JML #77 / Stress, guilty taarten & hotspotjacht

Join my life 77

Deze week had ik het echt even nodig om met beide benen op de grond gezet te worden. Om geen stress-kortsluiting in mijn hoofd te krijgen. Gelukkig gebeurde dat ook niet, grappig genoeg door mijn eigen video. Ik had deze week namelijk echt een drukke week, maar uiteindelijk wel een hele toffe week. Ik ging op hotspotjacht, maakte HEEL VEEL huiswerk en maakte een hele lekkere (en guilty!) taart. Kijk je mee?

comfy outfit

Deze week begon nogal regenachtig. Helemaal niet erg hoor, als ik natregen trek ik thuis gewoon ultra comfy kleding aan en drink ik een grote kop thee. Dat helpt altijd.

tomatensoep

En als mijn moeder dan ook nog verse tomatensoep heeft gemaakt, dan kan mijn dag niet meer stuk. Ik wordt echt veel te blij van eten, haha!

stress

Zoals ik al zei was deze week een erg drukke week. Ik had veel te doen voor school, moest alvast bezig gaan met mijn profielwerkstuk, en dan wilde ik ook nog mijn blog goed bijhouden. AAAH! Ik besloot even te gaan zitten en een prioriteitenlijstje te maken. Voor een beetje orde in mijn hoofd. En ik maakte deze video, stiekem ook een beetje om mezelf te destressen. :)

snoep

Ik was deze keer aan de beurt voor taartuur bij Latijn en besloot ons eens flink te verwennen met een héle ongezonde taart, maar ook eentje die héél lekker was. Dit ging er allemaal in, oepsie :) Recept komt nog online!

havermout

Ik had Expeditie Robinson gemist! Eigenlijk helemaal niet zo’n ramp, want stiekem vind ik ‘s avonds comfy in bed kijken veel fijner dan voor de televisie.

roze lelies

roze lelie

Het proces van knop tot grote roze lelie: zo onwijs mooi. Echt heel mooi. Betoverend.

clafoutis

Mijn moeder bakte de ‘clafoutis’ met frambozen en bramen uit het programma ‘Koken met van Boven’. Hij was echt geweldig lekker, misschien dat ik hier nog wel eens wat mee ga experimenteren!

watercolour paint

Oké, echt. HOE leuk is dit shirtje met hertenopdruk? En vind jij hem ook nóg leuker als je bedenkt dat Renate dit gewoon zelf geschilderd heeft? Zo gaaf dat mensen dat kunnen. Ik won hem trouwens, dus ik denk dat je hem helaas niet kan bestellen…

zoete aardappelfriet

We maakten thuis voor het eerst zoete aardappelfrietjes, en ze waren echt megagoed gelukt! Lekker knapperig van buiten, en smeuïg van binnen. Perfect. Ik besef nu trouwens dat ik afgelopen week echt bizar lekker gegeten heb, haha!

IMG_20150911_151734_bewerkt-1

Vrijdag was het chaos op Utrecht Centraal. Maar dan ook echt chaos. Ik heb het nog nooit zo druk gezien denk ik! Mijn trein had gelukkig maar een halfuurtje vertraging.

yes

Mijn ouders gingen een weekendje weg, dus ik had het rijk alleen: JIHOEE! Nee, zo enthousiast was ik in het begin niet hoor . Eigenlijk zag ik er een beetje tegenop, maar uiteindelijk vond ik het best wel relaxed. Gewoon lekker je eigen ding kunnen doen.

sprinter

Zaterdag ging ik na mijn werk naar Utrecht. Nu gelukkig in een iets rustigere trein :)

straatje utrecht

Oeh, how I love Utrecht. Al die schattige straatjes en leuke winkeltjes, echt leuk! Ik ging trouwens op zoek naar een nieuw winkeltje in Utrecht, waarvan ik het concept echt ontzettend tof vind. Ik ga er nog niet teveel over vertellen, je ziet het komende week wel op mijn blog verschijnen!

ah maaltijdsalade

Als avondeten at ik deze maaltijdsalade van de AH met kip, aardappel en zongedroogde tomaatjes. YUM.

cd

En ik luisterde veel klassieke muziek dit weekend. Ik heb ontdekt dat klassieke muziek echt hartstikke mooi kan zijn, en dat het ontzettend fijn is om ‘s ochtends wat nummers van Vivaldi (https://www.youtube.com/watch?v=3gQCUACBxTo) te luisteren.

Komende week ga ik weer lekker aan de slag met school. Ik moet zeggen dat de motivatie er best wel goed in zit. Dat is maar goed ook, want dit jaar is mijn examenjaar en moet ik echt knallen. Daarnaast heb ik ook heel erg veel zin om bezig te gaan met de blogplannetjes die in mijn hoofd zitten. Let’s go! Laten we er wat moois van maken deze week!

Heb jij een drukke week voor de boeg?

Liefs Anniek

 

28 reacties

 • Reply
  Emma
  14 september, 2015 at 06:27

  Ik ben wel erg benieuwd naar die taart! Oelalaa!

 • Reply
  Eline
  14 september, 2015 at 06:40

  Haha die taart moet wel heel erg lekker zijn! Ik ben benieuwd naar die hotspot, altijd leuk om nieuwe plekjes te ontdekken

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  14 september, 2015 at 08:13

  Wat maak jij prachtige foto’s! Echt fantastisch! Die lelie is zo mooi!

