Studeren in Kopenhagen #4 / Strand, yoga & feestjes

Tussen al het studeren door (pfoei, wat een drukte ineens!), heb ik eindelijk wat tijd kunnen maken om weer een update over mijn leven hier voor jullie te schrijven! Deze keer met fijne strandfoto’s, yoga, creatieve opwellingen en familie die me bezocht. Kijk je gezellig mee?

Dat is even geleden!

De afgelopen twee weken heb ik ontzettend veel gestudeerd. Met vier papers die deze maand af moeten, had/heb ik nog heel wat werk voor de boeg! Ik ben inmiddels flink op weg, en kon nu gelukkig ook wat tijd vinden om hier op mijn blog weer wat over mijn leven in Kopenhagen te schrijven. Yes! Na een tijdje afwezigheid, ben ik vandaag terug met een fijne update van afgelopen weken!

Eind oktober kwamen mijn ouders langs in Kopenhagen. Hoewel ik niet echt last heb gehad van heimwee of iets dergelijks, had ik er wel heel erg naar uitgekeken om ze weer te zien. Ze waren hier voor 5 dagen, en dus hadden we alle tijd om rustig bij te praten, en kon ik de stad uitgebreid aan ze laten zien.

Ik nam ze natuurlijk ook mee naar Grød, mijn favoriete havermouttentje! Ziet er lekker uit, vind je niet? Ik krijg er meteen weer zin in!

Iets buiten Kopenhagen ligt het Louisiana Museum of Modern Art. Ik ging hier samen met mijn ouders heen, en ik kan oprecht zeggen dat dit een van de mooiste musea is waar ik ooit ben geweest. Het museum ligt vlak aan de zee, en alleen het gebouw zelf is al prachtig. Er was een tentoonstelling over de maan, die heel interessant was. Echt een aanrader!

We aten een broodje tonijnsalade bij café Laundromat.

Eind oktober was het Halloween. En hoewel ik eigenlijk niet zoveel met Halloween heb, was het wel leuk om met een paar meiden naar een Halloween feestje te gaan!

In een café in de buurt wordt één keer per maand een storytelling avond georganiseerd. Dit is zo leuk! Allerlei verschillende soorten mensen vertellen verhalen over wat ze meegemaakt hebben in hun leven. Heel inspirerend, zo’n avond.

Ik wilde weer eens lekker met mijn handen bezig zijn en maakte deze kaartjes!

Grond dinertje met spaghetti carbonara, wijn in mokken en de twee liefste meiden hier.

Tijdens het vak Marketing heb ik Lærke leren kennen, een Deens meisje die in de buurt van Kopenhagen woont. We kunnen het goed vinden met elkaar, en ze nam me mee naar haar woonplaats. Ze liet me het prachtige Frederiksborg kasteel zien, we dronken chai latté in een schattige cafeetje en we struinden rond door de stad. Gezellig!

Ik woon vlakbij Frederiksberg Have, een groot park. Perfect voor pauzewandelingetjes.

In november kwam ook mijn zus nog langs voor een weekend! Wat was dat heerlijk. We hadden genoeg om bij te praten, en ik heb echt enorm van dat weekend genoten.

Ik woon met 17 anderen in huis, en als er iemand jarig is bakken we vaak taart! Hier is Charlotte heerlijke cakejes aan het maken, terwijl de rest een cadeautje maakt voor de jarige.

Het is fijn om zulke betrokken huisgenoten te hebben!

De laatste dagen ben ik hier veel te vinden: in de universiteit. De tentamentijd is aangebroken, en mijn tentamens bestaan uit 4 papers. Flink veel werk, nu in de laatste weken voordat ik weer naar huis ga!

Anja, een goede vriendin van hier, was eind november jarig. Na een heerlijke brunch gingen we met de metro naar het strand. De wind waaide hard en het was ijskoud, maar o zo mooi!

Voor wat afwisseling qua studeeromgeving, studeerde ik een tijdje geleden met Hannah in de prachtige oude koningbibliotheek.

Sinds ik hier ben, ga ik elke week met Anja en Cristina naar strala yoga. Deze week waren de laatste yogalessen van het semester. Cristina en ik maakten achteraf nog even een foto ter herinnering. Het was tof om dit voor een semester uit te proberen!


Wat gezellig om jullie weer bij te praten! Ik hoop dat je genoten hebt van deze update.

Hoe gaat het met jou? Heb jij het ook zo druk, deze laatste weekjes voor kerst? Of doe je het juist wat rustiger aan? Ik ben benieuwd wat jou bezig houdt!

Veel liefs,
Anniek

Meer van mijn leven in Kopenhagen zien? Volg me dan gezellig op Instagram!

3 reacties

 • Reply
  evelien
  13 december, 2018 at 09:22

  Wat een fijn artikel!
  Super gezellig dat je ouders een aantal dagen naar Kopenhagen kwamen. <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Janne
  13 december, 2018 at 14:37

  Moet je alweer bijna naar huis? :o De tijd vliegt. Het zal wel een raar gevoel worden om dingen voor de laatste keer te gaan doen daar. Veel plezier en ik hoop dat het afscheid niet heel moeilijk wordt.
  Zijn veel van jouw vrienden ook alleen voor een semester hier?

 • Reply
  Marlies
  13 december, 2018 at 16:39

  Leuk om weer eens een update van je leven in Kopenhagen te zien! Ik merk het ook wel, dat deze weken best druk zijn. Iedereen moet nog veel dingen doen voordat de feestdagen dan écht gaan beginnen. Gelukkig heb je wel je ontspanningmomentjes kunnen vinden! Lekker genieten van Kopenhagen en het omliggende gebied! Nog even en dat is je buitenlandsemester over.. maar gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat je nooit meer terug kan naar Kopenhagen;)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.