Recept / Triple Chocolate American Cookies - GlowofbeautyGlowofbeauty

25 februari 2015

recept triple chocolate cookie

Ja hoor girls, gotcha, in the pocket. Na veel uittesten en proberen heb ik het recept van de Triple Chocolate American Cookies van de Albert Heijn weten te ontrafelen. Knapperig van buiten, chewy van binnen, mét grote chocolade chunks. Je bent gewaarschuwd!

Toen mijn vriendin Dianne me ooit eens kennis liet maken met de Triple Chocolate Cookies van de AH To Go was ik meteen om. Echt. Helemaal verliefd. En nog steeds. Als ik me even een beetje down voel, het schoolleven niet meer zie zitten en nergens meer zin in heb, is één zo’n koekje genoeg om me weer helemaal op te peppen!

recept chewy chocolate chip cookie

MAAR, om te mogen verzinken in zo’n héérlijke koek mag je eerst wel mooi 1 euro en 35 cent neerleggen. En da’s niet weinig als je bedenkt dat ik het liefst elke week, wat zeg ik, elke dag zo’n geluksmomentje zou willen ervaren. Logisch dus dat ik zelf aan de slag ging, om proberen te achterhalen hoe de AH het toch voor elkaar krijgt om zulke troostgevende koekjes te creëren.

En dat achterhalen, dat is toch aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Dat mijn koekjes nou 100% hetzelfde zijn durf ik niet te zeggen. Maar na eindeloos combineren van verschillende ingrediënten en hoeveelheden komen ze wel gevaarlijk dicht in de buurt!

Ingrediënten (voor 6-8 koekjes)

– 90 gram boter
– 75 gram bruine basterdsuiker
– 25 gram kristalsuiker
– 1 ei
– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– 70 gram witte chocolade, in grove chunks gehakt
– 70 gram pure chocolade, in grove chunks gehakt
– Een klein theelepeltje vanille-extract
– Een eetlepel cacaopoeder

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Mix de boter en de suiker met een staafmixer totdat het mengsel creamy en fluffy wordt. (duurt 3 á 4 minuten)

3. Mix de eieren en het vanille-extract er doorheen.

4. Voeg, met de mixer op een lage snelheid, het zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder er doorheen. (het deeg wordt aardig dik)

5. Roer/kneed de chocolade chunks er doorheen.

6. Verdeel het deeg in 6 tot 8 delen (het is maar net hoe groot je de koekjes wilt hebben), en maak van elk deel een bolletje, die je een heel klein beetje plat drukt. De bolletjes moeten echt dik blijven, zeker wel 2 á 3 centimeter hoog.

7. Leg de bolletjes met wat afstand tussen elkaar op een bakplaat, en bak de koekjes in 11-13 minuten af.

Note: Als je de koekjes uit de oven haalt voelen dan ze nog een beetje zacht aan, maar dat is oké. Als je ze buiten de oven laat afkoelen worden ze vanzelf iets harder, tot ze de perfecte combi tussen knapperig en chewy hebben. Laat ze dus niet langer in de oven zitten!

recept chocolate chip cookie AH

Toen ik mijn koekjes uit de oven haalde zag ik al dat het de goede kant opging, en zodra koekjes afgekoeld waren ben ik meteen op mijn fiets gesprongen om ze aan Dianne te laten proeven. Citaat: ‘HO-LY SHIT, dit is geweldig!’.

Doordat je de cookies niet te lang in de oven laat zitten krijgen ze van buiten een lekker knapperig laagje, maar van binnen blijven ze nog lekker zacht, chewy, zoet… En dan die grote stukken chocolade erin, yum. En ze komen serieus écht heel dicht in de buurt van de Triple Chocolate American Cookies van de AH.

