Recept / oreo cupcakes - GlowofbeautyGlowofbeauty

15 april 2015

recept oreo cupcakes

Kan je je die Join My Life nog herinneren waarin ik jullie helemaal vol-spamde met foto’s van oreo’s, frosting, en staafmixers? Vandaag deel ik dan eindelijk het resultaat van wat ik toen gemaakt heb! En ik waarschuw je alvast: het is ONWEERSTAANBAAR!

Ik heb die hele Oreohype eigenlijk nooit goed begrepen. Ik bedoel, ik kan wel lekkerdere snacks bedenken dan twee koekjes met een lichte chocosmaak, en met daartussen wat witte creme. Tótdat ik tijdens een hightea bij Maaike haar gorgeous oreocupcakes proefde. Toen was ik in één keer om. Dit wilde ik ook kunnen maken.

Gelukkig was Maaike zo lief om het recept te willen delen, en dat recept heb ik als basis gebruikt. Ik heb nog wel wat dingetjes aangepast, zodat de cupcakes extra chocoladeachtig, smeuïg én knapperig tegelijkertijd worden. Als je net zo’n chocofreak bent als ik, kan dit recept niet missen!

recept oreo cupcake

Ingrediënten voor 7 cupcakes

– 115 + 60 gram boter
– 115 gram kristalsuiker
– 115 gram zelfrijzend bakmeel
– 14 Oreo’s (normale, of met een chocoladelaagje er omheen. Dat is extra lekker!)
– 1,5 ei
– 2 afgestreken eetlepels cacaopoeder
– 1,5 theelepel vanille extract
– 3/4 theelepel bakpoeder
– 185 gram poedersuiker
– Scheutje melk
– Snufje zout

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden, en zet alvast de vormpjes klaar waar je het beslag zo meteen in kan doen! (ik zette papieren vormpjes in een siliconenvorm, zodat de cupcakes niet uit zouden lopen)

2. Verdeel de oreo’s in twee delen, en hak beide delen fijn. Hak het ene deel in iets grovere stukken, en het andere deel in hele kleine, fijne stukjes.

3. Klop 115 gram boter met een mixer op, en voeg de suiker toe. Meng daarna het ei, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, een kleine theelepel vanille extract, cacaopoeder en het snufje zout er doorheen. Meng hier nu ook de helft oreostukjes doorheen die je iets grover gehakt hebt.

4. Schep het beslag in de vormpjes, en zet dit voor 20 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen, terwijl ze nog in hun vormpjes zitten.

5. Voor de frosting klop je 60 gram boter op, en voeg je daar in delen de poedersuiker aan toe. Pas op voor het stuiven :) Doe er ook nog een klein theelepeltje vanille extract bij, en een scheutje melk om de frosting iets minder stijf te maken. Als laatste voeg je de fijngehakte oreostukjes toe.

recept oreo frosting

Daarna schep je de heerlijke frosting op de cupcakes, en klaar ben je!

chocolade cupcakes

Van binnen zijn de cupcakes heerlijk zacht, met hier en daar een lekker crunchy hapje met oreostukjes erin. Daarom is het ook lekker om de oreo’s voor door het beslag wat grover te hakken!

En oh, die frosting, TE lekker. Ik had zelf nog wat frosting over, maar in plaats van dat weg te gooien heb ik het gewoon als beleg op mijn broodje gesmeerd, haha. Hartstikke lekker hoor :)

oreo cupcakes recept

Ja, echt een aanrader dit, ze zijn net zo lekker als ze eruit zien! Voor de echte chocofreaks :)

Heb jij weleens oreo cupcakes gemaakt?

Liefs Anniek

 

31 comments on “Recept / oreo cupcakes”

  15 april, 2015

  Oehhh yum! Dit ziet er echt heerlijk uit!! Thanks for sharing!! Binnenkort even uitproberen! :D


  15 april, 2015

  Wow, het ziet er zó onwijs lekker uit!


  15 april, 2015

  Deze moet ik echt uitproberen. Ze zien er gewoon super mega lekker uit e n oreos zijn gewoon zo lekker. Bedankt voor het delen!


