Max Factor Skin Luminizer Foundation

max factor skin luminizer foundation-001

Dat het in mijn every-day-routine zit zou ik niet willen zeggen, maar af en toe word ik wakker met een gezicht waarvan ik denk: :o. Foundation of BB-cream komt dan goed van pas. Vandaag test ik de Skin Luminizer foundation van Max Factor, die niet alleen je onzuiverheden maskeert, maar je gehele gezicht ook een warme, glowy gloed zou moeten geven!

review max factor skin luminizer-001

Als eerste: prachtige verpakking! Ik vind het product er echt luxe uitzien. Die gouden banden geven het net ietsjes extra’s, zonder dat het too much wordt. Die witte strepen wekken bij mij een beetje de indruk dat de foundation ook verzorgend is voor je huid, maar dat zullen we nog wel zien.

foundation pompflacon-001

Wat ik echt top vind is dat ze de foundation in een pompflacon hebben gestopt! Dit werkt een stuk makkelijker en schoner dan met een tube.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Max Factor zegt zelf over de Skin Luminizer Foundation:

 • Het product bevat subtiele skin luminizers die speciaal zijn ontworpen om warme licht tonen te reflecteren.
 • Ook bevat het product hydraterende bestandsdelen die helpen bij het verbeteren van de conditie van de huid, en een gezonde gloed creëren van binnenuit.
 • Medium dekking met een ‘dauwige’ finish

Kort samengevat: het resultaat zou dus een mooie, egale, glowy huid moeten zijn. Klinkt niet verkeerd!

max factor skin luminizer

In Nederland is de foundation verkrijgbaar in 5 tinten, en ik heb de één-na-lichtste kleur: nummer 50, Natural. In de winkel waar ik hem heb gekocht was de lichtste tint uitverkocht, dus besloot ik maar voor deze te gaan. Op de goede hoop!

review max factor skin luminizer

Hm, misschien toch wat te donker? Hij lijkt iets vlekkerig…

skin luminizer foundation

goede foundation max factor

Aan de linkerkant zie je twee keer mijn gezicht zonder foundation, en aan de rechterkant twee keer met. Nu heeft mijn camera wel een beetje de neiging mijn gezicht iets minder rood te maken dan hij in het echt is, in real life heb ik iets meer onzuiverheden.

Ik moet zeggen dat ik het resultaat behoorlijk goed vind! Het is op deze foto’s even zoeken naar verschillen tussen before en after, maar als je goed kijkt zie je, voornamelijk op de onderste twee foto’s, dat de roodheid in mijn gezicht net wat minder is. De dekking is inderdaad medium: kleurverschillen in je huid bedekt hij goed, maar moedervlekjes (op mijn wang) blijf je wel zien.

Wat ik erg fijn vind is dat de foundation nauwelijks te zien is op je huid. Ik heb nog weleens last van droge plekjes op mijn gezicht, maar de foundation accentueert die plekjes helemaal niet, en creëert zeker geen pancake effect!

full make up-001

En they are right: mijn huid krijgt door deze foundation best wel een glowy uitstraling. Zonder dat het té wordt. Gewoon een mooie gezonde gloed. De foundation voel ik ook bijna niet zitten, hij voelt luchtig aan en ziet er natuurlijk uit. Uiteindelijk valt de kleur me ook nog reuze mee, hij is helemaal niet veels te donker!

Conclusie

Ja, deze foundation vind ik echt de moeite waard! Hij heeft een medium dekking die zorgt voor een natuurlijke, gezonde uitstraling. De foundation brengt fijn aan, en blijft gedurende de dag ook goed zitten. Ik heb geen last gehad van een glimmend gezicht gedurende de dag, maar ik heb dan ook een redelijk droge huid. De 15,99 die de foundation kost is het zeker waard wat mij betreft!

Gebruik jij foundation, en zo ja: welke?

Liefs Anniek

 

20 reacties

 • Reply
  Jolien
  11 maart, 2015 at 07:16

  Producten waarbij men zo veel tijd heeft gestoken in het ontwerpen van ren mooi design, ogen meteen een pak kwaliteitsvoller. De beloftes zien er dan ook erg aantrekkelijk uit. Het is moeilijk om foundation vast te leggen op foto, maar ik geloof je op je woord. Ziet er een fijn product uit en eerlijk gezegd had ik verwacht dat de prijs veel hoger zou liggen!