Voor de beelddenkers heb ik nog even een foto-stappenplan gemaakt!

chocolate chip cookies

1. Boter en suiker mixen – 2. Ei en vanille-extract erbij – 3. Mixen – 4. Meel en cacaopoeder erbij – 5. Kneden tot een bal – 6. #themorechocolatethebetter

Recept chocolate chip cookie

Dit recept is het écht de moeite waard om eens te maken. En als je eenmaal één keer gemaakt heb, wil je meteen nog een keer, promise. :) Ga jij dit receptje ook uitproberen? Let me know!

Liefs Anniek

 

44 comments on “Recept / Triple Chocolate American Cookies”

  25 februari, 2015

  Die koekjes zien er overheerlijk uit. Ik ben gek op American Cookies, maar aangezien wij nooit naar de Albert Heijn gaan om boodschappen te doen, heb ik de originele nog niet geproefd. Knap dat je zelf een recept in elkaar hebt gestoken. Dat is best moeilijk volgens mij.


  25 februari, 2015

  Wow! Dit had ik echt niet moeten zien. Als ik op het station iets te eten wil halen val ik altijd voor deze koeken. Nou gebeurt dat niet elke dag, maar als ik weet hoe ik ze zelf kan maken. Tsja…


  25 februari, 2015

  Ze zien er heerlijk uit !! Ik wil het recept zeker een keer uitproberen :)

  Xx liefs


  25 februari, 2015

  Oh my… Wat zien ze er heerlijk uit! Als ik binnenkort mag cheaten, gaan deze zeker gemaakt worden!
  X


  25 februari, 2015

  Zo’n koekjes stonden wel nog op mijn baklijstje! Ik ga het recept zekerweten onthouden. Die van AH to go zijn namelijk om bij weg te dromen <3


  25 februari, 2015

  Oh my! Dit moet ik echt uit proberen, ik krijg er nu al honger van. Leuk dat je dit recept met ons deelt, ik ga hem zeker oplsaan!
  Liefs, Iris


  25 februari, 2015

  Wat lekker dit! Ik ga het zeker uitproberen nu ik vrij heb ;-) Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Dankjewel!


  Anne
  25 februari, 2015

  Ik ga het zeker eens proberen! Ik heb tot nu toe twee verschillende recepten gebruikt en de ene werd heel hard en de ander heel deegerig. Ben benieuwd naar deze!


  25 februari, 2015

  Oh het klinkt niet alleen heeerlijk, maar ze zien er ook zo uit!!


  25 februari, 2015

  De koekjes zien er echt heerlijk uit zeg! Ik heb toevallig gisteren de koekjes bij AH gekocht (omdat ze inderdaad voor een instant geluksmomentje zorgen) maar nu ben ik toch wel heel benieuwd naar jouw variant. Jeej! Dank je wel voor het delen, je maakt mijn leven een stuk mooier ;-). Liefs, Deisy

  Anniek
  25 februari, 2015

  Haha, leuk :) Succes met het maken!


  25 februari, 2015

  Ziet er heerlijk uit! xxx


  Miriam
  25 februari, 2015

  Die koekjes zien er heerlijk uit! Ze gaan zeker een keer gemaakt worden. :)


  25 februari, 2015

  Ik weet al wat ik morgenmiddag ga doen, haha! Moest stiekem wel een beetje lachen om dat citaat, haha. Ben nu erg benieuwd!

  Anniek
  25 februari, 2015

  Haha, nice! En geloof me maar, ze zijn DELISH ;)


  25 februari, 2015

  Ik vind het er zo lekker uit zien! Ik denk serieus dat ik dit vanmiddag ga maken, zometeen even op de fiets naar de supermarkt! Echt leuk dat je dit soort recepten deelt!

  Anniek
  25 februari, 2015

  Oeh leuk, veel succes met het maken, ben benieuwd wat je er van vindt!


  25 februari, 2015

  Mmm die zien er heerlijk uit zeg! Heb deze week vakantie en dit recept komt zeker op mijn to do list!


