Deze reizen wil ik in 2017 gaan maken!

Ik weet dat het een beetje gek klinkt, nu ik net gesetteld ben in Utrecht. Maar oh jongens, wat heb ik alweer zin om erop uit te gaan! Om nieuwe landen, steden en prachtige plekken te ontdekken! Vandaag deel ik met jou mijn lijst met alle reizen die ik dit jaar wil gaan maken…

Mijn reizen in 2017

Zweden

Gisteren stapte mijn lieve zus in het vliegtuig naar Zweden, om daar voor een half jaar te studeren en het land te ontdekken. Hoewel ik haar heel erg ga missen, gun ik haar dit avontuur echt en vind ik het ontzettend cool dat ze dit gewoon gaat dóen!

En tsja, ik kan haar natuurlijk niet zomaar een half jaar in Zweden laten zitten zonder zelf een keer langs te zijn geweest… Ik ga ergens in de komende vier maanden dan ook een ticket boeken naar Stockholm. Ik kan niet wachten om haar daar op te komen zoeken!

Antwerpen

Een goede vriendin van mij, Dianne, had voor mijn verjaardag per ongeluk een tegoedbon voor een high tea in Antwerpen gekocht. Terwijl ze eigenlijk een tegoedbon voor een high tea ergens in Nederland wilde kopen.

Maar hey: nu ze die tegoedbon voor in Antwerpen toch heeft, waarom zouden we er dan niet gewoon een paar daagjes tussenuit knijpen en naar Antwerpen afreizen? Bij dat idee werden we allebei wild enthousiast en inmiddels hebben we al een datum geprikt, in februari. Zin in!

Dispuutsreis

Zoals je misschien wel weet zit ik sinds dit collegejaar bij een studentenvereniging. Binnen die vereniging zit ik bij een dispuut, een groep van ongeveer 20 mensen, waarmee ik deze zomer op vakantie ga! Welke bestemming het precies gaat worden, weten we nog niet. Spanje, Italië, Kroatië of toch Frankrijk? Ach, zoveel maakt het ook niet uit eigenlijk, de groep waarmee ik op reis ga is op zichzelf al leuk genoeg!

Boedapest

Nu ik en mijn broers en zussen uit huis zijn, vind ik het altijd extra leuk als we met z’n allen als gezin bij elkaar zijn. Toen mijn ouders een paar weken geleden voorstelden om in de zomer met ons allemaal een weekje naar Boedapest te gaan, was ik dan ook meteen enthousiast!

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. En hoewel Hongarije niet bekend staat als een populair vakantieland, schijnt Boedapest wel een ontzettend leuke stad te zijn! Mijn moeder is er al vaker geweest en kan niet wachten om ons alle leuke plekjes te laten zien.

Kamperen in Frankrijk

Vroeger kampeerde ik elke zomervakantie met mijn gezin. Inmiddels doen we dat niet meer, maar het leek mijn zus en mij heel leuk om dat kampeergevoel komende zomer nog eens naar boven te halen. Samen de tent opzetten (vaste taakverdeling: mijn zus zet de tent op, ik geef de haringen/tentpinnen aan, haha), ‘s ochtends broodjes halen bij de bakker, met een wc rol over de camping lopen… Dat soort hilarische taferelen. Ik kan niet wachten.

Onbekende bestemming, onbekende reisgenoot

Al maanden ben ik lichtelijk geobsedeerd door het opzoeken van de meest goedkope vliegtickets. Ik heb besloten dat 2017 het jaar gaat worden waarin ik ze niet alleen meer ga opzoeken, maar ze minimaal 1 keer ook echt ga boeken!

Waar de reis dan naartoe moet gaan? Ik weet het nog niet zeker. Op dit moment lijkt een reis naar Valencia me wel wat. Valencia, wat in Spanje ligt, schijnt een hele mooie stad te zijn én er zijn eigenlijk altijd wel vliegtickets naar te vinden voor een fijn prijsje… Met wie ik dan zou willen gaan weet ik overigens ook nog niet. Ik houd jullie op de hoogte!

Welke reizen wil jij gaan maken in 2017? Heb je al plannen? 

Liefs Anniek

Dit artikel is gesponsord door Transavia

Een paar andere artikelen van mij over reizen:

 

 

17 reacties

 • Reply
  Silke
  15 januari, 2017 at 08:51

  Ik kan het echt beamen: Boedapest is een prachtige stad! En nog niet helemaal ‘verpest’ door de vele toeristen + heel goedkoop :) Zeker doen!! En als je gaat: volg zeker de free guided tour die dagelijks doorgaat, echt de moeite :) Wat een leuke reisplannen heb je voor dit jaar zeg! Kan niet wachten om alles te lezen :) Liefs!

