Tips tegen muggen

Iedereen kent het wel, je bent bijna ingedommeld maar in de verte hoor je een vervelend en zoemend geluid. Het komt steeds dichterbij en voor je het weet zit het bijna in je oor. Muggen, elke zomer heb ik er weer last van. Op één of andere manier moeten ze mij steeds hebben. Maar ik heb er wel wat oplossingen voor gevonden. Kijk maar mee!

 

Deze spray is mijn favoriet, hoewel het niet superlang werkt is het vaak genoeg om mee in slaap te komen. Je sprayt simpelweg wat van dit goedje op en de muggen, die niet tegen deze geur kunnen, blijven weg. Heel soms is er een echt stoere mug die deze geur kan hebben maar meestal is het gezoem gauw verdwenen.

Dan een tweede tip: Muggen houden van licht. Dus zodra ik een mug hoor gebruik ik de spray en doe ik het licht op het overloop aan en zet de deur op een kier. De mug gaat dan als het goed is op het licht af en na een tijdje kun je de deur sluiten en zit de mug gevangen.

 

Tip drie is een citroen of in ieder geval citroensap naast je bed. Er zit niets voor niets een citroengeur in die anti-muggenspray. Muggen kunnen gewoon heel slecht tegen citroengeur en zullen snel een ander plekje opzoeken.

 

Een hele effectieve manier om muggen op afstand te houden is een klamboe. De gaatjes in een klamboe zijn immers zo klein dat zelfs zo’n vervelend klein mugje er niet door heen kan. Klamboes worden dan ook vaak in gebieden gebruikt waar giftige beestjes voorkomen.

 

Muggen houden van warme kamers en plekjes. Als jij het lekker koel maakt in je kamer of een ventilator op je gericht hebt staan zal de mug wel twee keer nadenken voor hij je prikt.

 

Niemand wil muggen op zijn kamer. Maar als het warm is wil je wel het raam open. Maar dan kunnen er  dus ook muggen binnenglippen. Daar zijn horren perfect voor. Dit is een soort klamboe maar dan voor de deur of raam. Zo kunnen de muggen simpelweg niet eens binnenkomen.

 

En als het de mug dan toch nog gelukt is je te steken zijn hier wat tips om goed om te gaan met muggenbulten.

Ten eerste: Afblijven! Hoe meer je krabt hoe erger het gaan jeuken. Ik weet het, het is ontzettend moeilijk maar probeer het, je zult er geen spijt van krijgen.

Je kunt natuurlijk ook van alles op je muggenbult smeren tegen de jeuk! Denk aan:

Keukenzout, aspirine, tandpasta, azijn, ammoniak, boter, tea tree olie, speeksel(mjam) en nog een tip als je niet gestoken wilt worden namelijk veel vitamine B binnekrijgen.

Goed, ik hoop dat jullie nu allemaal ongestoken deze zomer doorkomen en een fijne vakantie hebben!

Xx Esther

1 reactie

  • Reply
    Eline
    23 juli, 2013 at 05:34

    Zo’n spray is wel handig, zeker aangezien ik altijd geprikt word!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.