Tess Organic ‘Pompoenies’ & ‘Power Blends’ + winactie (inmiddels gesloten)

Tess organic zaden pitten

Je hebt het de afgelopen weken wel kunnen merken: ik ben aan het minderen met havermout. Niet omdat het niet meer lekker is, niet omdat ik er zat van ben, maar omdat ik het gevoel heb dat het me niet meer zo goed vult als voorheen. Maar don’t worry, ik heb een goed vervangend ontbijt gevonden, waar ik minstens zo gek op ben! Vandaag onthul ik mijn secret ingrediënt, en het goede nieuws is dat jij ook een uitgebreid pakket kunt winnen met deze ingrediënten!

Een paar weken geleden ontving ik van Beginspiration een heel erg leuk mailtje, ik had een winactie op haar site gewonnen! En niet zomaar een winactie, als prijs ontving ik een verassingspakketje die samengesteld was door het bedrijfje Tess Organic. Tess Organic is nog maar een beginnende onderneming, maar ze mag er zeker zijn. Op hun site kan je kennismaken met hun heerlijke mixjes van allerlei soorten zaden en pitten, waar de gezondheid vanaf spat! Maar naast dat het gezond is, vind ik het ook erg lekker, iets waar het mij vooral om gaat.

pompoenies

Pompoenies

Ik heb zelf 4 verschillende mixen ontvangen, en ik ga ze alle 4 met jullie bespreken. Als eerste heb ik twee zakjes ‘pompoenies’ ontvangen. ‘Pompoenies? Wat is dat nou weer voor gekke naam?’ hoor ik je al denken, en dat was ook het eerste wat ik dacht. Maar oké, de naam zegt niets over of het lekker is of niet, dus kom op, proeven maar, zonder vooroordeel! Tess Organic zegt over de pompoenies:

‘Pompoenies zijn gemaakt van gepofte pompoenpitten en licht geroosterde zonnebloempitten. Ze zijn op smaak gebracht met kokosolie, palmsuiker en Himalayazout. Net als de Powerblends zijn de Pompoenies uitermate geschikt om te strooien over fruit, zuivel, brood en smoothies Maar je kan de Pompoenies ook prima zo uit de hand eten. De Pompoenies zijn verkrijgbaar in vier verschillende smaken:

 • Cinnamon Sweet – good energy
 • MaCacao – happy hormones
 • Salt & Spicy – spice up your life
 • Sweet Detox – liver cleanse

Pompoenies bestaan dus altijd uit gepofte pompoenpitten (vandaar de naam) en uit geroosterde zonnebloempitten.  Een goede basis wat mij betreft, ik ben gek op pitten en zaadjes! Aan deze basis zijn nog diverse smaakmakers toegevoegd, wat per mix verschilt. Pompoenies zijn lekker om zo uit het handje te eten, om te strooien over yoghurt of fruit, of om het te gebruiken in hartige gerechten, zoals door de pasta. Tess organic macacao

Pompoenies MaCacao

Ingrediënten:

 • pompoenpitten
 • zonnebloempitten
 • kokosolie
 • palmsuiker
 • cacaopoeder
 • maca
 • lucuma
 • zeezout
 • vanille
 • moerbijbessen

Hmm, de ingrediënten klinken goed! In deze mix zitten allerlei lekkere smaakmakers, waarvan een groot deel een zoetig smaakje heeft, en dat is ook te proeven in deze mix. De pitten hebben een redelijk hartige smaak, maar die smaak wordt hier gecombineerd met zoete moerbeien, vanille en cacao. Heel bijzonder, maar wel erg lekker. Opmerkelijk is wel dat ik de cacao niet zo goed proef, terwijl de naam van de mix wel die smaak bij mij oproept.

Voordeel van alle Pompoenies trouwens: ze zijn heel erg lekker crunchy!

