TIPS: ZO SCOOR JE DE MOOISTE KOOPJES IN KRINGLOOPWINKELS!

Rondstruinen in kringloopwinkels: het is één van mijn grootste hobby’s. Laat me los in een kringloopwinkel en je hebt de komende drie uur geen kind aan me. In de afgelopen jaren ben ik al heel wat pareltjes tegengekomen in de kringloopwinkel. Aangezien ik vaak de vraag krijg hoe ik die vind, post ik vandaag een artikel met mijn tips om de mooiste koopjes te vinden!

Mijn liefde voor kringloopwinkels

Tot een paar jaar terug wist ik niet dat kringloopwinkels zo leuk waren. In de plaats waar ik woonde zat één kringloopwinkel, waar letterlijk alleen oude zooi werd verkocht. Ik kwam er daarom bijna nooit en vond kringloopwinkels ook niet speciaal heel leuk.

In de afgelopen jaren heb ik steeds meer toffe kringloopwinkels ontdekt en inmiddels vind ik het ontzettend leuk om er lekker rond te snuffelen. Het assortiment van kringloopwinkels zijn vaak voor een groot deel het resultaat van huisontruimingen, waardoor je er hele mooie vintage spulletjes en kleding kan vinden. Een beetje zoekwerk is vereist, dat geef ik toe, maar soms stuit je zomaar eens op prachtig oud krukje of blouseje, voor een paar euro!

Hoe vind je de mooiste kringloop koopjes?

Op Instagram Stories neem ik jullie vaak mee op mijn kringloopavonturen en laat ik mijn aankoopjes zien. Een reactie die ik vaak krijg, is: ‘Hoe vind jij al die mooie spulletjes toch? Ik ben niet zo’n ervaren kringloopganger/ik kan nooit wat leuks vinden’. Nou, zo!

Bedenk van tevoren wat je nodig hebt

Een kringloopwinkel kan nogal overweldigend zijn. De winkels zijn gevuld met tíg verschillende soorten spullen, niks is hetzelfde. Daarnaast staan kringloopwinkels soms zo vol dat je haast niet meer weet waar je moet kijken.

Om een bepaalde ‘overprikkeldheid’ te voorkomen, is het slim om van tevoren te bedenken wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld: mooie vintage schoteltjes en een warme trui. Als je zonder enig plan een kringloopwinkel in stapt, is de kans groot dat je een tikje té overweldigd raakt.

Ga niet af op je eerste indruk

Op het eerste gezicht lijken bepaalde dingen soms niet zo mooi. Maar vergis je niet, en probeer door je eerste indruk heen te prikken!

Een voorbeeld: je ziet een rek met grote, ouderwetse omablousejes en je denkt: niets voor mij. Loop dan niet altijd meteen weg, maar ga eens met je handen door het rek. Soms kom je dan zomaar een blouseje tegen die tóch ontzettend leuk blijkt te zijn en die je anders had gemist! Op deze manier heb ik een geweldig tweedehands blouseje gescoord.

Kortom: zeg niet te snel ‘nee’ tegen een ding/item als je het nog niet goed bekeken hebt ?

Neem de tijd en heb geduld

Als ik in een kringloopwinkel ben, kan ik er gerust úren rondlopen. Waarom? Omdat er zóveel te zien is! Zoals ik al zei is geen enkel item hetzelfde, waardoor het veel tijd kost om alles wat je wil zien, gezien te hebben. Het is dan ook essentieel om de tijd te nemen voor een kringloopbezoekje. Vaak kost het even wat zoekwerk om de mooie spulletjes te vinden.

Goed controleren

Heb je iets leuks gevonden, check dan of het nog in goede staat is. Het gaat natuurlijk wel om spullen die vaak al een tijdje gebruikt zijn. Is er iets mis met het item, kijk dan of je het item makkelijk kunt repareren/de vlek kunt verwijderen/iets anders wat nodig is.

