingrediënten (ruime portie voor 1 persoon)

Als je niet zo’n grote eter bent is de helft van dit recept ook voldoende

– 65 gram havermout
– 25 gram boekweitgrutten
– Halve theelepel kaneel
– Halve theelepel speculaaskruiden
– 1 appel
– Handje noten, handje rozijnen
– Theelepeltje vanillearoma
– Halve theelepel bakpoeder
– 300 ml melk

Het recept

1. Verwarm je oven voor op 180 graden.

2. Schil de appel, snijd er een paar partjes vanaf en houd die even apart, en snijd de rest in blokjes.

3. Mix alle droge én natte ingrediënten met elkaar, maar laat een paar rozijntjes, wat stukjes noot en de appelpartjes over voor de garnering.

4. Doe je mengsel in een bakvorm of porseleinen bakje (check even of hij de oven in mag), en versier de bovenkant met de appelpartjes, nootjes en rozijnen.

5. Zet het bakje nu voor 45 minuten in de oven.

recept baked oats

En daarna: aanvallen maar! Al hoewel, even laten afkoelen is wel handig. Meteen je vingers branden aan het bakje is ook niet wat je wilt.

De taart is redelijk stevig van structuur, en is dus ook prima geschikt voor mensen die niet zo van die smeuïge, ouderwetse havermoutpap houden. De nootjes geven een lekkere bite en de appeltjes en de rozijnen zijn lekker zoet. Suiker is nergens meer voor nodig!

Wat is jouw favo recept met havermout? En lijkt dit je wat?

Liefs Anniek

 

25 reacties

 • Reply
  lotte
  18 februari, 2015 at 06:39

  Ziet er echt lekker uit! Handig & lekker voor in het weekend als ik wat meer tijd heb haha :)

 • Reply
  Sophie
  18 februari, 2015 at 08:06

  Ziet er heerlijk uit zeg!

 • Reply
  Celeste
  18 februari, 2015 at 08:12

  Oeh dit ziet er heerlijk uit! Ben erg benieuwd hoe het smaakt, ga het zeker een keertje maken!

 • Reply
  Madeleine
  18 februari, 2015 at 08:18

  Oeh, deze ziet er echt heerlijk uit! Ik had laatst je artikel gelezen over onmisbare ingrediënten in je keuken en ben zelf nu ook wel heel nieuwsgierig geworden naar havermout, haha. Morgen nemen we gelijk een pak mee met de boodschappen, ben benieuwd!

  • Reply
   Anniek
   18 februari, 2015 at 08:21

   Haha, super, succes!

 • Reply
  Hillene
  18 februari, 2015 at 08:38

  Ahh dit komt echt op het perfecte moment (: Ik ga het gelijk proberen haha!

 • Reply
  Esther
  18 februari, 2015 at 08:48

  Hmm, dit lijkt me wel wat! Ik ga denk ik vanmiddag eens echte havermout proberen. Ik heb wel zo’n pak in de kast staan, maar gebruik ik alleen om als muesli door de yoghurt te strooien. Rozijnen en kaneel ga ik zekerweten toevoegen :)

 • Reply
  lonneke
  18 februari, 2015 at 10:16

  Ahh thanks for sharing girl!
  Klink echt als een heerlijk en gezond ontbijt.
  liefs Lonneke

 • Reply
  Maaike
  18 februari, 2015 at 10:29

  Hmmm dit ziet er heerlijk uit <3

 • Reply
  Esmée
  18 februari, 2015 at 10:54

  Yummy!! Havermout vind ik echt heerlijk als ontbijt, en zo’n taartje is wel een leuke variatie :D x

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  18 februari, 2015 at 15:30

  Wat een leuke variatie op gewoon de ‘simpele’ havermout, dit lijkt me erg lekker en moet ik zeker een keer proberen!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Lisa
  18 februari, 2015 at 16:30

  Heerlijk! Ik zag op Fashionista een recept van ontbijtmuffins met havermout, dus ik ga gelijk even een pak halen. Je hebt me overtuigd ;)

 • Reply
  Iris
  18 februari, 2015 at 18:09

  Dilemma: zou ik het ‘s ochtends maken en dan een uur wachten of het van tevoren maken en het koud eten?

  • Reply
   Anniek
   18 februari, 2015 at 21:02

   Ik zou het ‘s ochtends maken en dan een uur wachten, want warm is het echt 10 keer lekkerder! Gewoon de avond van tevoren de droge ingrediënten al mengen, de volgende ochtend even vroeg opstaan, de melk en appel toevoegen, het bakje in de oven zetten, en weer lekker je bed in duiken ;)

 • Reply
  Mylene
  18 februari, 2015 at 18:47

  Wat een goed en lekker idee zeg! Ik eet iedere ochtend havermout (wie niet), dus dit klinkt ook wel erg lekker om een keer te proberen!

 • Reply
  Kimberly
  18 februari, 2015 at 19:04

  Jeetje, wat maak jij prachtige foto’s!!! Ik lust zelf geen havermout dus ik laat dit helaas wel aan me voorbij gaan.

 • Reply
  Britt -Radianto-
  18 februari, 2015 at 19:39

  Ik ben ook zo’n havermout addict als jou en dit receptje ga ik zéker eens een keertje uittesten, eerst nog alle ingrediënten verzamelen. Heb je zo nog van die receptjes? (:

 • Reply
  Chahrazad
  18 februari, 2015 at 20:17

  Dat ziet er lekker uit!

 • Reply
  Pauline
  18 februari, 2015 at 20:38

  Lekker!! Ik ben sowieso al gek op oatmeal :-). Heerlijk om de dag mee te beginnen!

  Liefs,
  Pauline

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  18 februari, 2015 at 21:24

  Dit lijkt me echt overheerlijk, wauw!

 • Reply
  Lydia
  18 februari, 2015 at 21:27

  Ik zit hier te watertanden ! Wauw wat ziet dat er lekker uit. Zelf mag ik geen noten dus die zou ik schrappen. Ik eet sinds een paar weken iedere ochtend een kom havermout met appel, kaneel en honing LOVE IT !! Ik moet dit receptje maar snel eens uitproberen.

  Liefs Lydia

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  18 februari, 2015 at 21:54

  mmmm ziet er echt heerlijk uit!

  liefs
  Karlien

 • Reply
  Jolien
  18 februari, 2015 at 22:47

  Dit ziet er zo ontzettend lekker uit!!

 • Reply
  sabrina
  20 februari, 2015 at 22:41

  Mmm dat lijkt me heerlijk! Ik ga het snel proberen.

 • Reply
  lia
  25 februari, 2015 at 19:29

  ik liet daarnet het recept aan mijn papa zien (die heel erg veel van havermout houdt) en het taartje staat nu al in de oven :) ben heel erg benieuwd naar het taartje en ga er zeker van genieten morgenvroeg! je verdient je +500 volgers echt!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.