Fall/wintercollectie Sans Soucis

Sans soucis review

‘Radiant Orchid’ is dé kleur waar de nieuwe herfst/wintercollectie van het merk Sans Soucis op geïnspireerd is. De koele roze/paarse kleur komt onder andere terug in de nagellak en de lipstick die ik mocht ontvangen, en ik ben enthousiast!

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik tot kort geleden nog nooit van het merk Sans Soucis had gehoord. Ik koop mijn make-up vooral bij de gewone drogisterij of in een parfumerie zoals de Douglas. De producten van Sans Soucis worden alleen in het buitenland en via internet verkocht, en voor zover ik weet heb ik hun producten nog nooit bewust bij een andere blogger voorbij zien komen. Tijd dus om er eens kennis mee te maken!

sans soucis

Sans Soucis is gericht op het maken van mens- en diervriendelijke cosmetica. De producten zijn niet getest op dieren (wat overigens sowieso al niet meer mag volgens de wet), bevatten zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten, geen minerale oliën en geen parabenen. Naast make-up hebben ze ook een heel aantal verzorginsproducten, en vooral daarvoor is het fijn dat er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bestandsdelen!

Ik ontving zelf een deel van hun fall/wintercollectie, en die producten ga ik vandaag voor jullie reviewen.

sans soucis fruity raspberry

Als ik aan de herfst en de winter denk, dan denk ik als eerste aan donkere, warme kleuren. Deze lipstick uit de herfst/wintercollectie sluit niet echt bij dat idee aan met zijn roze/paarse kleur. Maar ach, aan de andere kant: zo’n koele kleur past ook wel weer bij het koude weer, de harde windstoten en stortbuien. Het heeft wel wat fris.

De verpakking van de lipstick is heel simpel en basic, en ziet er prima uit. Niet extreem luxe, maar hij heeft ook zeker geen goedkope uitstraling.

swatch fruity raspberry

Zoals je op de swatch ziet heeft de kleur een lichte glans in zich, en is het geen hele ‘harde’ roze kleur.

lippen zonder iets

Om goed het effect van de lipstick te kunnen laten zien, heb ik hier eerst een foto geplaatst waarbij ik niets op mijn lippen heb. Ze zijn een beetje droog en hier en daar hangt er een klein velletje los.

lichtroze lipstick goed

En zie hier mijn lippen met de lipstick! Uiteindelijk is hij toch dekkender dan ik had verwacht. Op de swatch zag de kleur er een beetje sheer uit, maar op mijn lippen komt er toch echt een duidelijke lichtroze kleur vanaf. I like!

goede roze lipstick

Lichtroze kleuren kunnen mij al snel ordinair staan met mijn blonde haar, maar deze kleur vind ik echt leuk! Hij is lekker fris en hij past ook wel bij mijn blauwe ogen. Hij voelt ook heel verzorgend aan, en hij accentueert de droge velletjes op mijn lippen echt totaal niet. Dat is wel fijn in deze tijd, waarin mijn lippen snel droog worden van kou.

De houdbaarheid verdient ook een dikke pluim. Lichte maaltijden overleeft hij prima (bijvoorbeeld een salade), en gedurende de dag blijft hij zeker een paar uur goed op zijn plek zitten. Na een uur of 2-3 begint hij ietsjes te vervagen, maar op een mooie manier. Geen ultra longlasting lipstick dus, maar dat zijn romige, verzorgende lipsticks meestal niet.

Perfect Lips 34 Fruity Raspberry: 15,75 euro

sans soucis sparkling raspberry

Ook mocht ik twee nagellakjes uittesten, onder andere deze gave holografische lak. Ik zie het wel eens bij anderen, maar tot nu toe had ik zelf nog geen holografische lakjes. Ook deze is weer in de ‘Radiant Orchid’-kleur, koel roze/paars.

holografische roze lak

Met twee laagjes is de kleur goed dekkend, en zit het er mooi op. Zoals je ziet bevat de kleur allemaal miniscule ‘glittertjes’ in verschillende kleuren, die zorgen voor het holografische effect. (Excuus trouwens voor mijn nagels, maar sinds ik bij de AH werk zijn ze er niet beter op geworden..)

holografische lak roze

Op de vorige foto is het holo-effect niet zo goed te zien, dus daarom nog even een foto in ander licht. Want holografisch is ‘ie zeker. Ik vind het wel tof!

glitterlak sans soucis

Kenmerk van dé decemberlakjes? Glitter natuurlijk! Ook in deze collectie kon een handig glitterlakje niet ontbreken.

zilveren glitterlak

En holy moly, glitter bevat dit lakje genoeg! Hierboven zie je op elke nagel twee laagjes van de lak aangebracht. Voor een simpel, subtiel effect breng je het aan op een ongelakte nagel, maar ook over een ander kleurtje staat de lak leuk. Het verschil met veel andere zilveren glitterlakjes, is dat de glitters iets fijner zijn, en echt zilver zijn, en geen weerkaatsingen in andere (regenboog)kleuren bevatten.