Koop alleen dingen waar je écht enthousiast van wordt

De spulletjes in de kringloopwinkel worden vaak voor zulke spotprijsjes verkocht, dat het verleidelijk kan zijn om te denken: ‘ah joh, het is zo goedkoop, ik neem het gewoon mee’. Ik wil je echter aanraden om wel kritisch te blijven en alleen dingen mee te nemen waar je echt blij van wordt. Anders zit je over een poosje met een huis vol/een kast vol spulletjes die je eigenlijk toch niet zo leuk vindt.

Mijn mooiste aankopen

Na zoveel gepraat te hebben over het vinden van mooie koopjes, laat ik je graag een selectie van mijn leukste aankoopjes zien!

Toffe dingen die je vaak in kringloopwinkels kan vinden

Lijkt het je leuk om een keer naar een kringloop te gaan, maar weet je niet zo goed wat je er kan krijgen? Dit zijn een aantal dingen die er vaak te vinden zijn!

 • Servies (Ik houd zelf erg van ouderwets, fijntjes servies. Dit is er volop te vinden!)
 • Mooie stoelen, krukjes en tafeltjes
 • Lp’s
 • Analoge camera’s
 • Horloges
 • Oude voorraadblikken
 • Blazers

Dat waren een hele hoop tips en ideeën. Ik hoop dat je er wat aan gehad hebt en dat jij nu ook lekker op kringloopavontuur kan gaan!

Ga jij graag naar de kringloop?

Liefs Anniek

8 reacties

 • Reply
  Eline
  4 januari, 2018 at 07:41

  Wat een fijn artikel, ik herken het gevoel dat een kringloop soms zo overweldigend is! Dan weet ik echt niet meer waar ik moet kijken, haha.

 • Reply
  Jose@ENJOY! The Good Life
  4 januari, 2018 at 09:19

  Wat een heerlijk artikel! Bij mij is het precies zo gegaan als bij jou. En nu ga ik zeker elke week wel even naar de kringloop. Mijn favorieten zitten in Castricum, Heemskerk en Heiloo.

 • Reply
  Femke
  4 januari, 2018 at 09:20

  Ik ken echt niet wachten om items te scoren voor m’n kamer! Het liefst koop ik ook blikken en glazen potten om rijst, couscous, suikerklontjes en dat soort dingen te bewaren, maar dat komt ook door m’n oma wie hele mooie potjes heeft waar nog steeds lekkere tumtummetjes in zitten ;)

 • Reply
  Laura
  4 januari, 2018 at 10:17

  Leuk artikel! Ik ga echt te weinig naar de kringloopwinkel. Ik hoor altijd van mensen dat ze echt de meest te gekke dingen tegenkomen als ze goed zoeken. Toch maar een keertje op jacht;).

 • Reply
  Iris
  4 januari, 2018 at 11:26

  Helaas verkopen de plaatselijke kringloopwinkels inderdaad alleen oude rommel, maar misschien dat ik toch eens even in een winkel in een andere plaats ga kijken.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  4 januari, 2018 at 12:23

  Dit is echt een fijn artikel! Ik vind meestal niet zulke mooie dingen in kringloopwinkels maar ik besteed er meestal ook niet zoveel aandacht aan. Ik ga binnenkort eens met jouw tips naar een winkel toe, ben benieuwd of ik iets vind! Malou x

 • Reply
  Britt
  5 januari, 2018 at 22:10

  Da’s echt mijn probleem he, ik ben veel te ongeduldig en ik ben het dan ook vrij snel beu met rondkijken, oepss. En dat nakijken is wel echt érg belangrijk, ik heb echt al veeel miskopen gedaan op die manier, maar ja.

 • Reply
  Inez
  7 januari, 2018 at 21:14

  Ik bezoek supergraag kringloopwinkels maar vind er zelden iets naar mijn zin (ik ben op zoek naar het ideale theekopje). Al geef ik niet op, ik blijf gaan!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.