 • Reply
  Marloes | Budgetproof.nl
  11 maart, 2015 at 07:33

  De substantie met die swirls zie er zo mooi uit hè?! Pretty! Ik wilde net zeggen dat je van jezelf al een hele mooie effen huis hebt toen ik las dat je camera dat altijd wel een beetje corrigeert. Het effect is mooi!

 • Reply
  Kim
  11 maart, 2015 at 07:37

  Leuk review. Toevallig zat deze onlangs in mijn goodiebag. Was al opzoek naar reviews :)

  Momenteel gebruik ik zelf 1 van Dr. Hauschka.

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  11 maart, 2015 at 07:45

  Het product ziet er mooi uit. Ik dacht gelijk dat hij goed bij je blog paste, omdat hij een mooie glow geeft (Glowofbeauty). Zelf zoek ik iets meer dekking in een foundation. Je hebt een prachtige huid, ik ben jarloers!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Esther
  11 maart, 2015 at 08:09

  Fijn dat je er tevreden over bent! Eigenlijk heb je helemaal geen foundation nodig (is een compliment) ;)

 • Reply
  Eline
  11 maart, 2015 at 08:10

  Wat een mooie natuurlijke foundation! De verpakking is ook heel leuk ^^

 • Reply
  Lifetimes
  11 maart, 2015 at 08:43

  Wat een mooie verpakking inderdaad! Grappig, ik moest ook eerst echt naar de verschillen zoeken, maar na een tijdje zag ik de kleine verbeteringen. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar dit product. Ik heb zelf ook last van droge plekjes dus het is geweldig dat deze foundation het niet accentueert. Xx

 • Reply
  Denise
  11 maart, 2015 at 09:22

  Prachtige foto’s! Fijn dat je er zo tevreden over bent, het ziet er inderdaad heel goed uit!

 • Reply
  Maaike
  11 maart, 2015 at 09:51

  Wauw, dat ziet er goed uit! Ik vind de verpakking er ook zo mooi uitzien <3

 • Reply
  Anna
  11 maart, 2015 at 10:17

  Wat een mooi natuurlijk effect, wauw! Ook al heb jij eigenlijk helemaal geen foundation nodig <3

 • Reply
  lonneke
  11 maart, 2015 at 10:32

  Hij lijkt me erg fijn, prachtig flacon ook!
  En wauw, mooie foto’s heb je gemaakt meis!
  liefs Lonneke

 • Reply
  come-moda
  11 maart, 2015 at 12:07

  Je ziet bijna niet dat je foundation op hebt!

 • Reply
  Kirsten
  11 maart, 2015 at 12:32

  De kleur leek op je hand idd te donker maar aan de gezichtsfoto’s te zien ziet het er goed uit hoor! :D Mooi resultaat.

 • Reply
  manon
  11 maart, 2015 at 13:32

  Op je hand lijkt die heel erg donker, maar op je gezicht is die echt super!

 • Reply
  Moniek van Bussel
  11 maart, 2015 at 17:22

  De foundation is niet heel goed te zien op de foto’s, mede omdat je al zo’n mooie huid zonder oneffenheden hebt, maar hij ziet er wel heel natuurlijk en mooi uit voor zover ik het kan zien!

 • Reply
  Cynthiiaa
  11 maart, 2015 at 17:42

  Oh wauw! Je bent een natural beauty! Het is gewoon de exacte kleur op je gezicht, want op je hand is het een stuk donkerder en daar lijkt mij de structuur of hoe het eruit ziet ook niet nice, but on your face.. gurl! It’s gorgeous! De glowy finish doet het hem!

 • Reply
  Iris
  11 maart, 2015 at 18:06

  Ik gebruik zelf geen foundation, ik vind de stap van sporadisch naar ‘veel’ make up te groot.

 • Reply
  Petra
  11 maart, 2015 at 19:32

  Wat leuk om dit te zien, ik heb hier gisteren even naar staan kijken bij het kruidvat en nu dit artikel…het ziet er heel erg goed uit…

 • Reply
  Tessa
  11 maart, 2015 at 19:39

  Fijne foundation, ik heb hem ook! Vind de verpakking ook echt heel mooi :)

 • Reply
  Nicole
  12 maart, 2015 at 19:35

  Het lijkt me echt een hele fijne foundation. De verpakking is zo mooi!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.