SKY PLANTERS / Plantjes aan het plafond! - GlowofbeautyGlowofbeauty

7 oktober 2016

review-skyplanter

Over ruim een half jaar hoop ik op kamers te gaan in Utrecht. En natuurlijk ben ik nu alvast een beetje (of eigenlijk: heel veel) inspiratie aan het opdoen voor de inrichting van die kamer. Eén van de dingen die ik het liefste wil? Véél plantjes. Maar ik had er nog nooit aan gedacht om die planten ondersteboven op te hangen aan het plafond…..

2016-10-01-01-31-18-1

Sky planter

Zoals jullie wel weten in mijn plantjesliefde behoorlijk groot. Ik houd van moestuinen, van cactussen, van tuincentra, en als mijn kamer niet zo klein was geweest had ik zeker weten meer dan drie planten in mijn kamer staan.

Toen ik laatst een beetje op de site Coolgift ronddwaalde en ik een foto van een op z’n kop hangende plant zag staan, werd mijn aandacht dan ook meteen getrokken. ”HOE KAN DIT??”, was mijn eerste reactie.

Coolgift was zo lief om me een paar Sky Planters op te sturen, en toen ze aankwamen ben ik er meteen mee aan de slag gegaan. Kom, ik laat zien hoe zo’n ding nou eigenlijk werkt!

boskke-sky-planter

Kijk, hier zie je de doos waarin de Sky Planter aankomt.

skyplanter-cool-gift

En dit haalde ik er uiteindelijk allemaal uit: een pot met een bruin reservoirblok erin, een gaasje, een ophanghaak, twee metalen touwtjes om de pot mee op te hangen, en een soort dekseltje.

verse-peterselie

Zoals ik net al zei is mijn kamer bij mijn ouders best wel klein en vol, en ik wil hem nu niet nóg voller maken door er ook nog een paar Sky Planters in op te hangen. Ik heb ze meer besteld voor in de toekomst, als ik een studentenkamertje heb.

Maar, ik wilde de Sky Planters natuurlijk wel alvast uittesten en aan jullie laten zien! Daarvoor gebruikte ik dit peterselieplantje.

skyplanters

Hoe werkt een Sky Planter?

Toen ik de doos openmaakte, zag het er allemaal best wel ingewikkeld uit. Gelukkig zit er een goede stap-voor-stap beschrijving bij, wat het een stuk makkelijker maakt!

Het idee is dat je een los plantje in de witte pot stopt. Dan doe je het gaasje om de plant heen en je draait het ‘dekseltje’ vast.

constructie

Daarna hang je ‘m heel makkelijk ergens op met het haakje en de touwtjes die erbij zitten!

sky-planters

skyplanter

hangende-plantenpot

En zo ziet ‘ie er dan uit! Is dit niet ONWIJS leuk en origineel? Ik vind het echt een tof idee!

De Sky Planter is trouwens ook nog eens heel handig voor mensen die net zo vergeetachtig zijn als ik, als het gaat om water geven. Je geeft de plantjes vanaf de bovenkant water en door het ingebouwde reservoir hoef je maar één keer in de twee weken water te geven. Yay!


Je hoort het: ik ben enthousiast. Ik houd gewoon heel erg veel van planten, en als je ze dan op zo’n creatieve manier kan verwerken in je inrichting…. Leuk!

De Sky Planters kan je trouwens hier vinden! Ik heb ze in maat S, maar persoonlijk zou ik maat M aanraden. S is best wel klein.

Heb jij weleens gehoord van een Sky Planter?

Liefs Anniek

 

20 comments on “SKY PLANTERS / Plantjes aan het plafond!”

  7 oktober, 2016

  Ha, dit ziet er super grappig en leuk uit! En lekker opvallend. Heel tof om dit straks in je studentenkamer te hangen (in jaaa, Utrecht <3). En ah, er is dus wel iets bedacht op het water geven met een reservoir. Ik dacht al, anders druipt toch al het water meteen naar de bodem als je een beetje teveel geeft? Haha!


  7 oktober, 2016

  Wat een ontzettend leuk idee. Dit heb ik echt nog nooit eerder gezien, maar het ziet er echt zo gaaf uit! Ik wil dit oook!


  7 oktober, 2016

  Ziet er echt super gezellig uit


  7 oktober, 2016

  Oh dit is zo super tof, mega handig ook zo lijkt me, kun je makkelijk je kruiden afplukken, haha! En het staat gezellig! ^^


  7 oktober, 2016

  Wat een leuk en origineel idee! Misschien ga ik dit wel proberen voor in mijn nieuwe kamer :)


  7 oktober, 2016

  Ah wat een leuk idee! Ziet er tof uit<3
  Liefs Lonneke


  Dorien
  7 oktober, 2016

  Wauw ziet er echt super leuk uit haha! Wordt er helemaal vrolijk van! :) Enneh, ik vind je haar elke keer nog steeds ZO mooi hè! ;)

  Anniek
  10 oktober, 2016

  Ah dankjewel Dorien, lief! Ik vind het zelf eigenlijk alweer ietsjes te lang, haha :)


  7 oktober, 2016

  Dit is één van de coolste DIY dingen die ik in de laatste weken al tegengekomen ben. Zo origineel!!! :- )


  7 oktober, 2016

  oh wat ziet hij er leuk uit! ik zag ze al een paar keer in winkels te koop, maar elke keer gewoon in de rekken. Nu ik het eens zie ophangen ben ik er helemaal verliefd op. En laat ik nu net nog een haak in mijn plafond hebben zitten die ik niet gebruik :’ ) x

  Anniek
  10 oktober, 2016

  Oeh ja, go for it, ze zijn echt tof! ;)


  7 oktober, 2016

  Aaah super tof idee! Hopelijk mag je wel dingen hangen aan je plafond op je kamer. Mag ik helaas niet maar daar kan ik wel wat op bedenken haha.

  Anniek
  10 oktober, 2016

  Oeh ja, daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht… Laten we het hopen :)


  7 oktober, 2016

  Ik had nog nooit eerder gehoord van een ‘sky planter’, maar het ziet er echt leuk uit! :)

  Nausikaä XX | http://www.fashionatic.be


  7 oktober, 2016

  Het lijkt me echt heel handig om ruimte te besparen. Misschien een rijtje kruiden naast elkaar bij de keuken: ik zie het wel zitten.

  Anniek
  10 oktober, 2016

  Ah, goed idee inderdaad! Lijkt me er heel leuk uitzien én het is ook nog eens handig!


  7 oktober, 2016

  Oh dat ziet er echt heel erg leuk uit


  7 oktober, 2016

  Wat grappig zeg! Ziet er wel bijzonder uit ;”)


  26 november, 2016

  dit is zóooooooo vet haha


  26 november, 2016

  Ooh, wat leuk! Ik hou ook van plantjes :)