 • Reply
  Laurine
  15 januari, 2017 at 09:10

  Oh wat een leuke bestemmingen allemaal! Ik ben vorig jaar naar Valencia geweest en het istadhuis echt een prachtige stad! Zeker de moeite waard! Grappig dat je nu onverwacht naar Antwerpen gaat, ik woon zelf in Antwerpen dus ik ben benieuwd wat je van de stad vindt. :) x

 • Reply
  Benthe
  15 januari, 2017 at 10:01

  Wat een superleuke plannen! Dat gaat vast helemaal goedkomen dit jaar 😃. Ik heb zelf nog geen plannen, dat voelt echt uitzichtloos dus ik moet gauw maar iets gaan plannen! Wel weet ik dat ik sowieso een weekendje wegga met schoonfamilie en mijn eigen familie, alleen de bestemming is nog onbekend 😊.

 • Reply
  Dionne
  15 januari, 2017 at 10:09

  Leuke plannen! Reizen is zo leuk om te doen! Boedapest is een hele gave stad! En ja dat zoeken van vliegtickets is hemel herkenbaar!

 • Reply
  Arjanne
  15 januari, 2017 at 10:17

  Ahh, zweden lijkt me echt prachtig! Goed excuus om er eens heen te gaan :) Antwerpen lijkt me ook een hele leuke stad, haha, alleen maar leuk dat je per ongeluk zo’n bon voor Antwerpen kreeg!

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  15 januari, 2017 at 10:54

  Heel gaaf artikel is dit! Budapest is echt een geweldige stad, daar moet je heen. En Stockholm is ook zo leuk! Ik moest ongelofelijk lachen om die high tea, een geluk bij een ongeluk dat jullie lekker naar Antwerpen gaan! Malou x

 • Reply
  Irina
  15 januari, 2017 at 10:59

  Ik wil dit jaar echt graag een keer een sprs.me reis maken! Lijkt me zo tof!

 • Reply
  Linda
  15 januari, 2017 at 12:18

  Leuke plannen! Zweden is heel mooi! Zelf zal ik graag Stockholm eens bezoeken:)

 • Reply
  Iris
  15 januari, 2017 at 13:06

  Ik ga dit jaar nergens heen, maar zo’n mystery ticket lijkt me toch best gaaf of te doen!

 • Reply
  Marloes
  15 januari, 2017 at 13:17

  Haha, ik ben ook geobsedeerd met goedkope vliegtickets zoeken! Ik hoop dat ik na m’n examens een paar steden van mijn lijstje kan afstrepen. Leuke plannen heb jij!

 • Reply
  Marlot
  15 januari, 2017 at 14:06

  Leuke plannen! Ik ga dit jaar ook naar Boedapest, echt superveel zin in! En Valencia is echt geweldig, zo’n mooie stad!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  15 januari, 2017 at 14:40

  Wat een plannen! Ik wil dit jaar ook echt naar Zweden/Scandinavië, dat staat al zo lang op mijn lijstje dus moet nu eens gaan gebeuren. Verder zou ik graag naar Schotland gaan om te wandelen én ook heel graag voor een paar weken naar Marokko… Genoeg plannen, hopelijk kan ik ze allemaal uitvoeren ;)

 • Reply
  Klaske
  15 januari, 2017 at 14:53

  Wat een leuke plannen heb je! Zweden lijkt me heel erg tof en ook Boedapest schijnt erg gaaf te zijn inderdaad. Mijn huisgenootje is daar vorig jaar geweest en kwam met allemaal enthousiaste verhalen thuis, haha. Ik ben benieuwd naar al je avonturen dit jaar! :)

 • Reply
  anna
  15 januari, 2017 at 14:58

  Wat een mooie reizen allemaal! Boedapest is echt een dikke aanrader. Stockholm wil ik zelf ook nog eens bezoeken!

 • Reply
  Lenneke
  15 januari, 2017 at 20:34

  Hoop dat je ze allemaal af kan strepen aan het eind van dit jaar!

 • Reply
  Kiki
  16 januari, 2017 at 07:10

  Klinkt goed! Budapest & Valencia zijn echt aanraders! Stockholm lijkt me prachtig, staat ook hoog op mijn lijstje :) veel plezier met dromen, plannen & voorbereiden!

 • Reply
  Florence
  16 januari, 2017 at 21:33

  Super leuke reisplannen! Ik ben al eens in Stockholm geweest, echt een prachtige stad! Naar welk theesalon ga je? Ik woon namelijk in Antwerpen :)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.