Recept: Zonnige Smoothie

Op dit moment zit ik midden in de toetsweek. Lekker weinig uurtjes en vroeg weer thuis. Ik vind het, behalve de toetsen, eigenlijk wel fijn. En ook omdat je heel veel tijd hebt om lekker veel te eten :) Vooral veel ongezond maar het beste is natuurlijk om ook wel eens gezond te eten. Daarom hier een recept voor een lekkere en gezonde smoothie.

Ik heb voor deze smoothie drie ingredienten gebruikt. Namelijk: Perzik, nectarine en yoghurt. Ik vind perzik en nectarine heerlijke vruchten, vooral in de zomer!

Goed, laten we voor de logische volgorde maar beginnen bij stap 1: Het fruit schillen en in stukjes snijden. Zorg er alsjeblieft voor dat je jezelf niet snijdt :)

SAM_1614Ik heb de nectarine met de dunschiller geschild en van de perzik kon ik het velletje er zo aftrekken. Toen heb ik het in niet al te grote blokjes gesneden.

SAM_1615

Proffesioneel he? Zie je die mega pit die op een walnoot lijkt. Die kwam uit de nectarine. Niet normaal hoe groot!

Stap 2 is het fruit in de blender gooien en er yoghurt bij doen. De yoghurt doe ik er trouwens bij omdat het anders een soort appelmoes wordt. Ook leuk, maar nu even niet de bedoeling.

SAM_1618

En dan mixen maar! Laten we dat maar stap 3 noemen ;)

SAM_1620

Het ziet er een beetje uit als bananenmilkshake. Maar zo proefte het niet hoor! Ik heb me een beetje vergist in de hoeveelheden. Het is namelijk een beetje weinig. Ik heb het nu over twee glazen verdeeld maar eigenlijk is het voor een portie. Maar je kunt dus bijvoorbeeld vier stukken fruit gebruiken in plaats van twee.

Dan stap 4, het in de glazen doen van de smoothie en opdrinken!!

SAM_1621

Mmm… dat was lekker! En nog gezond ook! M’n moeder had het andere glas en vond het ook lekker, gelukkig :)

Dat was het recept voor een heerlijke nectarine-perzik smoothie. Veel plezier met maken!!

Xx Esther

1 reactie

  • Reply
    wissamke
    29 juni, 2013 at 12:22

    Lijkt me super lekker! Misschien maak ik deze smoothie deze zomer wel eens. :)
    ~ Wiske

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.