Recept / Osawa cake van tante Carla!

osawa cake

Heel eerlijk? Toen mijn tante Carla een poosje geleden bij ons aan kwam zetten met haar ‘Osawa cake’ had ik géén idee wat dat zou kunnen zijn. Maar, na mijn eerste hap was het eerste wat uit mijn mond kwam: ‘mag ik please het recept’? Vandaag deel ik ‘m met je, en ik beloof je alvast: hij is easy, onwijs lekker én gezond!

recept gezonde cake

Natuurlijke dingen enzo

Mijn tante is gek op natuurwinkels. Het verbaasde me dan ook niet heel erg toen ze vertelde dat ze al vaak plakjes Osawa cake in de natuurwinkel had zien liggen, en het graag ook eens zelf wilde maken. Ikzelf kom maar heel af en toe bij natuurwinkels, en kende dit receptje dan ook nog helemaal niet. Des te leuker!

De cake is supersmeuïg (maar niet té nat, zoals veel healthy cakes), medium zoet, en onwijs vullend door alle goede ingrediënten die erin zitten. Het laagje sesamzaadjes op de buitenkant van de cake geeft ook een heel fijn nootachtig accentje, en ziet er ook nog eens tof uit!

osawa cake gezond

gezonde cake

Wat heb je nodig voor 1 osawa cake?

  • 100 gram zilvervliesrijst, quinoa of gierst
  • 150 gram havermout
  • 100 gram volkorenmeel
  • 2 el kaneel
  • 0,5 tl zout
  • 2 tl baking soda
  • 100 gram gemengde noten, grof gehakt
  • 150 gedroogde pruimen
  • 150 gram rozijnen
  • 1 el azijn
  • 200 ml melk
  • Een paar el sesamzaadjes

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  2. Zet de pruimen en rozijnen net onder in heet water, laat ze wellen, en kook ondertussen de rijst/quinoa/gierst gaar.
  3. Vet een bakvorm in, en verdeel sesamzaadjes over de bodem en de zijkanten van de bakvorm.
  4. Meng de havermout, het volkoren meel, de kaneel, de baking soda, de noten en het zout.
  5. Voeg de pruimen en rozijnen toe, met het ‘welwater’ erbij, de azijn en de melk. Voeg ook de rijst/quinoa/gierst toe.
  6. Meng alles tot een soepel geheel. (Als het te droog is: wat water erbij. Te nat? Een beetje meel erbij! Een beetje op gevoel :) )
  7. Doe het deeg in de bakvorm, en bak de cake in ±45 minuten gaar.
  8. En dan, in mijn tantes woorden: ‘smullen maar!’ :D

En dat is niet moeilijk, dat smullen. Bedankt voor dit heerlijke receptje tante Carla!

recept gezonde cake

Heb jij weleens gehoord van de ‘Osawa cake’? 

Liefs Anniek

 

21 reacties

  • Reply
    Denise
    1 april, 2016 at 05:58

    Oh mmm, lekker en gezond! Ziet er goed uit :-)

  • Reply
    Darina
    1 april, 2016 at 06:14

    Ik heb nog nooit van deze cake gehoord maar ik ga het recept wel maken, het ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Suzanne
    1 april, 2016 at 06:53

    Ziet er lekker uit!

  • Reply
    Ilse
    1 april, 2016 at 06:59

    Nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel erg lekker met die pruimen en rozijnen erin!

  • Reply
    Tessa | LucyTess
    1 april, 2016 at 08:02

    Oehh dit ziet er zo lekker uit! Ik kende het nog niet, maar de ingrediënten zien er ook heerlijk uit, yumm!

  • Reply
    Charissa
    1 april, 2016 at 09:27

    Hoe lekker! Dit ga ik zeker een keertje proberen! X Charissa | Lady Goldapple

  • Reply
    Mariska
    1 april, 2016 at 11:00

    Wow dit klinkt heel interessant. Wat er allemaal ingaat. Lijkt me wel erg lekker!

  • Reply
    Laura
    1 april, 2016 at 15:07

    Dit doet me een beetje denken aan brood zonder naam van de markt! Klinkt heel goed en gezond. Jumm

    • Reply
      Anniek
      2 april, 2016 at 06:45

      Oh, wat grappig, daar heb ik dan weer nog nooit van gehoord! Leuk :)

  • Reply
    Iris
    1 april, 2016 at 16:42

    Ah nee, ik heb alleen geen rozijnen in huis!

  • Reply
    Manon
    1 april, 2016 at 18:06

    Ik ken dit niet, maar het ziet er goed uit

  • Reply
    Maaike
    1 april, 2016 at 18:45

    Stiekem vind ik dit een beetje eng klinken, met die rijst. Maar YAY vegan, dus ik ga ‘m opslaan!

    • Reply
      Maaike
      1 april, 2016 at 18:45

      Of nou ja, vegan met sojamelk dus hè. ;)

      • Reply
        Anniek
        2 april, 2016 at 06:46

        Ja klopt, hij is heel makkelijk vegan te maken! Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt, laat je niet afschrikken door de gekke ingrediënten :)

  • Reply
    alexa
    2 april, 2016 at 12:12

    ziet er goed uit! leuk dat je steeds receptjes probeert en deelt!

  • Reply
    Esra
    2 april, 2016 at 18:47

    Ga ik ook uitproberen!!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    3 april, 2016 at 10:47

    Mmm, ziet er echt heerlijk en voedzaam uit!

  • Reply
    Carolien - On a Healthy Adventure
    5 april, 2016 at 09:45

    Dit is een recept voor mij :) Ik ga het snel eens uitproberen. Allemaal gezonde ingrediënten en het ziet er ook super lekker uit!

  • Reply
    Irina
    7 april, 2016 at 20:10

    Hmmm het klinkt heerlijk! Deze ga ik zeker onthouden ^^

  • Reply
    joanne
    8 juli, 2016 at 10:34

    hij staat er nu in! kheb stiekem al van het deeg geproefd en t was al superlekker. ?
    Dankjewel voor het recept!?

    • Reply
      Anniek
      11 juli, 2016 at 05:59

      Ah leuk, geniet ervan Joanne!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.