Recept / Rocky Road Taart

recept rocky road taart

Dit gun je jezelf. Echt. Chocolade, koekjes. marshmellows: al het goede van het leven samengebracht in één taart. Alles wat je nodig hebt om jezelf eens goed te verwennen!

Sinds ik het me kan herinneren houden we 1 keer per week een taartuur bij Latijn. Om het leed van al dat ploeteren – want nee, Latijn is niet altijd makkelijk – een beetje te verzachten. Elke keer is het weer een klein feestje (of zeg maar: GROOT FEEST) als iemand een tas tevoorschijn tovert met een heerlijk zelfgemaakt baksel.

Alweer een paar weken geleden was ik aan de beurt om te bakken, en aangezien het het allereerste taartuur van het jaar zou worden wilde ik ons klasje eens even goed verwennen. Maar dan ook écht goed.

Wat ik wilde maken wist ik nog niet zo goed, maar al zoekende op het internet kwam ik plots de Rocky Road taart van Sabine tegen. Wauw, dit moest ik maken. Een dag later stond ik te roeren in mijn pannetje met chocoladefudge, tussendoor stiekem even mijn vinger in het mengsel dopend.

Rocky road taart

Wat heb je nodig?

Voor de taart:

  • 250 gram volkoren biscuits
  • 5 Jodekoeken
  • 40 gram ongezouten pinda’s
  • 180 gram zachte roomboter
  • 250 gram pure chocolade
  • 250 milliliter ongeklopte slagroom
  • 2 eidooiers

Toppings:

  • Marshmellows
  • Stukken volkoren biscuits
  • Witte chocolade chunks
  • Melk chocolade om te smelten

rocky road

Wat moet je doen?

  1. Bekleed een springvorm (∅24 cm) met bakpapier, en vet de zijkanten in met wat olie.
  2. Maal de volkoren biscuitjes, pinda’s en de Jodekoeken fijn in de keukenmachine of blender. Doe daarna de boter erbij, en kneed er een deegje van.
  3. Bedek de springvorm met het deeg. (Volgens het recept van Sabine zou je een opstaand randje van 2 centimeter moeten maken, ik maakte hem iets hoger. Ziet er wel tof uit vind ik.) Zet de springvorm nu voor een half uur in de koelkast.
  4. Breng de slagroom aan de kook in een pannetje. Klopt de 2 eidooiers los. Doe een klein beetje van de hete room bij de eidooiers, en roer dit goed door. Schenk nu het gehele eimengsel weer terug bij het pannetje met slagroom. Blijf goed roeren, anders krijg je roerei!
  5. Als het ei gegaard is en de room wat dikker begint te worden voeg je de pure chocolade toe. Blijf roeren totdat alles is gesmolten.
  6. Giet nu het chocolademengsel in de taartvorm, en laat de taart minimaal 1 uur opstijven. Hierna kun je hem mooi maken met allerlei lekkere toppings!

taartvorm

En dan is het tijd om te genieten! De taart is redelijk stevig, dus pak er even een goed hakmes bij om de taart in mooie stukjes te verdelen. En houd er rekening mee: bij deze taart is je oog al snel groter dan je maag ;)

Wanneer heb jij voor het laatst een taart gemaakt? Wat voor taart?

Liefs Anniek

 

21 reacties

  • Reply
    Marlotte
    11 oktober, 2015 at 06:36

    Wat leuk dat jullie een taartuur hebben, maakt zo’n les toch nog iets leuker! Hij is echt prachtig geworden. Lijkt me inderdaad wel erg machtig, klein beginnen dus haha!

  • Reply
    Sophie
    11 oktober, 2015 at 07:15

    Oh wauw! Dit ziet er mega lekker uit!

  • Reply
    Esmée
    11 oktober, 2015 at 07:51

    Ziet er goed uit! Ik kan me niet niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een taart heb gebakken

  • Reply
    Simone
    11 oktober, 2015 at 08:27

    Dat ziet er ZO ZO goed uit! Dit moet ik proberen. Leuk ook dat taartuur, goed initiatief haha!

  • Reply
    Lies | Louwerke
    11 oktober, 2015 at 09:11

    Wow, dit ziet er zooooo lekker uit! <3

  • Reply
    Maaike
    11 oktober, 2015 at 09:28

    Ohhh help, wat doe je me aan, haha, ik krijg hier zóveel zin in nu. Ziet er superlekker uit! Het is volgens mij maar goed dat wij geen taarturen hebben…

  • Reply
    gerhilde maakt
    11 oktober, 2015 at 09:30

    Ik ontdekte nog maar een paar maanden geleden wat rocky roads zijn, maar ik was meteen verkocht. Rocky roads in taartvorm? Ziet er heerlijk uit! Die komt op mijn Pinterest!

  • Reply
    Dina
    11 oktober, 2015 at 09:31

    Woeeeeh deze ziet er super lekker uit! <3

  • Reply
    Annelies
    11 oktober, 2015 at 09:52

    Die MOET ik maken! haha. Dat moet gewoon.

  • Reply
    Eilish (artisticstateofmind)
    11 oktober, 2015 at 12:37

    Oke, dit moet ik echt maken!

  • Reply
    Britt • Annebrittures
    11 oktober, 2015 at 12:48

    Dit is een verzameling van alle lekkerste dingen in de wereld, wow. Dit moet ik écht eens proberen! Kei mooie foto’s heb je erbij gemaakt!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    11 oktober, 2015 at 14:03

    Ziet er hemels uit!!!

  • Reply
    Iris
    11 oktober, 2015 at 17:11

    De laatste keer dat ik taart maakte is veel te lang geleden, maar voor komend weekend staat er speculaas-appeltaart op de planning, met appels uit eigen boom en speculaaskruiden door het deeg.

  • Reply
    Gea
    11 oktober, 2015 at 19:00

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Manon
    11 oktober, 2015 at 19:07

    Dit ziet er heerlijk uit

  • Reply
    Jonne
    11 oktober, 2015 at 20:25

    Wow, ziet er echt super lekker uit!!
    liefs. Jonne

  • Reply
    Liset - Beautydagboek
    11 oktober, 2015 at 20:25

    Ach, wat gezellig zo’n les Latijn! Dat heeft jouw leraar/lerares goed bedacht ;). En wat smullen zal dat zijn, jij het in ieder geval goed je best gedaan! Nu wil ik deze ook gaan maken, haha.

  • Reply
    Marushi
    11 oktober, 2015 at 21:33

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Gelijk het recept opgeslagen!

  • Reply
    Evelien
    12 oktober, 2015 at 15:46

    Oh my fricking god! Ik ben zo’n fan van marshmallows! Die nieuwe mcflurry met nootjes en marshmallows heeft ook mijn hart veroverd. Dit ziet er zo goed uit!

    • Reply
      Anniek
      12 oktober, 2015 at 19:16

      Jaa, die McFlurry lijkt me ook zo lekker! Moet ik binnenkort ook maar eens proberen :)

  • Reply
    Marlon
    29 oktober, 2015 at 17:04

    Dit lijkt me zo ontzettend lekker! Wij hadden laatst op een feestje als toetje ook iets met marsmellows, chocolade en biscuits. Een ovenschaal met op de bodem gesmolten chocolade en daar bovenop gebakken marsmellows (in de oven). En dan met biscuitjes daarin dopen, heel lekker!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.