  15 april, 2015

  Wow, dit ziet er echt amazing uit! Dit gaat op mij to-do list!
  Liefs, Iris


  15 april, 2015

  JAM! Gelijk opgeslagen en deze ga ik heel snel maken. Ze zien er te lekker uit.


  15 april, 2015

  Oh lekker! Dat klinkt echt goed


  15 april, 2015

  Ik ben gek op oreo’s, dit ga ik dus zeker weten een keer maken!


  15 april, 2015

  Ik maak redelijk vaak Oreo cupcakes (fout he hihi), maar maak zelf altijd het basisrecept en dan met een Oreo koekje als bodem! Lekker joh. Ik denk dat ik de volgende keer dit recept van jou eens ga uitproberen, het klinkt en ziet er erg lekker uit

  Anniek
  16 april, 2015

  Oeh nice, dat lijkt me ook superlekker, ga ik eens proberen!


  15 april, 2015

  Ik kan de tekst bijna niet lezen. Mijn ogen dwalen de hele tijd af naar de heerlijke foto’s. Hmmmmmmm


  15 april, 2015

  Oh my gosh, ziet er ZO lekker uit! NJAM


  15 april, 2015

  Oh jeej, dit is niet goed voor de lijn haha. Maar ze zien er echt heerlijk uit! Ik heb het recept opgeslagen :)


  15 april, 2015

  Oreo’s op zich zijn inderdaad niet echt geweldig, maar dit klinkt veel beter. Ik heb nog een stel stroopwafels liggen, die kan ik ook wel in een frosting doen.

  Anniek
  16 april, 2015

  Ja, goed idee, is vast ook heerlijk!


  15 april, 2015

  Yummy dat ziet er lekker uit!


  15 april, 2015

  Ik heb laatste precies dezelfde gemaakt! Vooral dat frosting recept is echt te lekker.


  15 april, 2015

  mmm ziet er echt heerlijk uit!

  liefs
  Karlien ♥


  15 april, 2015

  Oh meis, ik krijg er helemaal trek van!
  Wat ziet dit er geweldig uit zeg.
  Liefs Lonneke


  15 april, 2015

  Ooh daar krijg ik zin in zeg!! Superleuk!


  15 april, 2015

  Deze cupcakes zien er goddelijk uit. Dit recept ga ik zeker even opslaan want dit wil ik binnenkort graag maken met vriendinnen.

  Anniek
  16 april, 2015

  Ah leuk, veel plezier! Geniet ervan :)


  15 april, 2015

  Ze zien er zo super lekker uit, ik krijg er gewoon meteen honger van haha.


  15 april, 2015

  Toen ik de titel las, kon ik niet anders dan erop klikken
  dit wil ik echt proeven
  xx


  16 april, 2015

  Oke yummy, that looks goooood! :O


  16 april, 2015

  Ik ben dol op Oreo’s en dit ziet er geweldig uit!


  16 april, 2015

  Ik ben gek op oreo’s, dit lijkt me echt een heerijk recept! Vooral de forsig ziet er súperlekker uit. :-)

  Liefs, Natasha

  P.s.: Ik zou het leuk vinden als je mee deed aan mijn winactie, je kunt een marble-skin voor de Macbook winnen!


  16 april, 2015

  Ze zien er heeerlijkk uit!!


  16 april, 2015

  Beste recept ooit! Thanks for sharing! <3


  16 april, 2015

  Oooooh, Anniek, wat doe je me nu aan, haha! Geen idéé hoe het komt maar steeds als ik iéts zie van oreo receptjes, zijn alle oreo koekjes spoorloos van de aardbodem verdwenen in huis, haha. Ik ga ze nog eens halen in de winkel en je receptje uitproberen, dit ziet er té lekker uit!


  Linda
  17 april, 2015

  Mmmm ziet er super lekker uit!! Maar snel keertje proberen:)


  18 april, 2015

  Ziet we echt super lekker uit, leuk recept!!!