How-to: te donkere of te lichte concealer tot een goede kleur maken + FAIL!

How to goede concealerkleur mixen

Wat te doen als je meest favoriete concealer op is? Die vraag kwam in mij op toen ik na ongeveer anderhalf jaar na zo ongeveer elke dag gebruiken mijn meest passende kleur uit mijn Catrice Allround Concealer paletje op was. Ik had wel eens iets gelezen over lipstick omsmelten, dus ik dacht: ‘dat moet vast ook kunnen met concealer!’ Helaas ging het niet helemaal goed…

How to concealer omsmelten tot goede kleur

Opperdepop, tot op de bodem zoals je kan zien. (Alleen in het randje van het palet zit nog een beetje concealer, maar dat is er heel lastig uit te krijgen..) Ik gebruik de medium kleur uit dit palet elke dag met veel plezier. Ik heb van mezelf best wel wallen, dus een beetje camouflage kan geen kwaad, en deze kleur was echt perfect voor mij! Helaas is hij nu dus op, en aangezien er nog twee kleuren naast zitten die ik eigenlijk nooit gebruik, een te lichte en een te donkere kleur, ging er een lichtje bij mij branden. Als je twee verschillende kleuren lipstick om kan smelten tot een nieuwe kleur, waarom zou ik dan niet deze twee kleuren om kunnen smelten tot mijn perfecte concealerkleur? Let’s do it!

Het enige wat je nodig hebt voor dit simpele, maar o zo handige klusje is:

 • Twee kleuren concealer (of lipstick)
 • Een lepeltje
 • Een kaarsje

How to goede concealer kleur mengen

 

How to goede concealerkleur mengen

How to concealer mengen tot goede kleur

Als eerste schraapte ik met mijn mes van allebei de kleuren wat af, en deed ze samen in een leeg plastick potje. Deze potjes zijn bij heel veel winkels verkrijgbaar, de mijne komt geloof ik uit een reissetje van de Primark, maar ook lege testerbakjes van The Body Shop zouden bijvoorbeeld bruikbaar zijn.

How to goede concealerkleur mixen

Als je nu de kleuren concealer door elkaar gaat mengen, gaat dat wat lastig. Het is een harde concealer en daarom is het moeilijk om er een mooie egale kleur van te krijgen. De truc is om het warm te maken, dan zal het smelten en kan je het makkelijk door elkaar roeren. Ik stak een kaarsje aan, en hield het potje met de concealer erboven.

How to twee kleuren concealer smelten

Yes, daar gaat het al! Je zult zien dat de concealer al heel snel begint te smelten. Best logisch eigenlijk, want als concealer in aanraking met je huid komt wordt het ook altijd al wat zachter.

How to tips concealer smelten

En daar ging ik de mist in, zonder dat ik het doorhad: BAM, gat in mijn potje. Na de vorige foto die je zag, waar de concealer half gesmolten was, hield ik het potje nog even 5 seconden boven het kaarsje, en toen ik daarna keek was er gewoon een heel gat in het potje gebrand! Ik zat echt met open mond te kijken, dit had ik niet verwacht!

Als ik even wat beter had nagedacht had ik zelf ook wel kunnen bedenken dat dit niet zou werken. Wie gaat er nou weer een plastick potje vlak boven een vlammetje houden, dat smelt toch meteen?! Maar ja, zo snel dacht ik niet na, met dit als resultaat. :)

Maar hoe dan wel? Als jij dit ook thuis wilt doen, kan je het beste een lepeltje gebruiken. Hier doe je dan de concealer (of de lipstick) in, en dan houdt je het boven een vlammetje. Een metalen lepeltje kan prima tegen die hitte, en er zal niks anders smelten dan de concealer. Volg dus niet mijn bovenstaande stappenplan met het plastick potje, want dan gaat het fout!

How to concealer twee kleuren omsmelten

Maar oké, er zat nog redelijk veel concealer in het potje, dus roerde ik het door elkaar en schepte ik het in het vakje van mijn lege concealer. Eventjes testen, en ja hoor, ik had de perfecte concealerkleur gecreëerd!

Superhandige DIY dit, want door de kleuren te gebruiken die je normaal nooit gebruikt, ben je lekker duurzaam bezig! Normaal zou ik eigenlijk nooit die twee kleuren gebruiken, ze pasten niet bij mijn huid, maar door ze met elkaar te mengen hoef je geen nieuw paletje te kopen, maar heb je gewoon weer een nieuwe kleur gecreëerd! Lekker budget dit!

Maaaar, vergeet dus niet om een lepeltje in plaats van een plastick potje! :)

Wat is jouw grootste fail op beautygebied? Ik ben benieuwd!

Liefs Anniek

 

4 reacties

 • Reply
  Petra
  23 januari, 2014 at 10:05

  handig!

 • Reply
  Vintagirie
  23 januari, 2014 at 11:44

  Whahaha ik was er al bang voor, maar wel een hele goede tip!

 • Reply
  Marjolein
  23 januari, 2014 at 15:25

  Super handig zeg!! Echt heel slim, komt mij zeker van pas! x

 • Reply
  Sterre
  30 januari, 2014 at 08:17

  Misschien had je het met een soeplepen kunnen doen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.