  25 februari, 2015

  Deze ga ik sowieso een keer maken ! ♡♥

  Liefs Isabel


  25 februari, 2015

  Oh my! Wat ziet dit er weer lekker uit! x
  Frederique


  25 februari, 2015

  O ik ben helemaal om! Deze ga ik sowieso deze week nog maken. Wat zien ze er lekker uit


  25 februari, 2015

  Oeh, ik heb de koekjes van AH nog niet eerder geprobeerd, maar krijg nu echt het gevoel dat ik iets heb gemist, haha. Jouw variant ziet er heerlijk uit! Deze ga ik zeker binnenkort proberen te maken!


  25 februari, 2015

  Aaah, you made my day! Het liefst eet ik deze ook elke dag. Het ultieme geluksmoment is dan ook als deze koeken in de bonus zijn…
  Ik ga gauw dit recept eens uitproberen.


  25 februari, 2015

  Oooh, mm, jammergenoeg probeer ik een weekje wat minder suiker te eten haha :p


  25 februari, 2015

  This looks so good! Heel fijn uitgelegd aan de hand van die foto’s. Die reactie ook: ‘Holyshit.’ Geweldig haha! Dat is mijn stopwoordje dus had ik denk ik ook zomaar kunnen zeggen! X


  25 februari, 2015

  Toen ik de eerste foto zag, was ik al verkocht haha! Wat zien die er lekker uit zeg <3


  25 februari, 2015

  Oeh yummy dit ga ik snel eens proberen!


  25 februari, 2015

  Dit ziet er geweldig uit! Soms heb je dit soort dingen nodig om de dag door te komen.


  25 februari, 2015

  Oh my wat ziet dat er heerlijk uit. Ik heb net gegeten maar ik krijg er meteen weer honger van!


  26 februari, 2015

  Oeeh dit zijn echt mijn favoriete koekjes! Leuk dat je die nu zelf hebt gemaakt. Het is dat ik niet zo van het bakken ben, maar anders zou ik echt iedere week een nieuwe lading willen.


  26 februari, 2015

  Ze zien er echt super uit! Jammie.


  26 februari, 2015

  Die grote chunks aan chocolade.. HOE LEKKER!


  26 februari, 2015

  <3 Chocolate chip cookies :-D
  Deze zien er heel goed uit, superlekker van die grote stukken chocolade :-)!


  Monica
  26 februari, 2015

  Even huilen van geluk


  26 februari, 2015

  Wow, die lijken me lekker! Dit recept moet ik onthouden!


  28 februari, 2015

  Ooh wat ziet dat er heerlijk uit zeg!.. kan er wel zin in krijgen haha! xx

  http://www.esmeraldaattema.com


  28 februari, 2015

  Hmm ziet er heerlijk uit!


  28 februari, 2015

  Het ziet er echt onwijs lekker uit zeg!


  28 februari, 2015

  Je bent een held! Ik ben zo dol op deze koekjes!


  Ilse
  2 maart, 2015

  Ooh, dit ziet er echt heerlijk uit! Denk je dat het me ook met een mixer met deeghaken lukt? We hebben geen staafmixer namelijk :(

  Anniek
  2 maart, 2015

  Oh ja hoor, ik denk dat dat ook prima gaat!


  Lola
  5 mei, 2015

  Yesss!!!! Heb deze overheerlijke koekjes gemaakt. Werkelijk smeuïg,bros en gewoon……”too good too be true”. Top recept, mijn dank is groot.
  :-))


  Ilse
  27 november, 2015

  Ik zoek het recept weer even op, volgens mij ga ik ze morgen alweer voor de vierde keer maken! Echt een toprecept!


  Susanne Bouman
  19 januari, 2017

  Hoi,

  Ik ga ze nu maken. Ze zien er inderdaad heerlijk uit. Een klein vraagje. 180 graden, is dat voor een elektrische of hetelucht oven?

  Groetjes