Perfect Nails 170 Cool Silver 5,75 EURO | 5 ml

De prijzen van de producten van Sans Soucis liggen ongeveer rond die van de wat duurdere drogisterij merken zoals L’oreal, Maxfactor en Maybelline. Zoals ik al zei zijn de producten niet in Nederland te koop, wel in Duitsland. (o.a. in Kleve) Het makkelijkst is het dus om iets op de webshop van Sans Soucis te bestellen.

Wat is jouw favoriete kleur voor make-up deze herfst/winter? Ik ben benieuwd!

Liefs Anniek

 

 

24 reacties

 • Reply
  Esther
  18 november, 2014 at 08:12

  Wat een leuke producten! Ik heb nog nooit van het merk gehoord :)

 • Reply
  Petra
  18 november, 2014 at 09:14

  Zowel de rose nagellak als de lipstick vind ik erg mooi….

 • Reply
  Birgit
  18 november, 2014 at 11:16

  Mooie producten! Ik kende het merk ook helemaal niet (:

 • Reply
  Bianca
  18 november, 2014 at 12:04

  De roze nagellak en lipstick vind ik erg mooi! De nagellak heb ik zelf ook, vind ‘m heel mooi staan!

 • Reply
  Esmeralda
  18 november, 2014 at 12:04

  Jepp, ik vind dit wel wat.. hele mooie kleur en ook langer door te dragen. xx

 • Reply
  Kim ter Stege
  18 november, 2014 at 14:10

  Leuk, mooie producten!

 • Reply
  Barbara Besem
  18 november, 2014 at 15:05

  aah leuke producten! en wat is je layout van je blog vrolijk! het lijkt alsof die veranderd is ?? of misschien valt het mij nu pas op ;)

  • Reply
   Anniek
   18 november, 2014 at 15:26

   Wat lief, dankjewel! En inderdaad, ongeveer een maand geleden is mijn layout totáál veranderd! Liefs

 • Reply
  Bente
  18 november, 2014 at 15:45

  Fijne kleurtjes! Op mijn nagels draag ik in deze tijd van het jaar meestal Bordeaux (van Essie ;))

  • Reply
   Anniek
   18 november, 2014 at 15:51

   Ja, heel donker, bordeauxrood blijft toch ook wel echt een fijne klassieker!

 • Reply
  Kirsty
  18 november, 2014 at 15:58

  Wat een mooie producten zeg! Vooral de lipstick vind ik erg mooi, die staat je ook echt prachtig! :)

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  18 november, 2014 at 17:09

  Wat een prachtige lach heb jij!!! Heel goed.

  Ik vind de lipstick echt heel gaaf maar twijfel ik dit wel kan “hebben”.
  Glitter nagellak ben ik niet zo van. Leuk gepost!

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  18 november, 2014 at 17:33

  leuke producten!
  vooral de lipstick vind ik echt ontzettend mooi

  liefs
  Karlien

 • Reply
  Iris
  18 november, 2014 at 17:51

  De lipstick vind ik eigenlijk meer voor het voorjaar.

 • Reply
  Anouk
  18 november, 2014 at 19:14

  Wat een mooie producten! Ik ben vooral fan van de lipstick, die staat je heel mooi!

 • Reply
  Bo
  18 november, 2014 at 19:46

  Wat een mooie producten!

 • Reply
  Manon
  18 november, 2014 at 20:09

  Wat een mooie producten, vooral de lakken vind ik erg leuk

 • Reply
  Teddy
  18 november, 2014 at 20:10

  Wauw die lipstick is echt prachtig!

 • Reply
  Chahrazad
  18 november, 2014 at 20:13

  Wat een prachtige producten! Vooral de lipstick.

 • Reply
  Sara
  18 november, 2014 at 21:58

  Wat een mooie producten. De kleur van de lipstick staat je echt heel erg mooi.

 • Reply
  Mira
  18 november, 2014 at 22:57

  Ik hou van dit merk, vooral de lipstick vind ik prachtig!

 • Reply
  Eline
  19 november, 2014 at 08:58

  Wat een super leuke lakjes!

 • Reply
  Nicole
  19 november, 2014 at 19:18

  Erg mooie producten. Ze zien er allemaal erg goed uit.

 • Reply
  Anna
  20 november, 2014 at 20:24

  Wat een mooie producten! Vooral de lipstick vind ik heel mooi. Prachtige foto’s ook <3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.