Tess organic detox pompoenies

Pompoenies Sweet Detox

Ingrediënten:

 • pompoenpitten
 • zonnebloempitten
 • chlorella
 • spriulina
 • palmsuiker
 • kokosolie

Deze mix bevat wat minder ingrediënten, maar is er daarom zeker niet minder lekker op. Deze mix smaakt iets hartiger, en is daarmee perfect om over bijvoorbeeld macaroni, spaghetti of een ovenschotel te strooien. Net als de vorige pompoenie-mix geeft dit het geheel wat knapperigs, en de smaak is ook erg lekker, het voegt echt wat toe. Maar deze mix is niet alleen geschikt voor hartige gerechten, ook over de yoghurt over door havermout is het heerlijk!

tess organic power blend

Power blends

Naast pompoenies heeft Tess Organic ook ‘Power Blends’ in haar assortiment.

‘Power Blends zijn gezonde zoete smaakmakers gemaakt van natuurlijke producten als superfoods, noten, kokos en granen. Deze gezonde ingrediënten maken de smaakmakers rijk aan vezels, vitaminen, mineralen, antioxidanten, essentiële vetten en aminozuren.’

Heel iets anders dan de pompoenies dus. Waar de pompoenies redelijk grof van vorm en lekker crunchy zijn, zijn de powerblends veel fijner en hebben andere ingrediënten. Power Blends zijn lekker om over fruit te strooien, of om het te combineren met yoghurt of havermout.

tess organic power blend chai

Power Blend Chai Flavour

Ingrediënten:

 • kokos
 • amandelen
 • hazelnoten
 • pompoenpitten
 • chia
 • rhodiola
 • mate
 • palmsuiker
 • chaikruiden

Als jij fan bent van de Chai Tea Latte van de Starbucks, dan is dit echt een Power Blend voor jou! Als ik deze mix helemaal puur proef, zonder dat het ergens doorheen zit, is de Chai-smaak heel duidelijk te proeven. Als ik het echter door de havermout of yoghurt doe, wordt die smaak best wel afgezwakt. Iets wat ik zelf wel fijn vind, want ik ben niet zo’n fan van de smaak van Chai-kruiden.

De powerblends zijn op basis van kokos, en dat is te proeven! En naast dat het je eten een lekker smaakje geeft, geeft het het ook een lekkere bite. (Enne, wat al die gekke ingrediënten als ‘rhodiola’ en ‘mate’ zijn? Dat zijn superfoods! Ik geloof niet heel sterk in hun werking, maar het kan zeker geen kwaad.)

tess organic power blend acai boost

Power Blend Acai Booster

Ingrediënten

 • kokos
 • cacao-nibs
 • speltvlokken
 • chia
 • acai
 • palmsuiker
 • guarana
 • maca
 • vanille

Deze Power Blend zit net zoals de vorige helemaal vol met vezels, superfoods, vitaminen en mineralen. Deze Power Blend is nog net wat crunchy-er dan de vorige Power Blend, omdat hier ook cacao-nibs in zitten, die lekker knapperig zijn en veel voedingsstoffen en antioxidanten bevatten. Net als de vorige Power Blend vind ik de pure smaak van deze mix niet geweldig, maar gemengd met iets anders geeft het juist een lekkere bite en een leuk smaakaccentje. Top!

Waar te koop?

De producten zijn helaas nog niet in ‘offline’ winkels te krijgen, maar wel worden ze verkocht via internet op:

DE WINACTIE

Ik ben heel erg enthousiast over de producten van Tess Organic, en het leuke is dat ik onder jullie, mijn trouwe bezoekers, een pakketje mag verloten met de 4 bovenstaande mixjes erin! Het enige wat je moet doen om kans te maken op dit pakketje is:

– Volg Glowofbeauty op Bloglovin

– Laat in een reactie achter dat je meedoet, en wat voor stappen je ondernomen hebt.

Voor extra winkansen

– Abonneer je op mijn youtubekanaal (+1)

– Like Glowofbeauty op Facebook (+1)

– Deel deze winactie op Facebook (+1)

Duidelijk: ik ben een grote fan van de mixjes van Tess Organic. Ben jij ook benieuwd? Doe dan zeker mee met de winactie, en deel het met je vrienden! (Dinsdag 8 juli wordt de winactie gesloten)

Liefs Anniek

 

15 reacties

 • Reply
  Oum Feerozah
  24 juni, 2014 at 07:11

  Het ziet er echt healthy uit, mooie foto’s ook!

