JML #88 / Sinterklaas stress, pws presentatie & outfits met Fleur

JOIN MY LIFE 88

Het is zaterdagochtend. Terwijl ik de lettertjes op mijn toetsenbord induw, kruip ik lekker weg in mijn warme wollen vest en denk terug aan de afgelopen week. Ik hield mijn PWS presentatie, ging weer gezellig wat outfits fotograferen met Fleur, en oh: onze Sinterklaas avond. Wat was dát hilarisch en vooral gezellig. Vandaag weer een terugkijkje op deze drukke, maar hele gezellige week!

IMG_20151123_200912

Autsch, slechte foto-kwali-alert! Toch is ‘ie wel even leuk om te laten zien. Terwijl ik hier een beetje een awkward pose aanneem zit ik namelijk midden in mijn PWS presentatie! Afgelopen maandagavond was ik samen met Hillene om 8 uur aan de beurt, en yes: hij ging goed! We krijgen er geen cijfer  voor, maar een voldoende of onvoldoende. Gelukkig hebben we een voldoende in the pocket!

planning school

Deze week maakte ik, samen met mijn moeder, weer een planning voor de komende toetsweek. Over twee weken is het weer zo ver. Wel gek hoor, als ik bedenk dat ik dan alweer op de helft van dit schooljaar zit. Na deze toetsweek nog maar twee andere toetsweken, en dan beginnen de EXAMENS!

fleur fotografie

Ik ben deze week al druk bezig geweest met leren, en ook met het verder maken van mijn PWS. Vandaar dat ik deze week wat minder fotootjes heb gemaakt dan normaal. Of nou ja, niet wat betreft outfitfoto’s…

anniek en fleur

Donderdag sprak ik namelijk af met Fleur, waarmee ik twee outfitjes heb geshoot! Was supergezellig :)

mom jeans outfit

Deze outfit kwam afgelopen week online, en jullie reageerden allemaal zo massaal en lief, dankjulliewel!

gebakken eitje

Ik maakte deze week een lekker broodje met ei, bosui, spekjes en komkommer. Jummie.

sinterklaas

Vrijdag was iedereen, dus: mijn ouders, ik, broer, zus + aanhang, thuis, supergezellig. En het had een reden, we gingen namelijk met z’n allen Sinterklaas vieren!

Sinterklaas is echt mijn ding. Meestal trekken we ruim een maand van tevoren lootjes, waarna we allemaal aan de slag gaan met een surprise en een gedicht. Ik vind het echt geweldig om al weken van tevoren alle gênante momentjes van het afgelopen jaar op te halen, en die allemaal te verwerken in een surprise. Evil me, haha!

surprise camera

Dit jaar had ik de weken van tevoren echter best wel druk, en afgelopen week had ik dan ook wel een kléin beetje surprisestress! Gelukkig is het uiteindelijk wel goedgekomen hoor :)

Zelf kreeg ik als surprise een camera. Niet heel verrassend, ik loop thuis namelijk non-stop met mijn Nikon om mijn nek :)

appelbol

Traditie op Sinterklaasavond: appelbollen. Onmisbaar.

kookboek havermout

Van mijn ouders kreeg ik een tof kookboek dat hélemaal vol staat met havermoutreceptjes! Hierboven zie je het recept voor ‘havermout met kokos en chocolade uit de koelkast’, een nog redelijk standaard recept.

havermout kookboek

Maar heb je ook weleens gehoord van groentesoep met kikkererwten en: havermout? Ik nog niet, super origineel! (Mocht je nieuwsgierig zijn, het boek heet ‘Heerlijke Havermout – superfood van bij ons’)

kaarten

Even goed kijken naar deze kaart. Zie je het al? Inderdaad: de twee minifiguurtjes zijn aan het sleeën op een keukenrol! Ik kreeg een setje met dit soort kaarten van mijn moeder, die ze had gekocht in het Van Abbe Museum.

groot brood

Ook kwamen mijn opa en oma nog even hard op het raam bonzen, terwijl ze een cadeautje voor de deur legde en HEEL HARD wegrenden :) Van hen kregen we dit enorme brood, wauw!

stoofpotje

Zaterdagavond vierden we de verjaardag van mijn broer, en maakte mijn moeder een lekker winters stoofpotje.