 • Reply
  Esther
  14 september, 2015 at 08:46

  Poeh wat een chaos op Utrecht centraal! Wát een hoop lekker eten, yummm :-)

 • Reply
  lonneke
  14 september, 2015 at 08:55

  Wat een leuke foto’s allemaal weer!
  Die taart moest vast heerlijk zijn.
  En wat een ramp op het station hè?! Ik heb echt 2 uur daar gezeten.
  Liefs Lonneke

 • Reply
  Renske
  14 september, 2015 at 09:11

  Al die ingrediënten voor de taart maken mij wel heel nieuwsgierig naar het recept! ;) Wat maak je trouwens toch mooie foto’s.

 • Reply
  Linda
  14 september, 2015 at 09:32

  Wens je een hele mooie en stress vrije week toe! Al is zo’n stress week echt het perfecte excuus voor al die lekkernijen hihi. En ja die bloemen, prachtig! <3

 • Reply
  Chahrazad
  14 september, 2015 at 09:56

  Wat een prachtige foto’s allemaal. Spannend dat je nu in je examenjaar zit.

 • Reply
  Judith
  14 september, 2015 at 10:28

  Oh jeetje, je hebt me met al die lekkere ingrediënten wel heel nieuwsgierig gemaakt naar die taart. Een hele fijne (en hopelijke zonder stress) week gewenst. :)

 • Reply
  BySilke
  14 september, 2015 at 11:27

  Mm dat slaatje van de AH heb ik nog niet geproefd, dat komt er eens aan! Ik ben best wel een fan van het fietsen in de regen -als ik naar huis ga tenminste-, want dan kan je inderdaad je lekker snoezelig inkleden en thee drinken!

 • Reply
  Lifetimes
  14 september, 2015 at 11:55

  Wat een onwijs mooie foto’s! Kan je misschien een keer een blogpost schrijven over met tips over fotograferen en bijvoorbeeld over je mini studio thuis, haha! En die taart ziet er absoluut goddelijk uit!! Xx

 • Reply
  Dionne
  14 september, 2015 at 12:05

  Die bloemen in de vaas zijn prachtig!

 • Reply
  Caitlyn
  14 september, 2015 at 13:30

  Al mijn papieren voor mijn studentenvereniging en die voor school moeten in orde komen, net als mijn blog waar ik al 2 artikels achterloop ondertussen, maar ik kom net uit zo’n stressvolle periode dat ik mezelf niet wil rushen en er gewoon in geloof dat alles wel in orde komt :)
  xx

  • Reply
   Anniek
   14 september, 2015 at 16:42

   En groot gelijk heb je. Uiteindelijk ben jijzelf op zo’n moment/periode even belangrijker dan al die dingen die je nog zou moeten doen!

 • Reply
  Linda
  14 september, 2015 at 14:32

  Mooie fotos weer! Die taart ziet er lekker uit?

 • Reply
  Hillene
  14 september, 2015 at 14:33

  Leuke foto’s weer! Ik ben heel benieuwd naar je hotspot artikel (: En ja, ik stress ook behoorlijk met alle schooldingen + bloggen. Maar het komt goed, uiteindelijk (:

  • Reply
   Anniek
   14 september, 2015 at 16:41

   Yes, inderdaad. Uiteindelijk… We gaan gewoon wat gezelligs maken van ons PWS! :D

 • Reply
  Roossmart
  14 september, 2015 at 14:37

  Koken met van Boven was een leuk programma,weer eens een heel andere opzet. En die taart die je moeder maakte uit dat programma ziet er wel heel lekker uit.

 • Reply
  Steffi
  14 september, 2015 at 15:50

  Soms zijn er inderdaad weken dat je moet oppassen dat je jezelf niet voorbij loopt. Ik was iets te fanatiek en merkte dat vorige week ook meteen. Je week ziet er wel heel erg leuk uit! En ik wil je nog een compliment geven voor je foto’s elke week, want die zien er echt prachtig uit! En succes met je PWS, deze week moet ik er ook aan geloven..

  • Reply
   Anniek
   14 september, 2015 at 16:39

   Ah, dankjewel Steffi! En jij ook heel veel succes gewenst met je PWS, dat wordt even bikkelen… :)

 • Reply
  Fashionable and me
  14 september, 2015 at 19:09

  Haha echt heel herkenbaar dit!

  Love,
  Lisanne en Anouk

 • Reply
  Manon
  14 september, 2015 at 21:11

  Oh my die taart !

 • Reply
  Esmee | lifebyesmee
  15 september, 2015 at 06:49

  Oeh ik ben erg benieuwd naar de hotspots die je ontdekte in Utrecht :) En ook naar het recept van die taart, want de ingrediënten zien er zeker niet verkeerd uit! :)

  Liefs Esmée

 • Reply
  Kim
  15 september, 2015 at 08:18

  Ah heerlijk om het huis voor je alleen te hebben! Wat heb je uiteindelijk allemaal gedaan?

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  15 september, 2015 at 09:15

  Nu maak je me wel heel nieuwsgierig naar de taart die je gemaakt hebt! En ook wel lekker om eens alleen thuis te zijn toch? Heb je alles voor jezelf en kun je alles op je eigen tempo doen :). Een voorproefje als je over een jaartje gaat studeren, haha.

 • Reply
  jeapiebel
  15 september, 2015 at 09:46

  Heerlijk, verwend worden door je moeders kopje soep. En je hebt gelijk met de taart, moet toch kunnen, af en toe jezelf verwennen. ;-) Plus heel slim idee om jezelf te ontstressen met je video. Twee vliegen in een klap.

 • Reply
  Loïs
  15 september, 2015 at 16:08

  Wat maak je mooie foto’s! En ik ben heel benieuwd naar jouw taart!

 • Reply
  Willemijn | miniandmore
  17 september, 2015 at 21:02

  Hele mooie foto’s en wat ziet dat eten er lekker uit allemaal!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.