Snel, makkelijk en lekker: yoghurt/banaanijs + de chocolade variant - GlowofbeautyGlowofbeauty

2 april 2014

recept healthy banaanijs

Jihoeeee, de elke-dag-na-school-banaanijs-eten-tijd is weer aangebroken! Vorig jaar at ik voor het eerst dit banaanijs, en oh, het was echt een ontdekking. Het ijs is heerlijk romig en glad, het heeft een hele lekkere en pure smaak, en eigenlijk is het enige wat je nodig hebt een banaan, een vriezer en een blender. Ik vind het echter wel lekker om wat extra ingrediënten toe te voegen voor bijvoorbeeld een extra frisse smaak, en om lekker veel verschillende varianten te maken. Vandaag deel ik het recept voor dit heerlijke, frisse banaanijs en voor de diehard chocoladeliefhebbers heb ik ook nog een chocoladevariant!

recept makkelijk ijs

Zoals ik al zei is dit echt mijn dagelijkse kostje in de zomer. Na een lange, warme dag school is het enige waar ik naar verlang als ik thuiskom iets kouds, en dit is dan een aangename verfrissing!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon/portie)

– 1 banaan (en als je wilt nog ander gevroren fruit om andere varianten te maken, zoals banaan/aardbei-ijs)

– 2 eetlepels yoghurt

– allerlei lekkere toevoegingen zoals cacao nibs, kaneel, cacaopoeder, smarties, koekstukjes, versfruit…

– een blender

– een vriezer

homemade banaanijs recept

Om dit ijs te maken heb je diepgevroren bananen te nodig. Daarom is het wel handig om de dag van tevoren al een banaan in plakjes te snijden en in de vriezer te leggen, zodat het de volgende dag goed bevroren is.

Als de banaan bevroren is, kan je hem in de blender doen.

recept yoghurtijs banaan

Doe hier een scheutje yoghurt bij. Dit zorgt ervoor dat het ijs lekker romig en fris wordt.

recept gezond chocoladeijs

Als je voor de chocoladevariant gaat doe je er nu 2 theelepels cacaopoeder door. Ik vind zelf die van Fair Trade een hele lekkere smaak hebben. Ik deed er hier ook een snufje kaneel bij, ik ben echt gek op kaneel, ik doe het overal doorheen. :)

recept gezond ijs zelfgemaakt

En blenden maar! Zie je hoe romig het al wordt? Af en toe moet je wel even de blender stilzetten en het ijs van de zijkanten afschrapen en weer naar beneden duwen, zodat alle bevroren banaan geblenderd worden.

recept banaan chocolade ijs

En dit is dan het resultaat! Hierboven zie je de chocoladevariant, die ook echt naar chocolade smaakt. Op de allereerste foto van het artikel zie je de naturelvariant, die ook heerlijk is. Ik deed er nog wat cacao nibs overheen als topping, dat geeft een lekkere crunch. Maar zoals ik al zei kan je hier eindeloos mee variëren. Je kan bevroren rood fruit toevoegen, stukjes chocolade, verkruimelde oreo’s, doe wat jij lekker vindt! Oja, wat ook nog een fijn aspect is: je mág dit ijs ook gewoon elke dag eten, want het is supergezond!

Maak jij ook wel eens zelf dit soort banaanijs? Zo niet, probeer het eens, het is echt de moeite waard!

Liefs Anniek

2 comments on “Snel, makkelijk en lekker: yoghurt/banaanijs + de chocolade variant”

    2 april, 2014

    Ja dit is zo lekker, moet het ook weer eens gaan maken.


    2 april, 2014

    Ziet er ZO lekker uit!