Yup, dit was het overzichtje van deze week alweer! Een beetje kort, maar ja, niet elke week is nou eenmaal even sensationeel :) Komende week wordt vooral heel erg hard aan de slag gaan voor school, en ook verwacht ik een heel leuk pakketje op de bus. Je ziet hem binnenkort wel voorbij komen!

Ga jij dit jaar Sinterklaas vieren?

Liefs Anniek

 

18 reacties

 • Reply
  Sophie
  30 november, 2015 at 06:46

  Hoi hoi, deze lurker laat eindelijk van zich horen haha! Oh ik ben heel benieuwd wat je vraagstuk is van je pws! En wat sta je toch weer mooi op de outfitfoto’s!

 • Reply
  Emma
  30 november, 2015 at 07:07

  Ahh je bent super verwend door de sint! Ik ga het nog 4 keer vieren, dus bij mij komt het ook wel goed!! Als je de volgende keer in Amersfoort bent moet je het laten weten, dan kunnen we meeten!!! Dan maak ik ook wel outfitfoto’s ;)

  • Reply
   Anniek
   30 november, 2015 at 17:29

   Wauw, VIER keer! Super leuk, geniet ervan :)

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  30 november, 2015 at 07:57

  Een mooie week hoor! Echt super gefeliciteerd met het behalen van je PWS, die heb je alvast in the pocket :). En wat is dat een tof kookboek van havermout, die wil ik ook, haha.

 • Reply
  Esmee
  30 november, 2015 at 08:01

  Wat een leuke en enthousiaste foto’s om te bekijken, leuk! Wat goed van je dat je de voldoende te pakken hebt: wel done!
  XOXO esmee

 • Reply
  Daphne
  30 november, 2015 at 10:46

  Wij vieren Sinterklaas aankomende zaterdag. Ik vind dit zo’n leuke tijd van het jaar!

 • Reply
  Tea
  30 november, 2015 at 11:45

  Fijn dat jullie een voldoende hebben! Wat een leuke surpirse heb je gemaakt trouwens :)

 • Reply
  Claudia
  30 november, 2015 at 13:22

  Ik vond de foto’s die je van Fleur hebt gemaakt zo mooi! Liefs

  • Reply
   Anniek
   30 november, 2015 at 17:30

   Ah dankjewel, lief van je!

 • Reply
  Steffi
  30 november, 2015 at 16:21

  Wat leuk dat jullie Sinterklaas zo uitgebreid vieren! Zelf vier ik sinterklaas niet al geniet ik natuurlijk wel van al het chocola en pepernoten haha! En wat fijn dat je al klaar bent met je pws, ik moet hem over 2 weken voor de 2e keer inleveren!

 • Reply
  Iris
  30 november, 2015 at 16:59

  Ik ga ook zeker Sinterklaas vieren. Zonder lootjes, gedichten of surprises, want we vieren het met z’n drieën.

 • Reply
  Manon
  30 november, 2015 at 17:53

  Leuk dat jullie Sinterklaas zo vieren dat doen wij niet meer!

 • Reply
  Suzanne
  30 november, 2015 at 18:07

  Heel erg leuk om te zien wat je afgelopen week hebt gedaan! Succes met het kokkerellen van je lekkere havermout recepten, lijkt me een super leuk kookboek. De outfitfoto’s die je samen met Fleur hebt gemaakt zijn super mooi geworden.

 • Reply
  Denise
  30 november, 2015 at 19:47

  Gezellig dat je outfitfoto’s met Fleur gemaakt hebt, zijn super goed gelukt!

 • Reply
  Anne-Sterre
  30 november, 2015 at 20:42

  Fijn dat het allemaal zo goed gaat met je PWS, dat kun je maar beter goed en op tijd afsluiten! Wij vieren zondag sinterklaas, we hebben lootjes getrokken, dus de hectiek is flink aanwezig.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  30 november, 2015 at 22:07

  Wat een gezellig week je, zeker met sinterklaas! Over wat ging je presentatie?

 • Reply
  Marleen
  1 december, 2015 at 00:56

  Leuk om te lezen! Fijn dat je presentatie goed ging! Ik vind Sinterklaas ook altijd heel leuk met de gedichten en surprises! En dat brood, wow zeg, zo grooot!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  1 december, 2015 at 16:30

  wauw wat mega groot! en leuke foto’s!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.