 • Reply
  Mirthe
  24 juni, 2014 at 07:23

  Ik volg je op bloglovin onder de naam mirthe kruizenga en op youtube de naam miss mirthe! hoop dat ik win!

  Liefs, de houtense blogger (Mirthe)

 • Reply
  Florentine
  24 juni, 2014 at 09:54

  Ohh! Lijkt me zó lekker allemaal! Mooie foto’s heb je ook gemaakt! XX Liefs

 • Reply
  alexa
  24 juni, 2014 at 10:01

  Wat leuk ik doe zeker mee heb alle stappen gedaan inclusief de extra’s!

 • Reply
  Janneke | Beautyroad
  24 juni, 2014 at 10:50

  Leuke winactie, maar ik sla deze keer even over. Veel succes iedereen!

 • Reply
  Jolet
  24 juni, 2014 at 11:39

  Succes iedereen!

 • Reply
  cheyenne jansen
  24 juni, 2014 at 13:56

  Super leuk. Wat fijn dat je zo enthousiast bent over de mixen. Ik ontbijt zelf graag met muesli of havermout. Ik ben pas overgestapt naar noten en zaden en dit vult veel beter em het smaak ook lekkerder vind ik. Ik ken deze mixen niet en ik ben erg benieuwd naar de smaak .

  Ik heb alle stappen gedaan onder mijn naam cheyenne jansen.

  Groetjes,
  Cheyenne

 • Reply
  Ilse
  24 juni, 2014 at 14:00

  Ik heb alle stappen gedaan, inclusief de extra’s :)

 • Reply
  Petra
  24 juni, 2014 at 18:36

  Wat Leuk maar vooral wat lekker lijkt mij dit….ik houd wel van allerlei erg gezonde voeding…heerlijk….Zelf eet ik erg regelmatig muesli aan gevuld met fruit en bv moerbeibessen of lijnzaad….., ik doe graag mee en heb alle stappen gedaan die je vroeg,… ook de extra’s allemaal…Ik volg je overal onder mijn volledige naam, Petra Krommenhoek.

  Groetjes Petra

 • Reply
  Lianne
  26 juni, 2014 at 15:09

  Ja, klinkt goed! Ik heb dat inderdaad ook wel een beetje dat havermout mij niet goed vult, dus iets nieuws proberen is nooit verkeerd ;D

 • Reply
  Beautyding
  28 juni, 2014 at 17:23

  Herkenbaar, dat van de havemout. Ik gooi er altijd een stuk fruit in en eet rond een uur of tien een appel. Dan gaat het gewoon goed :) Ik zou wel graag kans willen maken op dit pakket, ik ben heel benieuwd of dit ook lekker smaakt in combinatie met havermout. Veel succes, ik volg je op bloglovin en youtube!

 • Reply
  Anita H.
  28 juni, 2014 at 22:15

  Ik ben zeker heel benieuwd en maak graag kans.

 • Reply
  Wilmke
  6 juli, 2014 at 16:26

  Toffe actie! Heb alle stappen ondernomen :) Ik ben helemaal into gezonde voeding, dus dit pakket past daar precies bij!
  X

 • Reply
  Inja
  11 juli, 2014 at 16:05

  Ik wil graag mee doen (ook al staat er dat de actie dinsdag gesloten werd, oops, ik hoop dat ik nog een beetje kans heb) Ik zou het graag uit willen proberen omdat ik de laatste tijd aan het experimenteren ben met voedsel (op aanraden van mijn diëtiste).
  Ik volg je op Bloglovin, ik ben op je geabonneerd en ik heb je geliked op Facebook en gedeeld.

 • Reply
  zoe
  20 oktober, 2014 at 18:37

  ik wil het mooie essence pakketje winnen omdat ik het aan het sparen ben
  ik hoop dat ik win
  xx me zoe

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.